Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
První očkování miminka a kde je pícháji mám s toho strach mám první miminko s nevím co nás vše čeká ![]()
Zadej si do googlu ockovaci kalendář děti. Hexavakcina se ockuje od 3 měsíců a picha se do stehna.
@Martina84 píše:
Zadej si do googlu ockovaci kalendář děti. Hexavakcina se ockuje od 3 měsíců a picha se do stehna.
Super mrknu se dekuju
První jsme dostali sirup proti rotavirům a až pak klasickou injekci.
První se píchá hexa kolem 3 měsíců, do zadku/stehna. Jinak si promluv s Dr, ti poví co vás čeká, muze ti nabídnout nepovinná očkování (prevenar například) a uklidní tě.
My jsme byli na prvním očkování v 1. měsíci proti tuberkulóze, které se píchalo do ramene.
@denula1 píše:
My jsme byli na prvním očkování v 1. měsíci proti tuberkulóze, které se píchalo do ramene.
Tbc můžeš nechat naockovat kdykoliv a poslední dobou se dává jenom rizikovým. Syn na něm byl cca v roce, ale čistě na moje prani.
Ahoj maminky, mám dotaz, dcera má jít příští týden na první očkování, to ji bude skoro 10 týdnů, mě to ale připadá moc brzo. Chtěla jsem ji nechat aspoň do 3. měsíce, ale doktorka říkala, že zdravé děti je dobré očkovat co nejdřív ať je to ochrání. To sice jo, ale jde mi o to, že jsem měla vyvolávaný porod ve 37+5tt kvůli preeklampsii, malá měla 2340g. Teď máme 2 měsíce a něco málo přes 4kg a bojím se, co to očkování s malou udělá, když teprve všechno dohání
Na druhou stranu máme kolem sebe z rodiny hodně dětí, tak chci, ať je chráněná
nevím, co mám dělat ![]()