Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Vyprala bych to na 60. Pleny a prostěradla určitě nepustí, ani ty s potiskem, jsou dělané na praní při vyšších teplotách. Pytle - podívej se na cedulku, jestli jsou nějakých výraznějších barev, tak na 40. Hlavně per všechno před prvním použitím, z výroby je v tom neskutečný sajrajt.
Pleny a osušky - i s potiskem jsem prala vždy na 90st, i když jsem je používala jen pod hlavu, na utření pusy nebo po koupání, prostěradla a povlečení na 60st a ostatní na 40st
Mám jen poznámku k těm barevným flanelovým plenkám - měla jsem zelenkavé, žádná ostrá barva a na 60 mi obarvily klasické bílé pleny - a to je na nich na ceduli že se na 60 prát smí…tak pozor na ně!
Není na každém kusu textilu cedulka jak se má co prát?
Za chvíli tady čekám diskuze, kolik kostek ledu si dát do sklenice s pitím
.
@Anael myslím, že zakladatelku zajímá i to, aby jí to neobarvilo i další prádlo. Tuhle jsem koupila synovi do školky triko - bíločervené a fakt jsem těžce dumala, do jaké kupičky ho hodím a na kolik stupňů, jestli místo doporučovaných 40 nebude lepší 30, ono se opravdu občas stane, že nějaké prádlo chytne tu barvu, i po těch letech zkušeností mi to je záhada, ale je to tak. ![]()
@Anael Cedulky jsou pryč - kdyby tam byly, neptala bych se
a hlavně mi šlo o obarvení nebo pouštění barvy ![]()
Příspěvek upraven 02.08.13 v 13:55
@kozisek Díky, vyprala jsem nakonec vše na 60 a nic nepustilo a neobarvilo nic dalšího ![]()