Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj syn se zacina stavět/ popochazet podel nabytku a doma mame plovouci podlahu- ta se klouze. Vim, ze by bylo nejlepsi nechat na boso, ale podlaha je studena, chci se zeptat na tip, co mu koupit, jestli treba jen protiskluzové ponozky, nebo jsem viděla v obchode Little things takove položky s gumovou podrazkou- neco mezi botou a ponozkou, co jste diteti davali vy, aby mu to pohohlo pri chůzi a bylo to zdrave na klenbu atd? Dekuji
Protiskluzové ponožky koupíte třeba v HM nebo si můžete sehnat tekutou gumu a udělat si protiskluz sama na čemkoli - ABS gumový protiskluz.
Nebo capáčky. TO co myslíte Vy bych asi nedávala, může mu sjíždět noha do boku, dávala jsem to už pěkně chodící dětem.
@Ivet18 já jsem dávala ponožky s protiskluzem z H&M a nebo kožené capáčky z Lidlu
Ahoj, ponožky s protiskluzem úplně stačí, jestli nemáš draka jako já, ten si sundaval úplně všechno. Prostě nedal pokoj dokud si capáčky nebo ponožky nesundal nebo neshrnul. Musela jsem koupit pěnové puzzle na podlahu než si zvyknul chodit v ponožkách. A je to super když často padá.
Já synovi dávám punčocháčky a koupila jsem jsi ABS gel a nadělala tečky. Ponožky nebo ťapáčky u něj moc dlouho na nožkách nevydržely ![]()
Taky máme v bytě plovoucí podlahu a dlažbu.
Jak už syn byl jistější v chození kolem nábytku, ABS tečky nejsou třeba.
Kožené kotníkové boty s pevnou patou, vše ostatní jen zadělává na budoucí problémy, které vždy přijdou…