Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den, chtela bych se zeptat jelikoz si teda nejsem vubec jista - syn, 6. Mesicu, jeste nema ani jeste jeden zoubek. Vcera vecer jsem mu nahmatala na dasni neco tvrdeho (je to tvrde jako zoubek) ale vypada to, ze se to prorezava hoodne spatne, misto dole v dasni tak skoro nahore. Dneska uz jde teda videt, ze je v dasni zoubek, ale to, co uz je venku se mi nejak nezda. Mela bych zacit plasit, jit s tim k dr? Nebo je to normalni? A taky koukam, ze je to dvojka a ta by prvni rust nemela ne? Foto v priloze, to bile neni odraz ale opravdu ten kousek asi zoubku.
Klid, ona ta dáseň kolikrát celá oteče a zub se pak prořízne normálně.
Nech ho proříznout a plus mínus v roce vem dítě normálně k zubaři na preventivku (a pak každých půl roku).
Mě to přijde jako zubní perla, třeba ti to tady někdo vysvětlí co to je, já to moc nepochopila. Syn měl něco podobného, myslela jsem že je to zub a dětská lékařka mi řekla, že je to jen perla. Pak jsem o tom narazila v někde na Instagramu u zubní lékařky. Prostě to nic není a zmizí to. Takže bych neřešila a sledovala a případně ukázala dětské lékařce až půjdete do poradny a v roce ten zubař
uvidíš co vyroste. Synovi rostli prvně dolní jedničky a pak první vylezla horní levá dvojka ( taky jsem koukala co to je
a za ní hned následovali horní jedničky a pravá dvojka
teď mu rostou spodní dvojky ![]()
@Svistice oteklou bych chapala ale to bily co ma nahore na dasnu a kdyz pres to prejedu tak je to ostry fakt jak zoubek tak mam strach aby se mu neprorezal takhle hodne nahore
@Janka3007 I kdyz se proreze, tak ted hned se s tim stejne nic nebude del kat. Ta celist navic roste. Proste chodte pravidelne k dobremu zubari, ktery zavcas upozorni na problem a bude pripadne konat.