Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To je hrozný, to si nedokážu představit, mít dítě furt na prsu…😱. Naštěstí mě tohle minulo, děti měli prso jen na krmení a svou postýlku…
Měla jsem to stejně a syn nikdy žádný dudlík nepřijal. Doporučuji dát si ho do šátku nebo nosítka, usnul za chvilku a já jsem pak buď fungovala doma s ním a nebo jsem ho opatrně odvazala na postel a tam spal dál.
@Leillinka
Jenze, v satku byt nechce a jakmile ji polozim a vzdalim se, tak rve.. Boji se i hraček.
![]()
P&E
Prej kytička. Ale mám dvě děti jedno nevzalo dudlík žádný nikdy a druhý Avent hned ![]()
Nejstarší zabral na dudlík NUK s tím ortodontickým tvarem. Dcera chvíli dudala Lovi, a pak přešla na palec… Asi to chce zkoušet, každému dítěti vyhovuje něco jiného :-/. Při testování dudlíků bych zkusila na savičku nakapat trochu mateřského mléka, popřípadě dítěti lehce tlačit na patro, aby se „aktivoval“ sací reflex. Držím palce, ať to zabere - namísto dudlíku jsem fungovala u prvního dítěte hodně dlouho
.
Já zkoušela spoustu dudliku, malá žádný nechtěla, nakonec mi tady někdo poradil Canpol třešinka, a ten si vzala. Ale i tak se často budila v noci na prso😁
@Anonymní píše:
Ahojte, nemam cas projizdet vsechny diskuze na toto téma…
A tak se vas chci zeptat.
Nejaky osvedseny dudlík co je hoodne podobny bradavce?
Mala ma pristi tyden 3 mesice, zatim je bez dudlika… Ani ho nechce. Jenze jinak mi nespí, celou noc je u prsou.. I cely den… Dudlika jsme zkousely, ale vetsinou se ji zveda zaludek a plive ho.
Moc prosim, nejaky odkaz na dudlika???![]()
![]()
P&E
Tu nejde o prso. Děťátko chce být s maminkou. Ne všechny děti chcou dudlík. Moje děti je nechtěli 4 měsíce jsem to zkoušela (hodně)a ani náhodou. Az po 3 měsíci má dítě dobrý zrak. Čich je dokonalý jak poznat že maminka je u mě? Neboj změní se to každým dnem i moje byly jak pijavicky prisate. Pomohlo mi když jsem odelala bočnici postýlky a přisunula k posteli. Děťátko té cítí a bude klidnější. Nebo jsem dala svoje tričko vedle ní. Musí tě mít u sebe.
Příspěvek upraven 10.02.20 v 19:37
Avent pro nejmenší od 0-3 měsíců. Malou to taky natahovalo, tohle prošlo hned.
Starsi mel takovej ten banatej od tommy t. Jinej uz nechtel. A ted malej nechce zadnej. Mam doma asi 20 dudliku a nic. Ma me taky misto nej, uz jsem z toho unavena, celou noc na me visi a jak ho odsunu tak hysterickej rev a zacina se to stupnovat. Je sice fajn, ze jednou nebudu muset odnaucovat, ale momentalne bych za dudlikovy dite dala pul kralovstvi ![]()
Nejvíc podobná je kyticka, a retro od bibs. Musíš ji sním rejdit na horním patru, spustí se jí sací reflex.
@Anonymní píše:
Ahojte, nemam cas projizdet vsechny diskuze na toto téma…
Mala ma pristi tyden 3 mesice, zatim je bez dudlika… Ani ho nechce. Jenze jinak mi nespí, celou noc je u prsou.. I cely den… Dudlika jsme zkousely, ale vetsinou se ji zveda zaludek a plive ho.
Moc prosim, nejaky odkaz na dudlika???![]()
![]()
P&E
Všechny mimča si nechtěj vzít dudlik, malá byla kojená a vyzkoušela jsem různý dudlíky a nic, vše ihned vyplivla ať sem jí dala na ten dudlik cokoliv a samozřejmě si začala cucat palec a budu to muset řešit. Je jí 15 měsíců a nehodlá se ho vzdát a zatím nic nefunguje
@rena621 píše:
Tu nejde o prso. Děťátko chce být s maminkou. Ne všechny děti chcou dudlík. Moje děti je nechtěli 4 měsíce jsem to zkoušela (hodně)a ani náhodou. Az po 3 měsíci má dítě dobrý zrak. Čich je dokonalý jak poznat že maminka je u mě? Neboj změní se to každým dnem i moje byly jak pijavicky prisate. Pomohlo mi když jsem odelala bočnici postýlky a přisunula k posteli. Děťátko té cítí a bude klidnější. Nebo jsem dala svoje tričko vedle ní. Musí tě mít u sebe.Příspěvek upraven 10.02.20 v 19:37
Presne! ![]()
Ahojte, nemam cas projizdet vsechny diskuze na toto téma
…

Moc prosim, nejaky odkaz na dudlika???
P&E