První IVI, režim po zákroku?

12
31.8.06 23:16

Prvni IVI

V sobotu jdu na IVI - poprve. O vykonu jsem dostala info od doktora a dost jsem toho nacetla.

Co ale potom? Berou se leky? Je treba klidovy rezim? Priznaky tehotenstvi, ktere se daji vysledovat? Zajima me vse na toto tema. Docetla jsem se, ze ucinnost se pohybuje mezi 10-15%. Jake to bylo u Vas? Dekuji za vsechny info, rady.
Jo a taky za jak dlouho po zakroku nejdriv udelat testy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1461
1.9.06 06:40

I já jsem přesně před rokem podstoupila IUI.
Je to bezbolestný zákrok.Trvá chviličku. Po kterým jsem musela ležet jen asi jeden den. Pak normálně chodit do práce, ale šetřit se. Neschopenka se prý po IUI nedává :(
Brala jsem jenom Utrogestan na uhnízdění miminka.
Příznaky těhotenství jsem měla snad už od inseminace ( teda aspoň jsem si to myslela :D ) Pořád jsem se hlídala :) Úplně normální jsou bolesti břicha jako před MS, pozor já dokonce trošičku krvácela. Bolest prsou, ale nesnesitelná a příšerná únava. Vím že tu byli kamarádi, malovali jsme obývák a já v kuchyni usnula :(
Těhotenský test jsem si udělala ještě asi týden před očekávanou MS a byla tam jedna slabá čárečka. Volala jsem do Pronatalu a tm mi sestra řekla, že to klidně může být ovlivněno léky a abych ještě s testem počkala.
No čárka na testíku se zvětšovala a zvětšovala. A teď mi tu leží půlroční holčička, ze který mám hlavu jako balon :D :D 8O

Byla to moje první IUI.Problém byl ve mě. Vajíčka se netvořily tak jak měly :( Neprobíhala skoro ovulace. Manžel měl spermiogram v pohodě.

Taky pomáhá pozotivní myšlení. Já jsem nějak vycítila, že se to povedlo :( Ani nevím jak nebo proč, prostě jssem to cítila. Dokonce jsem i věděla, že je to holčička :)

Držim moc a moc palce :))))

Dej vědět, jaký máš pocity a jak to všechno dopadlo :)

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
1.9.06 08:10

Ahojky, u mě se podařilo 3. IUI. Žádný klidový režim jsem po IUI neměla, chodila jsem normálně do práce. Jen jsem na doporučení sester z CARu vynechala posilovnu a kolo.
Z léků jsem po IUI měla gel Crinone a pak ještě anopyrin a prednison.

Co se příznaků týká, tak já měla pár dnů po IUI obvyklé příznaky přicházející MS, takže jsem si ani test doma nedělala a za 14 dnů po IUI jsem na test z krve do CARu jela s tím, že nic. (Zpětně si uvědomuji, že jsem párkrát únavou usnula přes den, takže to byl asi jediný těhupříznak, ale tehdy jsem to těhotenství rozhodně nepřičítala.) A pak jsm byla téměř v šoku překvapením, když mi dr. gratuloval k těhotenství. :lol:

Přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
1.9.06 20:30

Holky, dekuju.

Hrozne bych prala, aby to vyslo. Po IVI se chystam na dovolenku. A vubec by mi nevadilo, kdyby me u toho bolelo bricho, prsa a usinala za chuze......jen kdyby to vyslo.
Vim, ze pozitivni mysleni pomaha, ale strach ze zklamani je tak silny. Bojim se tomu moc verit a upinat se nato, protoze prichod menstruace me pak rozhodi na tyden.

Drzte mi pesti a gratuluju k Vasim miminkum!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
4.9.06 17:58

Kiki držím palce.
Mně dělali první IUI v březnu. Brala jsem clostylbegyth, ale nějak nezabíral, tak jsem ho vy:,–(ila a dr. mi pak zkusmo udělal utz, jak to vypadá, aby věděl, jaký prášky příště a najednou tam ovulace byla 8O Možná tím, že jsem s tím vůbec nepočítala.
IUI byla v pohodě, já si vzala volno, v práci jsem měla stres, takže jsem byla doma, asi za týden mě začaly bolet prsa a cca desátej den se mi udělalo ráno zle. Ale nevěřila jsem tomu, tyhle příznaky jsem měla skoro každý měsíc, co jsem se snažila otěhotnět… Nicméně testy mi vyšly pozitivně a pod stromeček se nám narodí překvápko.
Tak tfuj tfuj :D

• Citovat
  • Upravit
59
5.9.06 15:41

IUI

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, když tu rozebíráte první IUI.

Po léčbě v Podolí prednisonem, nám dovolili mimi zkoušet. Je to sice druhý měsíc co to nevyšlo, ale mám jít na kontrolu k dr. Do výsledků připsali, že doporučují asistovanou repro..

Proto jsem se chtěla zeptat co vše obnáší IUI, jaké vyšetření musím já i manžel podstoupit, kolik to stojí a kde všude to dělají, jestli jen ve specializovaných nemocnicích nebo i v normálních.

Děkuji moc. V okolí neznám žádnou která toto podstoupila, tak prosím poradtě.
Držím palečky, aby se všem mimi podařilo.
Papa Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.9.06 23:43

Pronatal

Prosím,prosím,nevíte zda se laparoskopie a spermiogram v Pronatalu platí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
8.9.06 20:54

Janis, IUI jako ten zákrok není nic hrozného. Je to jako prohlídky na gyndě, nic víc.
Předtím ti naberou krev, když máš ms, aby udělali hormonální profil. A v době, kdy by měla být ovulace, tak se podívají, jestli ovuluješ.
U přítele udělají spermio.
Když je vše ok, vezmou spermio, dají do stříkačky a šup tam s tim.
Já neplatila nic, v Plzni v Natalartu. Je tu ještě jeden CAR a tam se platí 1500,–. Takže je to různé…

Jinak zkuste www.neplodsnost.cz - diskuzní fórum. Tam najete spoustu diskusí o IUI, vyšetření, platbě v různých centrech. holky jsou tam „zkušený“, takže poradí. Buď přes vyhledávání nebo nový téma. já se tam vždycky dozvěděla nejvíc, fakt.

• Citovat
  • Upravit
17
2.12.06 09:21

Holky mám jít tento měsíc na první IUI. Můžu v ten den jít ještě do práce?
(V lékárně, tj. asi 5 hodin chození).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
6.12.06 15:57

Ja v blizke dobe pujdu na prvni IUI, takze hltam info. V podstate uz jsem mela byt v procesu, ale nevysly mi hormony..Takze mi na:,–(ili antikoncepci, coz nesu dost nelibe. Mela bych kazdy den dochazet na injekce, nastesti mam nemocnici hned za domem.. Ma s tim nekdo zkusenosti - s injekcema? Co jsem slysela od doktorky, zadna slava, pry zadrzovani tekutin v tele, apod… Uz ted jsem diky antikoncepci pribrala, boli me prsa… Tak jen abych se pripravila psychicky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.10 14:31

návštěva a domluva na první IVI

:srdce: :andel: Ahoj všem :roll: ,

toto je můj první příspěvek, moc to s Vámi všemi prožívám, jak tu píšete o prvních IVI a vašich prvních mimoušcích. Po necelých třech letech nás čeká první IVI - 22.7. jdeme na konzultaci a tak se chci zeptat když to dostávám vždy k 15. v měsíci co myslíte kdy by byla nejbližší domluva - jako kdy se začíná -hormony a ovu mám v pořádku , přítel má slabší spg. Doktor říkal, že v mém případě hormony nebudu potřebovat, ale stejně zatím nevím jak to bude probíhat, každopádně chodíme na CAR na Obilnáku- nemáte někdo tušení kolik se hradí a jak začíná to IVI děkuji moc holky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí