První návštěva u zubaře

173
26.7.05 21:41

První návštěva u zubaře??

Ahoj,
už několikrát jsem četla, že by první návštěva u zubního lékaře měla proběhnou do jednoho roku nebo když už má dítko více zubů.Nám je 13m, máme 4 zuby takové už větší a 2 čertsvě prořízlé.Tak snad už máme někam vyrazit?
A jestli teda ano, zajímaly by mě zkušenosti s tím, jak to vaše mimi zvládlo a jak to vůbec probíhá?
Díky Bodlinka a Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
685
26.7.05 22:15

Ahoj Bodlinko,
naše dětská zubařka říkala, že na 1.kontrolu určitě do 1 roku, nezáleží na počtu prořezaných zubů. Stejně se poprvé jedná spíš o poskytnutí informací a seznámení dítěte s prostředím. My jsme byli těsně před 1.narozeninami - s 11 zuby. Dostali jsme poučení o zubním karáčku, druzích vhodných dětských past a až se Hanička trošku rozkoukala a pohrála si s hračkama od sestřičky, zubařka jí koukla do pusy. Nic moc pečlivého, spíš jen spočítat zoubky. Další kontrola za 6 měsíců. Měla jsem trochu obavy, že to bude s brekem, ale díky profesionálnímu přístupu doktorky i sestry se na další kontrolu těším.

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
26.7.05 22:58

Ahoj Jiti,

kam chodite k zubari?? Taky jsem z Brna a nevim kam mam s Kubikem vyrazit..

Diky Maty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
26.7.05 23:03

Jak jsou ty informace různé :roll: Já jsem se dozvěděla z několika zdrojů (časopis,videokazeta o vývoji dítěte,naše zubařka),že první návštěva se doporučeje ve dvou letech. Jednak zoubků je víc a také dítě lépe spolupracuje. No nevím…mám takový dojem,že si dítě v jednom roce stejně nedokáže uchovat v paměti na delší dobu (do další návštěvy),že už u zubaře bylo.My jdem v září a dceři budou 2 roky.Jsem zvědavá jak to celé proběhne.Dceři jsem pouštěla Teletubbies,kde jdou dva malí kluci s mámou k zubařce-chtěla to pouštět pořád dokola,tak snad to bude ok a možná i zubařku překvapí 8O ,když sama otevře pusinku :o a na závěr si vypláchne :wink: Bubo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
26.7.05 23:29

Ahoj Bodlinka,
ja som sa zubarky pytala presne pred mesiacom, vravela mi, ze mame prist, ked bude mat Danko 2,5 roka. Dovtedy mame kazdy den umyvat, ved vies.
Najlepsie je sa opytat vasho zubara a podla toho sa zariadit.
 Pa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
27.7.05 07:24

Moje zubařka taky říkala, že tak kolem dvou let. Ale tváří se, jako že jsem trapná snaživka, když se o to u takhle malýho dítěte vůbec zajímám :?

BAghira a Eliška 15,5 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
27.7.05 08:29

Ty informace se různí, ale součástí očkovacího průkazu je teď i zubní průkaz, kde je jasně napsáno, že první prohlídka by měla být v jednom roce. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
27.7.05 08:50

Ahoj holky, nam nase detska dr. u ktere jsme byly s dcerou (13 mesicu) vcera rikala, ze k zubari poprve ve 2 letech, ale kdyz jsem byla u zubarky, rikala, ze priste uz mam malou vzit sebou :lol:

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
27.7.05 08:52

Ahoj Maty,
mrkni na http://www.detskezubni.unas.cz/
Vřele doporučujeme.

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
27.7.05 17:15

Ahoj, byla jsem u zubaře asi před měsícem, synovi byl rok a dceři dva roky a měsíc, dcera už krásně spolupracovala,sama ukázala zoubky a nechala si je všechny prohlédnout a „proklepat“, má všechny zoubky a dr je prohlédl i jaký má skus, u syna to bylo obtížnější, nechtěl otevřít pusinky, ukázat zoubky, a dr nám stejně řekl, že jde u takového mrňěte spíš o rychlé prohlédnutí skloviny. Myslím, že kolem toho 2.roku je to asi tak optimální, samozřejmě pokud nejsou nějaké problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.7.05 19:35

Stejně jako Jity, doporučuji zubařku, MUDr. Pelkovou…
 Lila

• Citovat
  • Upravit
51
27.7.05 21:26

První návštěva u zubaře?

Ahojky,
my máme fantastickou rodinnou zubařku. Děti přijímá jen pokud jsou u ní registrovaní rodiče. Honzíka (a před tím i Ivanku) jsme prostě vzali s sebou, když jsme měli „termín prohlídky“ my. Ivance bylo při první návštěvě 8 měs. a ještě neměla zuby, Honzíkovi bylo 9 měs., zuby měl 2. Paní doktorka jim koukla do pusinky, přejela prstem po dásničkách, doporučila Baby dent a vysvětlila „čistění“ :wink: .
Ona je taková mamina, starostlivá, milá a příjemná (A první zubař v mém životě, kterého se nebojím!!! :lol: )
Medvídě+ Ivanka 6r.+Honzík 12,5m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
4.4.14 13:59

@luciecesalova taktéž vyplněno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
4.4.14 14:19