Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, mám dotaz…
Rodil ted někdo z Vás ve Fakultní nemocnici Ostrava - Poruba plánovaným císařským řezem? Chtěla jsem se zeptat na nadstandartní pooperační pokoj.
Mám za sebou akutní císařský řez, kde mě hned ze sálu odvezly na JIP a tam jsem byla do druhého dne.Ted mám jít na plánovaný císařský řez, protože je miminko moc velké, ve 36+5 už měl 3840g, tak mě dr. objednal na středu 2.4. do porodnice a tam mi naplánují datum.
Ale chtěla jsem se zeptat, jestli někdo z Vás neměl zaplacený ten pooperační nadstandart a jak to tam eventuálně funguje? Mám to zatím jen z doslechu a na stránkách FNO by měl stát 1250kč/den.
Chci mít po císaři přítele a syna u sebe a na JIP to nejde, tak si chci zaplatit alespon ten pokoj.
A jestě jedna otázka, kdy jste na plánovaný císař nastupovaly? V den operace nebo den předem?
Děkuji za všechny odpovědi ![]()
Ahoj, ve FN jsen take rodila planovanym cisarem. Bohuzel, na otazku ohledne nadst. pokoje Ti nemohu odpovedet, ale pokud bych mela rodit podruhe, urcite bych si ten nadstandart zaplatila… Jinak na planovany cisar jsem nastupovala den pred terminem.
@vlezdo.prdelka Děkuji za odpověd.
Já právě taky po tom akutním cz chci ten nadstandart, hlavně proto, že jsem myslela, že se na JIP zblázním ![]()
Můžu se zeptat na kolik hodin jsi měla nástup a v kolik hodin Tě ten druhý den braly na sál?
@disinka2011
Nastupovala jsem v pondeli rano (asi v 10 h). V prijmove ambulanci jsem jeste cekala dalsi 2 h, az mi natoci ozvy a posleze me presunuli na novorozenecke oddeleni. Sekci jsem mela naplanovanou na utery na 10 h.Na sal jsem se dostala asi v 11.15… ![]()
@disinka2011 já myslím, že se té JIP stejně nevyhneš, i u plánovaného SC, až pak bys mohla jít na nadstandart, pokud bude volný…
nebo jestli jsi myslela pooperační JIP nadstandart, tak to myslím neexistuje ![]()
Me treba po sekci hned umistili do porodniho pokoje, neb na JIP nebylo misto. Tam me napojili na monitory, mela jsem tam TV i mobil… Bylo tam fajn…:-) hlavne jsem tam byla sama…
Mela jsem stesti…
@veveruskaa na strankach je napsano pooperační nadstandartni pokoj s doprovodnou osobou za 1250 a kamaradka rikala, ze je to jakoby JIP nadstandart
@disinka2011 aha, tak to nevím rodila jsem tam 2×, ale přirozeně, a pokaždé jsem měla štěstí, že s uvolnil nadstandart, ale až od druhého dne…
@disinka2011
Ja si nejsem jista, ale na zadnou, ani pokud se jedna o nejakou nads.JIP zadna doprovodna osoba nesmi… Takze myslim, ze se jedna o pokoj, na ktery Te presunou z JIP, tam uz doprovodna osoba muze.
@veveruskaa tak jelikoz to bude planovany cisar, tak si tam rovnou ten pokoj zamluvim, snad to pujde…
Takhle to je na PORODNÍ SÁLY
jedna doprovodná osoba u porodu 0 Kč
druhá a další doprovodná osoba u porodu 350 Kč
použití Entonoxu - porodnická analgezie 900 Kč
přítomnost doprovodu na operačním sále v průběhu císařského řezu 900 Kč
jednolůžkový pooperační pokoj s možností přítomnosti doprovodu 1 250 Kč
@disinka2011 zkusit to můžeš, hned jak se budeš domlouvat na termín, a zeptej se i na ten doprovod, ať v tom máš jasno…
Jako myslím, že na JIP nadstandard u sebe můžeš mít osobu blízkou, ale nemůže tam spát, což na normálním nadstandardu jde úplně v klidu (rozkládací gauč a peřiny ve skříňce)
edit: ale třeba se pletu a můžeš ![]()
@veveruskaa tak prez noc tam klidne budu sama, jde mi hlavne o prvni hodiny po operaci, at je mam u sebe, jak u prirozeneho porodu…
@disinka2011 Ahoj, byla jsi nakonec na tom nadstandardu? Taky o něm přemýšlím, tak bych se ráda něco dozvěděla. díky