První opravdové botičky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Michaelakkk
9.10.10 09:18

Opravdové botičky kup až bude opravdu chodit na doma jí kup kotníčkové bačkůrky mají zpevněný kotník, tvrdou podrážku s trošku zvednutou patou, jsou lehké, takže dítě nemusí zvedat těžkou váhu :-) Takhle vypadají z profilu :-) Stály mě 150kč v deichmanu a mají i certifikaci…

• Citovat
  • Upravit
neczuz
9.10.10 09:22
Kapsarecek píše:
Amber píše:
Kasparecek - to je právě to, v čem se spousta doktorů liší, někdo řekne, když stojí boty kontíkové, někdo, že dokud nechodí víc než stojí nebo leze, tak pouze ty „kožené capáčky“.

i pokud si stoupa,kotnik by mel byt zpevneny.ten kozeny capak teda vubec na te noze nemusi mit.
v tomhle verim nasi neurolozce a davam na jeji rady.
taky vidim rozdil v radach nasi dr u starsiho a ted ma nohy skaredy, vpacene kotniky, sesunutou klenbu,jen proto ze lital bosky,kdyz tak ty obycejne hnusne papuce,ktere mi nesmi prez prah domu…

Proste mame klasice kotnickove kozene boticky, ven i na oma.

Jednoznačně převažující názor odborníků je, že boty až pro samostatně chodící dítě, které k pohybu používí převážně chůzi. Do té doby nezpevněný kotník, protože pevný kotník nutí dítě vytáčet při lezení špičky směrem ven.
Pevné vboty už při stoupání je poměrně zastaralý názor. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11502
9.10.10 09:30

Ahoj, zajímalo by mne ve kterém Deichmannu jste botky nebo bačkůrky kupovali?? Já byla v Mělnickém a tam nic takovýho na malý děti nemaj, jedině nějaký kožený za neuvěřitelný prachy a to mi pak bylo sděleno, že ty jsou na 2 věci. Teď má nožičku 19 nebo 3 (podle čísla capáčků, nevim jestli se botky nečíslujou jinak). Zatim chodí - leze tak 60×40, ale pomaličku zjišťuju, že chůze začíná převažovat, takže taky zachvíli budem muset kupovat botičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
9.10.10 09:40
neczuz píše:
Kapsarecek píše:
Amber píše:
Kasparecek - to je právě to, v čem se spousta doktorů liší, někdo řekne, když stojí boty kontíkové, někdo, že dokud nechodí víc než stojí nebo leze, tak pouze ty „kožené capáčky“.

stoupani myslim tim,ne ze si jednou za en stoupne.
mala stoji prevaznou vetsinu dne,obchazi si nabytek…a obchazenim se dostane temer po celem byte.

i pokud si stoupa,kotnik by mel byt zpevneny.ten kozeny capak teda vubec na te noze nemusi mit.
taky vidim rozdil v radach nasi dr u starsiho a ted ma nohy skaredy, vpacene kotniky, sesunutou klenbu,jen proto ze lital bosky,kdyz tak ty obycejne hnusne papuce,ktere mi nesmi prez prah domu…

Jednoznačně převažující názor odborníků je, že boty až pro samostatně chodící dítě, které k pohybu používí převážně chůzi. Do té doby nezpevněný kotník, protože pevný kotník nutí dítě vytáčet při lezení špičky směrem ven.
Pevné vboty už při stoupání je poměrně zastaralý názor. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
9.10.10 09:59
neczuz píše:
Kapsarecek píše:
Amber píše:

Pevné vboty už při stoupání je poměrně zastaralý názor. :nevim:

Přesně tak, máme perfektní neuroložku, kapacitu v celém kraji a řekla nám přesně toto: Dokud nebude většinu času stát a chodit, tak jen ponožky s protiskluzem. Konkrétně jsem se ptala i na ty měkké kožené capáčky, měla jsem zrovna objednané od Nolena, tak ani ty :mrgreen: Dávala jsem je pak jen když syn lezl po venku, tak aby neměl fusekle od bláta :wink: Totálně je teda odrovnal :lol:
No a píše se to i zde, úplně na konci, bod 5:
 www.solen.cz/…04/06/07.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
9.10.10 17:35

Kasparecku, naprosto s tebou souhlasím, že pevné boty na ven i na doma, žádné nízké bačkory nebo capáky, pokud dítě chodí. Ale obcházení nábytku není samostatná chůýe a v době, kdy kluk obcházel, tek se určitě nedpstal všude, většinou lezl, u něčeho se postavil, popošel a zase lezl. Tehdy ponožky s protiskluzem. Teprve po té, co se rozešel samostatně, tak cca po 14ti dne převážila chůze nad lezením a tehdy jsem teprve dala boty. během pár dnů přestal lézt téměř úplně.

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
9.10.10 19:10
neczuz píše:
Kasparecku, naprosto s tebou souhlasím, že pevné boty na ven i na doma, žádné nízké bačkory nebo capáky, pokud dítě chodí. Ale obcházení nábytku není samostatná chůýe a v době, kdy kluk obcházel, tek se určitě nedpstal všude, většinou lezl, u něčeho se postavil, popošel a zase lezl. Tehdy ponožky s protiskluzem. Teprve po té, co se rozešel samostatně, tak cca po 14ti dne převážila chůze nad lezením a tehdy jsem teprve dala boty. během pár dnů přestal lézt téměř úplně.

Boty na ven stejné jako na doma?? Bačkory nejsou nízké, ale kotníčkové stejně vysoké jako máme botičky na ven. Jetli je budeš kupovat měly by mít certifikaci.. V botech na ven by se potila nožička…

• Citovat
  • Upravit
neczuz
9.10.10 19:17
Michaelakkk píše:
neczuz píše:
Kasparecku, naprosto s tebou souhlasím, že pevné boty na ven i na doma, žádné nízké bačkory nebo capáky, pokud dítě chodí. Ale obcházení nábytku není samostatná chůýe a v době, kdy kluk obcházel, tek se určitě nedpstal všude, většinou lezl, u něčeho se postavil, popošel a zase lezl. Tehdy ponožky s protiskluzem. Teprve po té, co se rozešel samostatně, tak cca po 14ti dne převážila chůze nad lezením a tehdy jsem teprve dala boty. během pár dnů přestal lézt téměř úplně.
Boty na ven stejné jako na doma?? Bačkory nejsou nízké, ale kotníčkové stejně vysoké jako máme botičky na ven. Jetli je budeš kupovat měly by mít certifikaci.. V botech na ven by se potila nožička…

v sandálkách ne. Já teď koupila certifikované barkory Fare a moc spokojená nejsem. Jsou sice krásně měkké, kvuli tomu jsem je na začátek kupovala, ale nohu v nich má zapařenou. Další raději koupím pevné sandálky i za cenu toho, že bude podrážka méně ohebná. Už chodí vcelku stabilně, tak to snad nebude tolik vadit.

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
9.10.10 19:23
neczuz píše:
Michaelakkk píše:
neczuz píše:
v sandálkách ne. Já teď koupila certifikované barkory Fare a moc spokojená nejsem. Jsou sice krásně měkké, kvuli tomu jsem je na začátek kupovala, ale nohu v nich má zapařenou. Další raději koupím pevné sandálky i za cenu toho, že bude podrážka méně ohebná. Už chodí vcelku stabilně, tak to snad nebude tolik vadit.

Sandálky také jedny máme, ale právě mi na nich vadí ta tvrdá podrážka, ty bačkůrky co mám nejsou měkké jsou tvrdší a nožku v nich spocenou nemá jsem s nimi moc spokojená :-)

• Citovat
  • Upravit
25324
9.10.10 20:07

Ahoj,taky jsme nedávno kupovali první botičky,rehab+ortoped doporučili kotníkové,kožené,pevná podrážka.Doporučuji zajít do kamenného obchodu,kde mají botky jen české výroby se žirafou,a pokud je prodavač dobrý,tak by měl změřit nožičku a doporučit botky.tak to bylo u nás,a byli jsme spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
9.10.10 21:10

mno ono ty papuce ten pevny kotnik moc nemaji,je to jen latka vyztuzena jakymsi kartonem ci čím.

ale samozrejme je to kazdeho volba a rozhodnuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
9.10.10 21:30

Momi, no ale právě nevím kam. Co je značka se žirafou? To neznám. Seženu to třeba u Bati a nebo kde mám hledat? To je jasný, že budu hledat v kvalitních kamenných obchodech, nepotřebuju Kačence zničit nožičky jen proto abych pár stovek ušetřila.

Teďkon jí ty botičky ještě cpát nebudu, bo rozhodně mnohem víc zatím leze, ale chci mít přehled kam pak na rychlovku vlítnout a koupit, až to bude třeba. Známe to, bývá to v podstatě ze dne na den.

Všem děkuji za přízpěvky.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
9.10.10 21:47
JančaK píše:
Momi, no ale právě nevím kam. Co je značka se žirafou? To neznám. Seženu to třeba u Bati a nebo kde mám hledat? To je jasný, že budu hledat v kvalitních kamenných obchodech, nepotřebuju Kačence zničit nožičky jen proto abych pár stovek ušetřila.

Teďkon jí ty botičky ještě cpát nebudu, bo rozhodně mnohem víc zatím leze, ale chci mít přehled kam pak na rychlovku vlítnout a koupit, až to bude třeba. Známe to, bývá to v podstatě ze dne na den.

http://www.detskaobuv.cz/…certifikace/#…

• Citovat
  • Upravit
25324
9.10.10 21:49
JančaK píše:

Ta žirafa je jakési ocenění kvalitní nezávadné dětské obuvi,můžou je mít ve zdravotnických potřebách,a u Bati taky,tam nás i ortopedka posílala.Prodavačky by měly umět poradit.Malej si už hodně stoupá,skoro pořád,tak už mu je dáváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
9.10.10 22:18
momi33 píše:
JančaK píše:

Ta žirafa je jakési ocenění kvalitní nezávadné dětské obuvi,můžou je mít ve zdravotnických potřebách,a u Bati taky,tam nás i ortopedka posílala.Prodavačky by měly umět poradit.Malej si už hodně stoupá,skoro pořád,tak už mu je dáváme.

jo ty bačkůrky jsou se žirafou :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková