Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Cauky, nějaká témata už tu jsou, ale poměrně dost staré. Jaké dárky u vás frčí k 1.narozeninam? Aby si s nimi dítě okolo toho roku - roku a půl hrálo? Mohou to byt i pomůcky, sestavy, apod. nejen hračky.
Zatím máme v plánu ucici věž (pokud mate tip, budu rada) a lego duplo. Máme však početnou rodinu a všichni chcou něco koupit, tak budu rada za tipy 😊. Děkuji
Kupovala jsem vnukovi kuličkovou dráhu, ted má skoro dva a půl a ještě si s ní hraje.
https://kulickove-drahy.heureka.cz/…-draha-maxi/#…
Dupla není nikdy dost
jinak třeba odrazedlo, nějaké vkladacky, pastelky pro malé děti (mame takové tluste, ze se batolatum lip drží), nocnik ![]()
U nás měl úspěch hrající a mluvící stoleček s vláčkem od New Baby, syn si s ním pořád hraje ještě ve dvou a půl letech. Duplo frčí tak od dvou let.
Menší dětská kuchyňka, ponk s nářadím, obchůdek, domeček pro panenky. Dcera si u toho ráda hraje se svými sourozenci i sama, když jsou ve škole. Samozřejmě nejmenší věci musí pryč. Dále ortopedická podlaha, menší sedací míč, balanční čočky.
Různé vkládačky a větší dřevěná puzzle, třeba zvířátka. Hlavolam na tyči typu Den a noc od Mindoku. Knížky, dcera má ráda Minipedii s vysouvacími obrázky. Je toho hodně.
My na první narozeniny kupovali kuličkovou dráhu od trihorse. Teď bude mít syn 2 roky a pořád si s ní hraje. A já si taky ráda občas pohraju
jinak dostal klasickou velkou Tatru, dřevěnou vláčkodráhu.
Houpačka (ať už dřevěná z utukutu na doma nebo zavěsná na ven), ucici vez (též z utukutu). U obou dětí nejlepší dárky, navíc jak věž tak houpačka se využívá u nás denně a to bude mít starší za chvíli 5
K prvním narozeninám dostala dcera od partnerova rodiny baby born chlapečka, což mi přišlo děsně předasný..ale byl to pro ni ten nejskvělejší dárek ze všech, my sázeli právě na kuličkovou dráhu a kuželky a nějaký kostky, s tím si taky hrála, ale ne tolik, tak jsem byla překvapená 😁 a no a pak postupně přibyly různý oblečky, postýlka, vanička a další doplňky a příslušenství a baby born chlapeček anička je pořád i teď ve víc než 4 letech nejoblíbenější hračka 😁
a souhlasím s hracím stolečkem, my konkrétně měli od fisherprice pejskův stoleček, a ten teda taky měla moc ráda 😊
U nás měl velkej úspěch i jezdík
takový to zvířátko na tyči. V našem případě medvídek v letadle s otáčecí vrtulkou.
No a odrážedlo a takový to velký (ne)Lego, to bylo taky velký nadšení😃 👍
Všem dětem ve svém okolí jsem k prvním narozeninám dal velkého plyšového medvěda. Některé jsou už skoro dospělé a medvědy mají pořád ![]()
Mám skoro ročního doma a nejvíc frčí kuchyňka, bazének s balonkama, houpací/jezdící kůň a kostky (různé druhy). Kuchyňku případně doporučuji bazarovou, strašně s tím mlati
. Kuličkovou dráhu měla jeho sestra, ta byla taky super. Zatím jsme mu ji nedali, protože by se o ní stavěl a vymlel by se. Máme od Trihorse.
Montessori houpacka, bazenek s kulickama, odrazedlo, panenenka.
Krom vyse uvedenych u nas hodne ficely hudebni nastroje (dostala batoh plny ruznych hlučidel), kostky vsech velikosti a druhu a knizky. Okolo roku uz zacala hodne prohlizet a porad chtela ‚cist‘.