První návštěva po sc

351
28.3.14 11:13

První návštěva po sc

Ahoj, už se pomalu psychicky připravuji na plánovanou sc a chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s tím, kdy jste poprvé mohli vidět svého blízkého (manžela, přítele atd.)?? Děkuji předem za každou opověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12864
28.3.14 11:15

Záleží na porodnici, někde hned, někde po propuštění z JIP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
28.3.14 11:19

Já jsem po 1. sc na JIP vůbec nebyla :think: rodila jsem normálné a pak akutně na sc, mažela za mnou pustili hned po příjezdu ze záslu, ale to jsem nebyla ještě při vědomí…vůbec nevím jak to chodí plánovaně, bude tam vůbec moct čekat a vidět potom syna? :nevim: asi je to podle porodnice, ale jen abych aspoň věděla jak to tak chodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
28.3.14 11:20

Manžel byl se mnou u porodu a na JIP mě z operačního sálu doprovázel. Mohl za mnou přijít v průběhu dne kdykoliv i rodina (bez dětí). Z JIPu normálně u nás pouští druhý den. Mě bohužel nebylo dobře tak jsem si tam poležela 2 dny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
28.3.14 11:21

Fakt moc záleží na porodnici- já manžela viděla hned při s. c.- byl přítomen, pak mne doprovázel na pokoj a byl tam se mnou dokud jsem ho,,nevyhodila".
ALE- měli jsme nadstandart, placený doprovod při porodu, já byla ve svodné anestezii= celou dobu při vědomí, v dobré kondici a plánovaném připravovaném s. c.= tudíž nebyl potřeba JIP.
Takže radím nezjišťuj tady, ale v porodnici, kde budeš rodit! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
28.3.14 11:21

@kristin11 Informuj se v příslušné porodnici, postup je opravdu různý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
28.3.14 11:23

@Hanulínek jj určitě se jich na všechno vyptám, ale jsem tak nervózní, že přečkat víkend pro mě budou muka :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
28.3.14 11:26

@kristin11 neboj a vydrž!! :hug: A co teda o víkendu něco podniknout?- prý má být hezky a Ty bys přišla na jiné myšlenky a rychleji by Ti to uteklo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
28.3.14 11:38

Já měla plánovaný SC, zvolila jsem spinální anestézii a manžel byl při porodu se mnou na sále. Pak šel s malou na box, a byl při ošetřování, mytí apod. Pak mi ji donesl ukázat on (mě ještě šili). Byla jsem na JIP do druhého dne. Pak za mnou chodil na šestinedělí každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.3.14 11:43

Manžel byl se mnou na nadstandardu 24/7. Byl i přímo u operace a opustil mě jen v okamžiku, kdy byl s naším synem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.3.14 11:44

@kristin11 nekde může být u sekce, někde čeká před sálem. hned jak se mimčo narodí, tak může být s ním. pokud to jde u akutní sekce, tím spíš u plánované.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
28.3.14 11:46

@kristin11 - v jaké porodnici budeš mít sc? My jsme mohli komunikovat z chodby. Na pokoj mohl přijít až na klasickém oddělení, tedy po 24 hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
28.3.14 12:03

@Oter Ve šternberku, rodila jsem tam i prvního syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
28.3.14 12:17

@kristin11 u první sekce za mnou pustili manžela poprvé až na pokoj po propuštění z JIP druhý den (sekce večer, v celkové narkoze). POdruhé sekce dopoledne s epidurálem a přihmouřili oko a pustili ho na 10 minut za mnou na JIPku hned po porodu. Miminko viděl v obou případech, když ho odnášeli setřičky ze sálu na oddělení. Čekal před operačním sálem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
28.3.14 12:42

@kristin11 mám čerstvou zkušenost :-) Byla jsem z přístupu nadšená. Tam, kde jsem rodila, naštěstí JIP není, tatínek čekal před sálem na miminko, pak byl celou dobu s dcerou a hned po došití a odvezení ze sálu za mnou přišli na pokoj. Měla jsem spinál a přestože jsem ležela na 4lůžkovém pokoji, byla jsem tam sama, takže jsme společně strávili celý den a večer ho jen vystřídali moji rodiče, abych u sebe mohla mít maličkou až do osmi do večera.
Při druhém porodu, který byl akutní sekcí, čekal s dcerou až se vzbudím, na pokoji, rodila jsem v noci. Ukázal mi ji. Už před probráním ji s PA přikládali a pak jsem si ji poňuchňala a znovu jsme přikládali. Ráno už jsem ji měla u sebe.
Takže já na Neratovice v tomhle nedám dopustit. Nešla bych někam, kde ke mě mí blízcí nebudou moct celý den a miminko mi přinesou max na nakojení a někdy ani to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí