Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, chtěla jsem se s vámi podělit o starosti, které nam osud přichystal.
S manželem jsem se seznámila před devíti lety a byla to láska na první pohled
, po čtyřletém chození jsme se vzali a já se odstěhovala sto kilometrů od domova. Bylo to kruté, alo opravovali jsme si baráček, tak jsem si postupně zvykla.
Po ročním vegetění v NAŠEM domečku jsme se rozhodli o rozšíření naši rodinky ze dvou na tři. Vy:,–(ila jsem prášky a nechal vše na náhodě. Hned po měsíci se měsíčky nedostavily. To bylo nepopsatelné. S manželem jsme měli hroznou radost. Chodila jsem na prohlídky a na sono, bylo vidět i srdíčko. Dostala jsem těhotenskou průkazku. Na dalším sonu přišla hrozná rána. Zjistily, že se plod nevyvíjí, jde o zamlklé těhu. Druhý den jsem musela na revizy. Byla to obrovská rána . Všichni mě uklidňovali i s dr., že se to stává a druhé těhu určitě vyjde. Druhé vypadalo úplně stejně - hrozná radost, na sonu byli mrňousci dva, po dalším vyšetření mi bylo zděleno, že se zase jedná o potrat. Myslela jsem, že už víc nemůže unést.
Doktor nás poslal na genetické vyšetření. Výsledky dopadly dobře. Vše bylo v naprostém pořádku. Mohly jsme to zase začít zkoušet. Jenže to také nedopadlo dobře a stějně dopadlo i čtvrté. Byli jsme úplně v koncích. Já nadávala na osud a hroznou nespravedlivost.
Následovalo vyšetření na imuno v Podolí. Na oddělení jsme byli první a zanedlouho nás byla čekárna plná. Místo toho, abych byla ráda, že nejsme sami, se mi chtělo plakat. Doktorka i sestřičky byly perfektní a ohleduplní. Na manželovi nebylo znát, že by mu bylo odebrání spermií nepříjemné, ale co se odehrávalo v něm, když odcházel do oné místnosti, to nevím. Odběry šly jako po másle a pak už jen konzultace. Doktorka, která nás měla je velice příjemná. Probrali jsme všechno a uklidňovala. Po měsíci přišly výsledky. Našli alergii proti manželovým i cizím spermiím, manželovi mírnou neplodnost. můj dr. mě předepsal 1 tabletku denně prednisonu. Po třech měsících jsme jeli do Prahy na kontrolu.
Před měsíce a půl nám přišly výsledky, že se vše spravilo a můžeme opět s „radostí“ těhotnět. Mám brát půl tablety prednisonu až do doby než otěhotním, pak zase na kontrolu do Podolí. Tak jsme minulý týden zahájili ( jak manžel říká ) MISTRÁKY. Je to tedy týden, nervičky pracují na plné obrátky, hlídám se, procházím nejrůznější články na netu. Připadám si jak největší blázen na světě.
Nejhorší je, že je kolem mě tolik těhotných, nastávající švagrovka dokonce čeká dvojčata. To je prostě mazec.
Velikánským štěstím ale je, že mám bezvadného manžela a kámošky, které mě drží nad vodou. bez nich bych byla asi dávno pod vodou.
Chtěla bych nám vše snažilkám popřát pevné nervičky a konečně to vytoužené mimi. Jana ![]()
Ahoj, držím palce, vypadá to velice nadějně! ![]()
Pokud doktoři přijdou na příčinu a dokonce jí dokáží odstranit nebo zmírnit … Tak šup! ![]()
Lenka
Janis, prožila jsi hodně zlého, tak už by tě mohlo potkat jen to dobré!!!!!!
Pokud by sis chtěla popovídat s holkama, co mají za sebou něco podobného, zkus diskuzi Těhotenství po potratu.
Ať se vám brzy zadaří vytoužené miminko a vše je v pořádku!!!
Ahojky Janis,
já vím, že tě moc neuklidní, ale buď ráda, že aspoň snadno otěhotníš. A taky je dobře, že našli příčinu.
Já nemohla dva roky otěhotnět, nikdo nezjistil proč, a když jsem pak otěhotněla po umělém, 2× jsem o to přišla. To podruhé pro mě bylo hrozné, byla to dvojčátka a dlouho jsem se s tím nemohla vyrovnat, protože týden před tím, než jsem se dozvěděla, že jim přestala tlouct srdíčka, jsem ta srdíčka viděla tlouct a ještě mi doktor tehdy říkal, že to vypadá, že jsou obě silná. Teď už to jsou 3 roky od doby, co jsme se s manželelm začali pokoušet o mimi, a mimi stále nikde
. A nikdo nezjistil ani proč to nejde, ani proč obě těhu zkončily špatně.
Janis, ale přes to všechno věřím, že miminka někde na nás čekají a v tu pravou chvíli k nám přijdou. Přeji ti moc a moc štěstí v dalším těhu. Věř, že doktoři vědí co dělají a že s těmi léky už bude všechno v pořádku! Moc a moc ti přeji miminečko!!!
Ahoj holky, děkuji za vaše psaníčka. Netušila jsem, že se některá z vás ozve. Když to čtu tak se mi derou slzy do očí. Nevím proč je to na tomhle světě takle nespravedlivě zařízený. To prostě nechápu. Mějte se a děkuju. Jana
Jani, prosím, nezoufej. Vím, že je to všechno strašně nespravedlivé, ale uvidíš, že bude zase dobře!!! A navíc, já už to psala v jiné diskuzi, mám pocit, že letošní léto je hóóódně plodné, tak se určitě s mužem hodně tulinkujte. Uvidíš, že my všechny „nešťastnice“ budeme mít brzy mimi. A možná i 2!
Jani,přeju Ti hodně štěstíčka, když už se ví, kde je chyba.My se s manželem taky snažíme a na podzim mi řekl pan doktor, že zkusíme umělé.Moje švagrová (32 let) má míň štěstí…ještě než stačili na umělé jít, našli jí rakovinu čípku a co nevidět jí čeká operace
a pak už zbývá jen adopce.Tak nezoufej a pracijte na těch vašich „mistrákách“.Výsledek se jistě dostaví brzy a urkytě kladný ![]()
Pa Lucie
S Vojtulínkem Ti přejeme zdravé těhu a taky nějakého báječného Tulínka ![]()
Janis,
to, co píšeš, je hrozně smutný, ale pokusím se ti dodat trošku optimismu.
O miminko jsme se snažili dlouhých 7 let. Mám za sebou všechno možný i nemožný. 2× mimoděložní těhotenství - ultrazvuky s tlukoucím srdíčkem na nesprávným místě…, genetický vyšetření, imunologický vyšetření, asi 1000 laparoskopií a hysteroskopií, žádost o adopci a martýrium různých vyšetření a psychologických pohovorů s tím spojených, milión probrečených nocí, pocitů zbytečnosti, zoufalství, marnosti, nespravedlnosti. Určitě víš, o čem mluvím… ![]()
Shrnu to - zadařilo se nám na 7.!!! pokus IVF a výsledek vidíš v metříku.
Takže neboj - na každýho , kdo to nevzdá, to miminko někde čeká. Teď jsem máma - na jedné straně docela „obyčejná“ věc a na druhé úžasnej, nepopsatelnej zázrak, za kterej nikdy nepřestanu děkovat a být vděčná.
U vás je super, že přišli na příčinu. Uvidíš, že nebude trvat dlouho, a budeš se pyšnit rostoucím bříškem a pak tím nejsladším uzlíčkem na světě ![]()
Moc držím palce tobě i všem ostatním čekatelkám a snažilkám. Kdo to nezažil, nikdy nepochopí jaké to je potkávat nastávající maminky, maminky s kočárky, dívat se na reklamy se sladkýma miminkama…
Takže hlavu vzhůru a:
VYDRŽ!!!!!!
Mimochodem - mně se zadařilo právě po prednisonu
![]()
Takže ještě jednou: moooooc držím palce
![]()