Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,
snazime se s manzelem uz temer rok o miminko a stale se nedari.Byla jsem tedy u gynekologa a ten u me nezjistil zadny problem. Poslal tedy meho muze na spermiogram a tam zjistili, ze ma spravny pocet spermii (40 mil. na ml) a z toho 80% pohyblivych. To je vse v norme. Problem ale je,ze ma abnormalni mnozstvi ejakulatu (11ml). A to vzhledem k normalnimu mnozstvi spermii snizuje pravdepodobnost oplodneni,protoze se nemusi vubec spermie dostat pri tom mnozstvi ejakulatu do delohy a vytecou po styku z pochvy. Vsechny rady (od ruznych poloh, pres gymnasticke cviky po ejakulaci az po castejsi pohlavni styk) jsme uz zkouseli - neuspesne.
Prosim o radu, zda ma nekdo podobny problem, pripadne co jim bylo doporuceno.
Diky,
Misa Musilkova
Zdravím.Jestli má správný počet v 1 ml,měl by mít úměrné množství i v 11 ml,zvyšuje se ale procento nepohyblivých spermií-pochopil jsem to dobře ?Je možné,že pije nadměrné množství tekutin.Zkuste v kritické době snížit spotřebu tekutin na doporučené 2-3 litry denně-ovšem v závislosti na úbytku tekutin např.horkem,fyzickým zatížením apod.M.
prave ze ne, na tech 11ml ma standardni mnozstvi spermii (nekde jsem cetla, e ejakulat ma objem 5-7ml po dvou dnech), takze pri 11ml je pak pravdepodobnost o dost mensi.. ![]()
zkouseli jsme se i snazit nekolikrat denne.. uz fakt nevime. Manzel pije normalni mnozstvi tekutin.
A co takhle prstíková metoda, že by jste spermoškům trošku pomohli? Je to sice trošku nechutný, pro někoho, ale třeba to zabere. No a po styku zkus udělat svíčku.
Ahojky,
taky bych doporučovala „prstíkovou metodu“ U nás zabrala
![]()
Sice se mě přítel udiveně ptal, co to dělám, ale.....výsledek už má sedm měsíců ![]()
Sice nevím, jestli to bylo prstíkama, každopádně když to zkusíš, tak tím určitě nic neztratíš ![]()
Klára
ahojky vsem,
diky za tipy, dneska mi kolegynka doporucila ejakulovat v poloze zezadu s vystrcenym zadeckem nahoru (i kdyz to nemam moc rada), spermijek pry vytece nejmin.Taky jsem hledala co je ta prstickova metoda tady na foru, tak by to myslim slo zkombinovat
a jestli to zakoncim stojkou, tak me manzel prohlasi za regulerniho blazna
tak jsem vecer zvedava ![]()
Misa