První návštěva bazénu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
prvni navsteva bazenu
Holky, potrebuju poradit. mam trimesicni slecnu a rada bych s ni zacala chodit do bazenu, pokud nebude mrznout uz treba v prubehu mesice. rada bych vedela, jak jste resily prvni navstevu.je lepsi jit do kurzu nebo jste to riskly? jde mi o to, ze moc nevim, jak s malou ve vode zachazet, co s ni tam delat a hlavne jak s ni manipulovat.
dekuji za odpoved ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Musíš zřejmě přes kurzy jedině, protože si myslím že vstup do normálního bazenu je až od roka..- aspon u nas.. ![]()
Je to na nic, taky bych chodila ale kurzy jsou pro mě moc drahé, takže počkám do léta a budem prcka učit sami.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@ivulineček píše:
Holky, potrebuju poradit. mam trimesicni slecnu a rada bych s ni zacala chodit do bazenu, pokud nebude mrznout uz treba v prubehu mesice. rada bych vedela, jak jste resily prvni navstevu.je lepsi jit do kurzu nebo jste to riskly? jde mi o to, ze moc nevim, jak s malou ve vode zachazet, co s ni tam delat a hlavne jak s ni manipulovat.
dekuji za odpoved
S tříměsíční do bazénu
A to víš, že tě někam pustí? Nebo kam s ní chceš jít? S tak malým dítětem se do veřejných bazénů nechodí. Možná máte doma?
Od tří měsíců se někde chodí na tzv. vaničky a kurzy začínají až od šesti měsíců a to jen v některých bazénech, kde je složení a ošetřování vody vhodné pro kojence.
Co se týká manipulace, tak když nechceš do kurzu, tak si zaplať instruktorku bud doma do vany a nebo v těch šesti měsícíh na hodinu na bazén.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak pustit jí můžou, já vím že poprvé bylo malému asi 8m a řekli že nás pustí, ale na vlastní nebezpečí.. ne že by se utopil nebo tak něco, ale kvůli reakci na chlor, že si za to zodpovídám sama prostě kdyby měl vyrážku nebo ho špatně snášel atd.. ale syn chodil od 6týdnů na vaničky, které vedla lektorka, tak jsem věděla jak reaguje na vodu, že jí má rád a věděla jsem i jak s ním zacházet ve vodě.. pokud jste nikde nebyly, určitě bych volila prvně raději kurz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jenny.fields píše:
S tříměsíční do bazénuA to víš, že tě někam pustí? Nebo kam s ní chceš jít? S tak malým dítětem se do veřejných bazénů nechodí. Možná máte doma?
Od tří měsíců se někde chodí na tzv. vaničky a kurzy začínají až od šesti měsíců a to jen v některých bazénech, kde je složení a ošetřování vody vhodné pro kojenc.
To stou vodou si to vzala kde? Já chodím plavat do kurzu k nám na bazén a voda je tam normální chlorovaná o nějakém složení a ošetření po kojence ani neslyšeli
A jinak já bych nejdřív šla vaničkovat, taky sem chodila s malím od šesti týdnů a dalo nám to hodně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dajka16
voda v kurzech pro kojence je bez chloru - většinou slaná - jako z moře..
chlor je alergen a kojenci by nemeli s nim prijít do styku.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@smurfka Jak kde v Kroměříži to nikomu nevadí, dokonce plaveme bez čepic na hlavě a bez brejlí. Vím že je to špatně, jenže bohužel nemám jinou možnost. Jedině nechodit plavat.Do Zlína to mám daleko a su přes zimu bez auta. Zimní gumy máme jen na jednom autě a stím jezdí přítel do prce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dajka16 píše:
To stou vodou si to vzala kde? Já chodím plavat do kurzu k nám na bazén a voda je tam normální chlorovaná o nějakém složení a ošetření po kojence ani neslyšeliA jinak já bych nejdřív šla vaničkovat, taky sem chodila s malím od šesti týdnů a dalo nám to hodně
Co s vodou? Bazény, kde se mohou koupat děti od šesti měsíců. mají jinak ošetřovanou vodu. jde taky o teplotu.
Něco najdeš zde: http://www.vitalia.cz/…dravim-deti/
http://www.rodina.cz/clanek2550.htm
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dajka16 píše:
@smurfka Jak kde v Kroměříži to nikomu nevadí, dokonce plaveme bez čepic na hlavě a bez brejlí. Vím že je to špatně, jenže bohužel nemám jinou možnost. Jedině nechodit plavat.Do Zlína to mám daleko a su přes zimu bez auta. Zimní gumy máme jen na jednom autě a stím jezdí přítel do prce.
no to že to neřeší u vás ale neznamená že to je správě..právě proto nesmí prostě kojenci do bazenu pro dospělé, protože je plné chloru..u nas prostě nepustí - až po roce..Jinak pokud tam není jiná možnost u vas tak to chápu, ale pokud by se ti osypalo dítě, tak by to asi bylo z toho..
- Citovat
- Upravit
Dítě do roka by správně na veřejném bazénu nemělo co dělat - někde to mají v návštěvním řádu a kontrolují to, někde na to prdí… každopádně s tříměsíčním by mě tam nedostal nikdo ani omylem. Takže ano, šla bych na kurz a stejně na bazénku se plave až s dětmi od půl roku - zřejmě to má svoje důvody, mladší děti většinou pouze ve vaničkách. Bazény pro plavání kojenců by měly splňovat určité hodnoty, co se chloru a čištění týče, pak samozřejmě teplota vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smurfka píše:
no to že to neřeší u vás ale neznamená že to je správě..právě proto nesmí prostě kojenci do bazenu pro dospělé, protože je plné chloru..u nas prostě nepustí - až po roce..Jinak pokud tam není jiná možnost u vas tak to chápu, ale pokud by se ti osypalo dítě, tak by to asi bylo z toho..
hlavně dýchání toho chloru nad hladinou, toho bych se bála. S tříměsíčním bych do veřejného nešla ani náhodou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smurfka Vím že to není správné a pokouším se to řešit s novím vedením bazénu, jen nevím jestli s tím něco udělaj. Na vše maj odpověď že nejsou peníze a šetřit se musí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dajka16 píše:
@smurfka Vím že to není správné a pokouším se to řešit s novím vedením bazénu, jen nevím jestli s tím něco udělaj. Na vše maj odpověď že nejsou peníze a šetřit se musí.
já to chápu..když prostě jiná možnost není a ty chceš chodit, tak proč ne, jen to je na tvoji odpovědnost..v podstatě teplota není takové zlo jako ten chlor, ale myslím že kdyby se osypal tak už dávno, že pokud už chodi a neosypal se, tak mu nic není..
- Citovat
- Upravit
@smurfka Neosypal nic mu není, jen mi vadí že ostatním maminkám je to fuk a slepě dělaj vše co jim cvičitelka ukáže. Já chodila plavat do Kenny tak se snažím dělat jen to co je přiměřené věku. Třeba sem kluka neposazovala na okraj bazénu, když ještě neseděl sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit