Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj holky,
je mi 27let, s manželem se již rok a půl neúspěšně snažíme o miminko, mám za sebou hormonální rozbor, laparoskopii - vše v pořádku, potvrzenou ovulaci, několikaměsíční snažení s Clostilbegytem, MS přichází přesně, manža má SPG nadprůměrný… prostě zdánlivě žádné problémy…přesto se pořád nedaří a mně sil ubývá.....
ráda bych se tedy svěřila do péče odborníků v CARU…
prosím vás všechny o zkušenosti s jednotlivými centry (uvažuji o centrech v Praze nebo o Pronatalu Nord v Teplicích)…
určitě mě všechny chápete, že bych si chtěla zajistit tu nejlepší péči v tak důležitém životním kroku…
díky moc všem ![]()
Macelino, tvoje situace by přesně odpovídala té mojí jen s tím rozdílem, že jsem momentálně o 6 let starší než ty. U nás se zadařilo až po 2,5 letech. V CARu jsem absolvovala 2 x IUI, 1 x IVF a 3. IUI se nakonec podařilo. S CARy v Čechách ti ale neporadím, já chodila do Zlína. Jen jsem tě chtěla povzbudit, aby jsi neztrácela naději a přeji hodně sil a trpělivosti.
ja chodim do pronatalu, maji tam dlouhou cekaci dobu na prvni vysetreni, 3-4 tydny, jejich pristup se mi libil… hned mi odebrali hormony, manzela poslali na spg v podstate jako vstupni vys., byl hned dalsi tyden…
po rozboru hormonu jsme se domluvili na laparce, ktera zafungovala, takze zkusenosti s dalsi lecbou, IUI nebo IVF nemam
Ahojky já mám výbornou zkušenost s Gestem. začala jsem tam chodit v září a v listopadu jsem už byla těhu. Podstoupili jsme IUI. Brala jsem Clostilbegyt, pregnyl a duphaston. Gest můžu jen doporučit, opravdu moc pěkné chování jak doktorů tak i sestřiček.
Ahoj holky, mám stejný problém jako Macelina, přidávám se proto k tomuto dotazu a posouvám diskusi…
Díky za odpovědi. ![]()
Sarah
Ahoj Macelino, ja jsem chodila do Iscare v Praze (www.iscare.cz), byla jsem tam spokojena (prostredi, doktori, sestricky…), ted i snizily ceny. Mne se zatim bohuzel nezadarilo, tak jsem po dvou neuspesnych IVF zkusila prejit do Gennetu www.gennet.cz (to neni kvuli Iscare, ale proste jsem potrebovala zmenu…) - je to novy CAR v Praze a zatim jsem nadsena (ohledne uspesnosti nemuzu zatim mluvit, IVF me zatim ceka), maji absolutne spickove vybaveni a mam pocit, ze se strasne moc snazi najit pricinu, proc to nejde.
Hodne velke procento uspesnosti ma Apolinar, ale neni to soukrome centrum, tak to tam udajne bezi tak trochu jak na bezicim pasu, nicmene vysledky maji skvele a cenove jsou udajne take v prijatelnych relacich.
Moje znama chodi do relativne noveho CARu v Praze v Podoli (www.upmd.cz) a i tam je spokojena.
Nevim, jestli jsem ti pomohla v tvem rozhodovacim procesu
, nejdriv stejne nejspis v CARu zkusi IUI a tam to o cene neni, ta by mela byt myslim 6× za rok zdarma ![]()
Preju ti moc stesti a stastnou ruku pri volbe CARu a jeste nejlepe, at ho vubec nepotrebujes
![]()
Bobule : moc díky ![]()
a přeju ti, ať se zadaří, chodíš někam do diskuze? Když tak přijď mezi nás Profi snažilky ![]()
každá rada a zkušenost vítána, tak holky pište, ať máme porovnání ![]()
Ahoj Macelino,chodím do CARU U Apolináře v Praze.Chodím tam proto,že to mám nejblíž od práce.Hodí se to,když si můžu odběhnout a zase se vrátit do pracovního procesu.Bylo to až komické,když jsme chodili na inseminace.Někdy jsem šla ráno do práce,v poledne jsem si odskočila do sprchy a pak k doktorovi pro spermijky a ještě zpátky do práce
No,divočina.Bylo to podle toho,v kolik nás objednali,někdy jsme jeli ráno rovnou se spermijkama,pak tam čekali,až je upraví a pak teprve do práce.Je to kolotoč,ale co by člověk neudělal pro mimíska ![]()
Nakonec nám ty IUI nepomohly,tak teď čekám na menstruaci a začnu stimulovat k 1.IVF.
Jsem tam celkem spokojená,i když už tu bylo zmíněno,že je to tam jako na běžícím páse.To víš,je to na státní klinice,tak nemají tolik času,jako v soukromých centrech.Výhodou tam je to,že jsme dosud neplatili ani korunu.
Tak musíš zvážit,co je pro Vás lepší.My śi dokážeme z některých věcí dělat legraci,tak to tam bereme sportovně a jsme tam spokojení.
Tak hodně štěstí.
M.
ahoj Macku ![]()
myslím, že máš pozitivní přístup a ten ti určitě pomůže k vysněnému mimískovi ![]()
jooo - to pomáhá dělat si srandu…taky si z toho občas s manžou děláme, člověk ty věci nesmí brát moc vážně nebo bychom se z toho všeho zbláznili…
takže moc díky za radu a reference ![]()
Ahoj, jsem z Brna a nemám moc dobrou zkušenost s Heliosem. Ale možná jsem jen nešťastná „výjimka“. S manželem se nám tuleníčko nedařilo, tak jsem zašla do Heliosu. Neudělali mi žádná vyšetření, chtěli jen několik let staré výsledky krve, které mi tehdy odebírali někdy na konci cyklu. Podle toho jsem prý neplodná - šance 0%. S manželem jsme se divili, jak to můžou zjistit z 1 odběru, navíc tak starého. Následovalo vyšetření manžela - spermiogram vynikající! Ale za 2 dny mi volali, že je nutné ještě 1 spermiogram, který stojí 1000,–. Na krátkém sezení mi vysvětlili, že je třeba IVF a že mám podepsat souhlas s ceníkem. Všechno to šlo tak rychle, že jsem se z toho sotva vzpamatovávala. Manžel mi tehdy moc pomohl. Oba jsme to potřebovali nějaký čas vstřebat, tak jsme na IVF hned nekývli, ale oba jsme věděli, že do toho prostě půjdeme. Asi za týden se mi udělalo v solárku špatně, taky jsem nějak „podivně“ a nepravidelně krvácela. Ani nevím proč jsem si udělala ráno těhu test a ten byl pozitivní. Teď už pomalu chystám postýlku pro naši maličkou, která se za pár týdnů narodí. Nevím, jestli mám z Heliosu jen já tak divný pocit, ale připadá mi to jen jako firma a žena jako zákazník. Žádný úsměv, povzbuzení, hlavně všechno rychle vyřídit.
Kvítečku - tak to je zajímavý příběh
hlavně že to dobře dopadlo ![]()
díky za příspěvek…
já se momentálně rozmýšlím mezi 3 CARy…
GEST Praha
GENNET Praha
NATALART Plzeň
Ahoj Macelino
Já jsem přestoupila do Gennetu a jsem tam nadmíru spokojená.Dr.se ti max.věnují mají na tebe dostatek času, vše ti pořádně vysvětlí a hlavně tvůj problém tam opravdu řeší.V minulém CAR(státní) tam to bylo jak na běžícím pásu, nikdo ti pořádně nic neřekl a odcházela jsem od nich s tím, že mi nic nenašli a hotovo.V Gennetu mě hned poslali na různá vyšetření, vyléčili mi tam dlouhodobý problém s imunitou, genetiku, laparku a teď vím, že jsem měla myom, cystu a zřejmě i zánět v děloze.A to že je to soukromé a budou z tebe tahat jen peníze tak to není pravda, ješte jsem neplatila ani korunu a co vím tak holkám vycházejí hoooodně moc vstříc a kolikrát jim nenaúčtují vyšetření která se jinde i ve státních CARech platí.Hodně štestí při výběru!! A hlavně brzy úspěch
ahoj AAJINO ![]()
moc díky za příspěvek, nejspíš ten GENNET zkusím ![]()
dlouho si nebyla u nás v profíkách, přijď zase ![]()