Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, maminy!
Minulý týden jsem poprvé ucítila mimískovy pohyby, je to něco úžasnýho!
Jenom jedna věc mi vrtá hlavou - je takhle zkraje normální, že pohyby cítím sice každý den, ale pravidelně jenom večer? Ještě pořád mívám večer trochu větší bříško než přes den, souvisí to nějak? Na poradnu a velký UTZ jdu až v pátek, napište mi proto prosím vaše zkušenosti - je to běžný úkaz, že mimi přes den necítím, až večer a dokonce zhruba ve stejnou hodinu?
Děkuju mockrát!
Je to úplně normální, prostě mají svůj „režim“ i v bříšku - naše Saša vždycky od 9 do 12ti večer řádila v břiše a teď je to jediná doba kdy je za den vzhůru a řádí, jinak celkem spinká. A bříško máš větší asi podle toho jak je mimi otočené. Takže klid a užívej si těhu. M.
Myslím, že je to normální. Asi půjde o to, že večer jsi více v klidu a proto ho cítíš.
Vyzkoušej sníst něco sladkého a lehnout si na záda a chvilku pozorovat bříškouna. Určitě tě kopne i přes den. ![]()
Mě všechny holky kopali i přes den, ale vrchol byl u Sáry od 22.30hod asi do 2 hodiny a Juli s Lindou od cca 23 hod do 4 do rána
a těm dvěma to nějak zůstalo i po porodu
ta noční čilost
V porodnicinám říkali , že je naprosto normální když miminka v noci víc pláčou a tak , protože jsou takhle zvyklí z bříška , protože ve dne jsi v pohybu a tak , a tak miminko dá se říct ukolébáš ke spánku a spokojeně si v bříšku hoví , jenže večer nastane klid a miminko se budí a dává o sobě více vědět.A to mu zůstane i nějakou dobu ještě po narození.
Je to úplně normální. Mě všichni říkali, že první pohyby jsou nejlépe cítit večer a v leže na zádech - u mě to tedy platilo na 100% Ze začátku ty pohyby ani nebudeš cítit nějak pravidelně, sledovat se začínají až později.
Posupem času jsem pohyby začala cítít i během dne a lehat jsem si ani nemusela. No, teď ve 36. týdnu už ani nemluvím ![]()
Přeju pohodové těhu
Ahoj,jak psaly ostatní,tak je to normální a časem se ti mimi hýbat i přes den,až toho bude dost! ![]()
A blahopřeji Amynce k dvojčátkům!
![]()
Ahojky, já citím pohyby vždycky navečer kolem 7 hodiny, když usednu k počítači. (asi to bude počítačový maniak
) V leže jsem je cítila zatím jen jednou, cítím je hlavně když sedim. Ale každý to má jinak.
Jo a večer mam taky větší bříško než-li ráno. ![]()
Taky myslím, že je to normální, hlavně takhle zezačátku. Já si to vysvětluju tím, že večer má člověk větší klid to pozorovat, přes den na to není až tak čas. Já jsem cítila pohyby u prvního od 18tt a u teď u druhého už od 17tt a taky hlavně večer, nebo v klidu, třeba když jsem něco četla v leže na zádech. A obzvlášť se mi zdá, že se prckové snaží „trefovat“, pokud si člověk na břicho něco položí (třeba hranu knížky).
Oluscha píše:
V porodnicinám říkali , že je naprosto normální když miminka v noci víc pláčou a tak , protože jsou takhle zvyklí z bříška , protože ve dne jsi v pohybu a tak , a tak miminko dá se říct ukolébáš ke spánku a spokojeně si v bříšku hoví , jenže večer nastane klid a miminko se budí a dává o sobě více vědět.A to mu zůstane i nějakou dobu ještě po narození.
tak to abych si preventivně obrátila režim a najela na denní spánek, co? ![]()