Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky, mám malý dotázek, možná předčasně, ale je to jako strašidlo. mám čerstvé imuno výsledky a podle nich si vytvářím protilátky na sperma, takže beru Prednison a dodržujeme kondom. ochranu na kontrolu jdeme v řijnu. Moje paní doktorka rikala, že když se to nezlepší tak mě nenechá trápit a obejdeme to a to nejprve IUI a kdyby to nevyšlo hned napoprvé tak pak IVF. Je na tom někdo podobně…?
Raději bych přizozenou cestou, ale kdyby tak se na to už raději psychicky připravuji…
Ahoj, přesně jako ty jsem na tam byla před 3 roky, taky protilátky na spermie manžela (i když už jsem s ním jedno dítě měla
), brala jsem Prednison, půl roku do dalších kontrolních odběrů jsme poctivě dodržovali chráněný styk. Moje dr. mě rovnou upozornila, že IUI nepřipadá v úvahu - protilátky by spermie zahubily, jedině IVF, až se to trošku srovná. Po půl roce to bylo lepší, byl nám povolen nechráněný styk v době ovulace a šla jsem na IVF- nevyšlo. Pak proběhla laparoskopie, po 3 měsících následoval KET ( zavedení zmrzlých embryí) - zase velké zklamání, protože opět nic
. Řekli jsme si, že na to přestaneme myslet a urputně se snažit,stěhovali jsme se, byly Vánoce a já jsem to skutečně hodila za hlavu (ale ovulaci jsme přece jen dodrželi
) a v lednu byly na testu // a dnes máme chlapečka. Přeju Ti, ať se protilátky brzy srovnají a IVF není potřeba
a kdyžtak neboj, není to taková hrůza.
ahoj my sa chystame na umele a priatel ma malo spermii tak musime ist na geneticke testy ci sa da vybrat spermia a ci by sme mali zdrave dietatko.je to nespravodlive ze alkoholicky a fetacky bez problemov maju deti co ich vobec nechcu a koncia v detskom domove.a my co sme na to pripravene psychicky fyzicky a finacne nas tie bociany obchadzaju.
libi píše:
Ahojky holky, mám malý dotázek, možná předčasně, ale je to jako strašidlo. mám čerstvé imuno výsledky a podle nich si vytvářím protilátky na sperma, takže beru Prednison a dodržujeme kondom. ochranu na kontrolu jdeme v řijnu. Moje paní doktorka rikala, že když se to nezlepší tak mě nenechá trápit a obejdeme to a to nejprve IUI a kdyby to nevyšlo hned napoprvé tak pak IVF. Je na tom někdo podobně…?
Libi, jsme na tom úúúplně stejně !!! Já mám teda trošku zvýšenou i imunitu proti plodu, snad to ale už bude dobrý a v říjnu půjdeme konečně na naše první IUI ![]()