Batole a oblékání

ludmilaadamkova
11.2.20 16:13

Batole a oblekani

Jak motivovat 16 mesicni batole l oblekani bez revu? Mate nekdo tip?
Jedine co ji bavi kdyz oblekam ja je plysovy overal medved asi protoze pak dela brum brum kouka si na tlapky a smeje se tomu. Jinak je to drama. Kvuli tomu zacala bojkotovat i nocnik protoze ji predtim svlekam a svlekam plinu. Nejhorsi je cokoliv pres hlavu.
Pritom kdyz najde kousek obleceni tak se ho snazi obleknout sama jen samozrejme nechape co patri kam a tak teplaky obleka na ruce. Plete si rukavice s ponozkama. Takze obleceni samo sobe ji nevadi. Asi jen ze ho oblekam ja. Ale ono je to se vsim. Cisteni zubu rovna se muceni. Sama si ale samozrejne zuby poradne nevycisti jen ten kartacem zuzla. O nejakych sponkach ci culickach si muzu nechat zdat. Obcas snese celenku ale vetsinou si ji za chvilku sunda nebo rovnou rev.
Jinak plinky se ji taky libi rada je vytahuje z paklu a pomaha mi je davat do supliku vedle postele kde ji prebaluju.
Prejde to nekdy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26747
11.2.20 16:14

U nás „dobry“ naštěstí. Jinak klasika, dudlík a něco do ruky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22422
11.2.20 16:35

Obcas na zuby plati, ze je cisti on(20mesicu) me a ja jemu, ale jinak je cisteni silou, u starsiho to slo bez boje tak od 2,5 roku. Oblekani je casto zdlouhave, nez se dostaneme ven, tak obvykle rostu. Casto musim stat oblecena mezi dverma a delat papa a pak se treba neco zacne dit. Nocnik ve 20 mesicich nechape.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
11.2.20 17:06

Zuby jsem nikdy neřešila, znehybnit, vyčistit, propustit, kolem 2,5 roku se to u obou zlomilo a začali spolupracovat. U oblékání vzteklé dcery pomáhá dělat blbiny, dávám tričko a „kdepak je ručička, no schovala se, kuk tady je“. To samý s kalhotama. Jak u blbejch :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
11.2.20 17:07

@ludmilaadamkova Mám stejně starý dítě a u nás to bylo podobné, tak jsem kluka začala více zapojovat a je to podstatně lepší. Se svlekanim jen trošku pomůžu, pokud mu to nejde samotnému. U oblékání třeba nasadim tričko na hlavu, ze začátku taháme společně a pak to dotáhne sám. U trička připravím rukáv a syn jím protáhne ruku. U kalhot připravím nohavici a on protáhne nohu. Pak společně kalhoty natahujeme. Kterou rukou nebo nohou začneme, rozhoduje syn. Jednu pokožku mu nasazuju a on si mezitím „nasazuje“ tu druhou. A většinou mu dávám na výběr ze dvou variant, nechám ho samotného vyndat oblečení že skříně. U plinek jsme přešli na typ „pants“, aby mohl právě pomáhat při jejich nasazování. A po nějakém čase se kolikrát i rád nechá obsloužit. U zoubku ho nejdřív nechám, ať si je čistí sám a až pak mu je vyčistil já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21309
11.2.20 17:18
@barbuchablond píše:
Zuby jsem nikdy neřešila, znehybnit, vyčistit, propustit, kolem 2,5 roku se to u obou zlomilo a začali spolupracovat. U oblékání vzteklé dcery pomáhá dělat blbiny, dávám tričko a „kdepak je ručička, no schovala se, kuk tady je“. To samý s kalhotama. Jak u blbejch :mrgreen:

Delam to stejne, dcera to ma rada. To same kdyz oblikam pres hlavu. Kde je, kde je, kuk, tady jeeee. U kalhot rikam Jedna nozka stonozka, druha nozka stonozka. A zase kde je, kde je. Jednou mi z toho svihne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
11.2.20 17:53

Tak ja to zkusim stylem ty stonozky a zapojovani. m jen si rikam jestli uz jsem ji nevytvorila nejaky blok. :roll:

• Citovat
  • Upravit
1074
11.2.20 18:46

Mame ted aktualne stejny dramata… radu nemam. Jen blby prebalovani je o nervy :think: jit ven? Tak to je zalezitost na hodinu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
11.2.20 18:54

@ocean.mama ja z toho nechci delat nejakou kovbojku ale ona fakt breci nekdy a rika ne ne ne a nekdy i neco jako neciii neciii. Pritom ven jit chce ale asi nahata nebo nevim. Kdyz je z vemku hodne unavena tak predvadi drama i kdyz ji svlekam. A jned jak to skonci tak pohoda blby je kdyz je i hladova to pak dela sceny i u jidla. Ma hlad chce jist sama a nejde ji to. To pak fakt musim byt co nejvic vtipna aby zapomnela na to ze je všechno spatne.

• Citovat
  • Upravit
1074
11.2.20 19:00

@ludmilaadamkova ja vim je to docela narocny. Syn je stejne starej. A beda kdyz si hraje a ja ho vezmu a dam do zidlicky ze se jde jist - kdyz je spatne nalozenej tak jidlo je vsude po zemi. Oblikat nechce, svlikat nechce. Snazim se ho zapojit, jako treba davat kalhoty ve stoje - drzim za ruku a rikam mu “ tak zvedni jednu nozicku, druhou…”. Atd. Ale je to vycerpavajici. Nejhorsi je fakt to prebalovani, to je rev az jsou slzy kolikrat :lol: a o tom jak milionkrat za den rikam “to nedelej, na to nesahej, to nezvedej, nehrabej se v kosi” o tom nemluve :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21309
11.2.20 19:08

@ocean.mama Prebaluju v sede. Dam si na klin plinku, na to posadim malou a zapinam. Po koupani a v noci jedine kalhotkove plinky. Svlikat musim taky ve stoje. A treba usi si mala cisti sama. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
11.2.20 19:23
@malákráličice píše:
@ocean.mama Prebaluju v sede. Dam si na klin plinku, na to posadim malou a zapinam. Po koupani a v noci jedine kalhotkove plinky. Svlikat musim taky ve stoje. A treba usi si mala cisti sama. :D
dobra vychytavka :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
11.2.20 21:43
@ocean.mama píše:
@ludmilaadamkova ja vim je to docela narocny. Syn je stejne starej. A beda kdyz si hraje a ja ho vezmu a dam do zidlicky ze se jde jist - kdyz je spatne nalozenej tak jidlo je vsude po zemi. Oblikat nechce, svlikat nechce. Snazim se ho zapojit, jako treba davat kalhoty ve stoje - drzim za ruku a rikam mu “ tak zvedni jednu nozicku, druhou…”. Atd. Ale je to vycerpavajici. Nejhorsi je fakt to prebalovani, to je rev az jsou slzy kolikrat :lol: a o tom jak milionkrat za den rikam “to nedelej, na to nesahej, to nezvedej, nehrabej se v kosi” o tom nemluve :mrgreen:

Tak koukám, že mám veliký štěstí, řev ještě u oblikani to tak! U nás je tragédie stříhání nehtů :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
11.2.20 23:30
@Bubla Bůčková píše:
Tak koukám, že mám veliký štěstí, řev ještě u oblikani to tak! U nás je tragédie stříhání nehtů :zed:
No o tom se uz ani nezminuju, ale u nas samozrejme taky 8o vsichni maj skvely rady jako “tak mu to strihej az bude spat”. Jasne no :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
12.2.20 07:43
@ocean.mama píše:
No o tom se uz ani nezminuju, ale u nas samozrejme taky 8o vsichni maj skvely rady jako “tak mu to strihej az bude spat”. Jasne no :mrgreen:

Strihani nehtu jedine u krtecka s tatou jinak neexistuje. Jako ja nejsem sama schopna ji ani zapnout nausnici kdyz se rozepne. Brani se jako bych ji chtela urvat ucho.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure