Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Dobré dopoledne,
potřebuji poradit
Chystám se prát a potřebuji radu, co a jak vyprat před prvním používáním…aby to nepustilo. Plínky s potiskem budu používat jen na poblindění, utírání, pod hlavičku, apod…:-)
1. tetra pleny s potiskem a tetra osušky s potiskem - na kolik vyprat a nepustí?
2. povlečení a prostěradla
3. flanelové plenky s potiskem
4. spací pytle
Tak nejspíš tam budou nějaký cedule, na kolik se má prát, ale já myslim, že napoprvý to bohatě stačí na 40
ale tyhle dětský věci bejvaj držáci, že by pustily barvy pochybuju, spíš je možný, že se něco srazí.
Tetra bych hodilana vyvářku, co se pamatuju, tak hodně změní vzhled a zatáhne se tím struktura.
Povlečení a plíny na 60,spací pytle dle výrobce.
Myslím, že tu 60 by mělo snést všechno, co je dělané na děti, osobně jsem prala na 60 i oblečky doporučené na 40, nijak významně to nepouštělo a srazilo se máloco.
Já tohle vše peru od prvního praní na 60st. s dětským práškem a otáčkama na 1000.
Mám teda pytel šedý, kdyby byl nějaký hodně barevný-oranžová, zelená, červená, prala bych jej jen na 40st a bez světlých věcí.
@Gladys S tím potiskem na 60? Nepustí to barvy?
@zichisek I to povlečení a prostěradla mám dát na 60?
@SarkaLo píše:
Dobré dopoledne,potřebuji poradit
Chystám se prát a potřebuji radu, co a jak vyprat před prvním používáním…aby to nepustilo. Plínky s potiskem budu používat jen na poblindění, utírání, pod hlavičku, apod…:-)
1. tetra pleny s potiskem a tetra osušky s potiskem - na kolik vyprat a nepustí?
2. povlečení a prostěradla
3. flanelové plenky s potiskem
4. spací pytle
Všechny bavlněný plíny, s potiskem i bez, jsem prala na 90, později na 60. POužívala jsem pouze na kojení, blinkání, utíráni.
POvlečení jsem prala dle cedulek, takže většinou na 60 a zrovna tak prostěradla.
Flanelový plínky jsem neměla.
Na prvni prani by melo stacit 40°- neni to umazane, ale jako prevence pripadnemu pousteni je lepsi ta sedesatka - dej dohromady podobne barvy a ty vyper spolu. Většinou ale nepouští.
na 90° peru v podstatě jen kapesniky, nebo ručníky a klasicke pleny, když se sejde. Plíny na zadek na 60° tam by se min nemelo, stejne tak rucniky a lozni pradlo, bezne detske obleceni, pytle a tak stačí na 40°
90° mi prijde fakt zbytečná
Já to tam všechno hodila na čtyřicet na hodinový program a otáčky jsem dala na 800. Prala jsem jen světlé a tmavé zvlášť, nic nepustilo.
Ja peru pliny na 40 stupnu, pokud je neco hodne poblinkane, treba od prikrmu tak dam na 60 a to uplne staci. Devaesatky jsou zbytecne zrouty energie. Jinak povleceni take na 40, to uplne staci. Spaci pytle na 40, ale i na 30. Ty mimca to zas tolik nezasmudli. I vecicky peru na tricitku, ctyricitku. Pouzivam detsky praci prasek.
První praní vše 40, následně házím vše na 60. Ono pytel či zavinka často od „vajíček“ a to mi na míň nepustí. Jinak tetra, pleny s potiskem,… vše drží v pohodě, po synovi už jsou trochu seprané, ale já to pořád točím, malá ublinkává, takže spotřeba je. Tetra - složenou ji dávám i na spaní pod hlavičku, jinak bych prala pořád i prostěradla ![]()
@SarkaLo píše:
@Gladys S tím potiskem na 60? Nepustí to barvy?@zichisek I to povlečení a prostěradla mám dát na 60?
Mě s potiskem pleny nepouští ani flanelové. A to mám jednu s modrýma medvídkama, druhou modrou s beruškama a tři červeno-oranžový potisk. A na 60 peru i povlečení a prostěradla, mám žluté a béžové. Peru vše i světlé oblečení, bodyčka, dupajdy…
Barevné plinky mám dvoje. Jedny s potiskem, druhé čistě modré. Ani jedny nepustili. Barva je v poradku. Po 2 letech je potisk jako nový a že jsem je jeden čas prala na 60 pořád. Spíš základní barva, taková jemně béžová, ztratila na své kráse. modré jsme tolik nepoužívali, ale vím, že barva nepoustela, ale ty jsme fakt použili asi jen 2 z balíčku a to asi jen 2×.
Tak ta 90 není kvůli hygieně, ale tomu, že co se pamatuju, tak tetra osušky přišla taková jako řidší síť a bylo přímo na balení napsáno, že první vyprání na 90, aby se zatáhly, utvoří to pak tu správnou jednolitou savou textilii.
@SarkaLo ne, nepustí, tak koneckonců jsou to plíny a jejich primární účel je na zadek, tak ještě aby to pouštělo barvu na 60
Jinak flanel spíš zfuflíkatí a to udělá jak na 40 tak na 60