Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, moc vás prosím o radu. jsem 5. den po ET, beru Crinone - což je poševní krém a lék Divine. A právě ten krém je asi příčinou mého problému. Mám pálení v pochvě jako při mykóze / na kterou celkem dost trpím/. Volala jsem do CARu a tam mi Crinone vyměnili za Utrogestan. Mám ale strach, že případná mykóza může mít špatný vliv na moje 2 embryjka. je to naše 4. ET a tak bych si moc přála, aby to už konečně vyšlo.Máte některá podobnou zkušenost? Děkuju za jakýkoliv ohlav a všem přeju hodně štěstí. Mišinka
Myslím, že to nemusí být žádná mykoza, může to být reakce na krém. V těhu jsem dostala čípky na zavádění (nepamatuju se přesně, na co to bylo, ale něco mi našli ve stěru) a po nich jsem měla ukrutné pálení. Řekla jsem to dr a přidal mi boraxové globule, po nich to už nepálilo. Kdyby to pálilo dál, léky by vyměnili.
G
Ahoj Misinko, i já patřím do řad ICSIček, ale asi ti radu moc neposkytnu. Já jsem při prvních dvou ET měla Utrogestan a musím uznat, že mě naopak o dost víc vyhovuje Crinone gel, který jsem měla při třetím pokusu!
Myslím si ale, že by to mykoza být nemusela jak již píše Gábinka, ale jen reakce na krém, takže uvidíš, každopádně je dobré, že ti v CAR dali Utrogestan, a uvídíš že bude líp! ![]()
Jinak přeji Ti moc uspěchů, at se to tentokrát povede! ![]()
Ahoj Misinko,
myslím, že nemusíš mít strach z mykózy. Nevím, to sice jistě, ale mám takový pocit, že i v těhu mívají holky mykózu a nic se neděje. Jak už holky psaly, tak to ani mykóza být nemusí a pokud by to mělo špatný vliv na embrijka, tak by ti to jistě v CAr řekli, když jsis tam byla pro utrogestan.
Přeji ti hodně štěstí, já už se také vrhla do 4.IVF, takže vím, co prožíváš, moc ti přeji, aby tě čekaly pozitivní výsledky! Kati