Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, po hormonech se mi udelala cysta skoro 4cm, s menstruaci neodesla, hrozi mi laparkou. Ted uz druhy den hnede spinim a boli me podbrisek. Mate s tim nektera zkusenosti? Budu vdecna za jakekoliv info, Dr. neni prilis ochotny ke komunikaci…a ja jsem z toho dost vyplasena
Predem diky.
Taky mi nasli cystu 4×4cm a mela jsem nastoupit do nemocnice.Kdyz mi pred nastupem delali UTZ zjistili,ze sama praskla.Je pravda,ze me dost bolelo bricho a zacala jsem i krvacet.
aknel, ja mela s cystama dost dlouho problemy, doslo to tak daleko, ze mi jedna praskla, bohuzel, byla krvava, takze jsem krvacela do briska, nastesti me otevreli, pac si mysleli,ze mam akutni slepak… ..takze bych bolest nepodcenovala, radeji si skoc k dr, aspon te uklidni, ze je vse v poradku ![]()
papa majka
Po potratu se mi objevila dermoidní cysta a byla mi doporučena operace, 3 roky jsem s ní žila, protože jsem na operaci jít nechtěla, 1× praskla, doktoři zaléčili vše antb. s tím, že operace je nezbytná. Já jsem vyhledala nového lékaře v Praze, který ještě zkusil hormonální léčbu, protože cysta se v té době zmenšila na 3 cm. Po hormonální léčbě cysta nezmizela pouze měla stejné rozměry, tedy 3 cm. V té době jsem měla sex a při sexu mi praskla, krvácela jsem asi měsíc, ne moc, každý den trochu. Pila jsem bylinné čaj a při návštěvě u lékaře mi bylo řečeno, že cysta zmizela sama
Doufám jen, že se opět neobjeví…Nelíbil se mi přístup lékařů, kteří na mě dělali dojem, že vzhledem k tomu, že je mi 40 a děti mám…můj vaječník, který byl v sázce, se odebere.
Zdravím, jak dlouho vás bolelo břicho po prasknutí cysty na vaječníku? Předevčírem mi praskla, bolest jak kráva, ten den jsem zrovna měla jít na UZ na gyndu, tak Dr potvrdila volnou tekutinu, ale jen menší množství (asi to byla menší cysta). Zakrvácela jsem chvilku a ted opět jen velmi slabá MS. No břicho mě pořád pobolívá, na střídačku s křížem, je to docela nepříjemné ![]()