První knížka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
175
24.3.24 11:33

První knížka

Ahoj, zajímalo by mě, jestli je nějaká knížka pro miminka a maminky, kde jsou kromě prvních slov taky taková ta první gesta a opakování jako je napr. bác, pápá, nenene, jak jsi velikej…. proste takové ty věci co se učí děťátko opakovat. A následně první zvuky, slabiky a až potom první slova? Našla jsem všude po internetu jen první slova. Snad jsem to napsala srozumitelne a pochopitelne, co shanim, sama to moc neumím vysvětlit. 😅

Příspěvek upraven 24.03.24 v 11:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65008
24.3.24 11:38

Kupovala jsem vnukovi tohle
https://knihy.heureka.cz/…-uci-mluvit/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
24.3.24 11:47

@vokishka děkuji. Moc pekne leporelo, ale není to úplně to co hledám. Možná to co hledám ani neexistuje 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1840
24.3.24 13:14

Pracovala jsem roky v knihkupectví (pryč jsem jenom 3 roky) a něco takového v jedné knížce jsem nikdy neviděla. Na všechno co hledáš, bude každá knížka zvlášť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3013
24.3.24 13:21

@Jana84667 Myslíš jako třeba obrázek dítěte natahujícího ruce a u toho „jak budeš veliký?“?
Jaké první zvuky, jak by byly namalované :think:?
Ta kniha od @vokishka tam má ham, tytyty.., tak čím tu představu nenaplňuje?
Nerýpu, ale zajímá mě jak to myslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
24.3.24 13:32

@ALIPELI Já si to myslela, jen jsem zkoušela, jestli něco takového není. A kdxz jsi delala tak dlouho v knihkupectví, mas nějaké tipy na tyto knížky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
24.3.24 13:36

@Kryptozoo Já vím, asi chci nereálné. Ale ta knížka od @vokishka je krásná, jen mi tam toho přijde málo, mám jinou představu. Chtěla bych nějakou větší, kde jsou všechny takové ty první “opakovacky”, co se děti od půl roka můžou učit. Samozřejmě to nemusí byt namalovane, ale takový jako poradce pro maminky, co ty deticky můžou učit. Jak jsi veliký, dej pusinku, udělej bac, paci, paci, cáky, cák, kopy, kop, tytyty, nenene… kde mas ručičky, nozicky, pusinku.. a pak ty první slabiky, slova - haf, bac, tam, baf, ham,… já vím, ze to možná není, ale tak pro zajímavost jsem se zeptala tady, zda to náhodou někdo nemá nebo neví o tom, ze by to bylo klidně i ve více knihách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1840
24.3.24 13:42
@Jana84667 píše: Více

Hele doporučuji si prostě do knihkupectví zajít a omrknout. Nejen sekci dětských knih, ale i pro učitele/vychovatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3013
24.3.24 13:56

Asi ti rozumím, ale osobně bych takovou, vlastně příručku, ani nechtěla.
Protože ty první gesta a zvuky nejsou žádné „must have“ milníky, které jsou u každého mimina stejné.
Opakovat bude to, co vidí v rodině nejvíc a to se prostě hrozně liší.
U nás třeba jako první začal dělat AU (protože si stále ukopávám prsty o práh) JÉ (protože to manžel ironicky dělá když malý nadělá nějaký bordel)..atd.
O paci paci nemá zájem a starší nikdy nedělala jak bude veliká, ale zato ukazovala jak pejsek čůrá.
Taková knížka by mě nejspíš, zvlášť u prvního, akorát vystresovala, že mi dítě dostatečně neplní normu :) @Jana84667
Nicméně držím palce ať seženeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
24.3.24 14:03

@Kryptozoo Nechci to jako příručku a určitě bych to nebrala jako “muset have” milníky, jak říkás. Mám už třetí mimco, takže vím, jak co chodí a funguje. Jen pro zajímavost jsem chtěla vědět, zda taková knížka existuje a rada bych se na ni koukla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3013
24.3.24 14:05

@Jana84667 Třeba jsi našla díru na trhu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
24.3.24 14:10

@Kryptozoo Vypadá to tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie