Odber vajicek

38
20.8.06 22:11

Odber vajicek

Ahoj Holky,

mam tesne pred odberem vajicek, a je to vlastne to jediny, z ceho mam strach… Rozhodli jsme se pro umele oplodneni, verime v uspech, tesime se na mimuska, ale ten odber mne nejak zneklidnuje. Vubec nikdy jsem totiz nebyla v nemocnici a nikdy jsem nedostala anastezii.
Jake to je? Je to doopravdy uplne nekomplikovany zakrok? Boli to? Jak jste pocitovaly tu anastezii? Muze byt muj pritel pri zakroku u mne?
Byla bych moc rada, kdyby jste se se mnou podelily o Vase zazitky a treba mne i trosku uklidnily :lol: Moc dekuji. Helca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2263
20.8.06 22:20

Ahoj Helco,
nemusíš mít vůbec žádné obavy. Anestezie je jen na krátkou dobu, takže není tak silná. Budeš v nemocnici jen 2 hodiny po aneztezii a tvůj manža tam s tebou být může. Ale já jsem vždy trošku spala, takže jsem byla i ráda sama. Může tě po zákroku bolet břicho, taky záleží, kolik ti odeberou vajíček. Břicho bolí jen ten den, teda aspoň mě. Sice to není nic příjemného, ale dá se to vydržet. Hodně pij a lež, kdyžtak si ven prášek proti bolesti, ale druhý den už to bude O.K.
Za tu naději to stojí!!!

Držím pěstičky, mě to taky čeká tento týden, ale už počtvrté.

Hodně štěstí! Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.8.06 22:36

Moc Ti preji, aby to tentokrat vyslo. Ano, mas pravdu, ze to za to stoji, snad se dokazu do pristiho tydne nejak uklidnit… :D , i kdyz teoreticky vim, jak mi ty vajicka odeberou, nedovedu si to vubec predstavit… kudy povedou tu jehlu, kterou budou vysaty ty folikuly? Videly jste nekdo, jak ta jehla vypada? Ja vim, mam asi blbe otazky… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
21.8.06 08:34

Vajíčka mi odebírali už 4× a poprvé jsem se taky hodně bála. Ale věř mi, že to nic není :). Jehlu jsem teda neviděla (a asi bych ani nechtěla) a postup jsem viděla i v TV, ale asi bych ti ho přesně nevysvětlila…

Bolení bříška jsem měla po zákroku pár dní, ale nebylo to tak, že bych si musela brát prášky na bolest a do ET jsem byla už fit :)

A usínání při anestézii mi bylo docela i příjemný :wink: . Horší bylo probouzení, raději nechci vědět, co jsem jim tam při tom povídala (asi bych se musela červenat :oops: :wink: )…

Manžel se mnou při zákroku ani potom nebyl, vlastně ani nevím, co by tam dělal. Odběr trvá snad jen 10 minut a potom na pokoji jsem pospávala. Byli jsme v kontaktu po telefonu a pak mě z němocnice odvezl…

Přeji hodně štěstí, ať je tohle odebírání vajíček první a zároveň poslední!!!
 Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
21.8.06 13:37

Helca,
jak jsem už psala, se mnou tam taky manža nebyl, jen při první pokusu se byl po zákroku na mě podívat, ale pak šel na kafe.

Ze sálu jsem nic neviděla a myslím, že by to za to taky moc nestálo, spánek se mi strašně líbil, taky jsem jim při 1.pokusu říkala, že jsem se krásně prospala, že přijdu zas, ani jsem to tak nemyslela a už jsem tam byla několikrát :(

Naposledy jsem měla dost velké bolesti břicha, že mi i píchli injekci proti bolesti a pak jsem si myslela, že tam párkrát omdlím. To jistě nebude tvůj případ, nejspíš jsem měla jen špatný den, protože předtím se mi to nikdy nestalo.

Tak hodně štěstí! Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.8.06 13:49

Helčo,

odběr mám za sebou 4×. Poprvé jen v lokální anestezii - a řeknu ti - už nikdy více! I když: „dalo se to vydržet…“ :roll:
Od té doby pokaždé jen v celkové anestezii a úplně bez problémů. Někde si musíš za celkovou připlatit, ale to už je v těch nákladech muška.

Jehla se zavede přes pochvu (skrz stěnu) do dutiny břišní až k vaječníku, odkud se vajíčka odsávají.

Po zákroku se chvilku zotavíš po narkóze a pošupajdíš domů. Možná tě bude trošku pobolívat bříško, ale to už opravdu nic není.

Nenervuj se, nemá to smysl, mysli na mimísky !!!

Držím palce ať to vyjde!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
23.8.06 08:37

Holky, moc Vam dekuji za vsechny odpovedi. Jsem ted uz klidnejsi. Folikuly se krasne vyviji, pry zraju jako malina. Mejte se krasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
7.11.17 21:55

Přeji vám to

Tak sem si krasne přečetla co mně čeká hehh sobotu du na odběr ale mám strach vajíčka fokikuli chitne se to nechitne ach hodně psichicky ale musím bejt v klidu pak vám napíšu co jak držím všem palečky ať se nám podaří mít miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí