První příkrmový pokus - katastrofa

584
23.11.10 19:48

První příkrmový pokus - katastrofa

Ahoj holky, tak prcek dnes poprvé „baštil“ mrkev. Pěkně jsem mu ji uvařila, rozmixovala na kašičku+rozředila kojeneckou vodou, no dobrůtka :lol: Jenže mrňous se tvářil, že jako co mu to dělám, proč mu tu divnou oranžovou hmotu strkám do pusy :-( nesnědl nic, vůbec ani trochu nechtěl otvírat pusu… Na mě se celou dobu usmíval, ale jakmile jsem mu dala lžičku s trošičkou mrkve do pusy, konečná. Skoro se i rozbrečel. Bylo mi ho fakt líto :cry: Přitom všechny možné kapky ze lžičky přímo hltal, UM ve flašce vzal hned - myslela jsem, že zbaští, cokoli mu dám :nevim:
Jak mu to usnadnit? Tchýně radila přisladit, to se mi nechce… Co třeba trochu UM - když, tak cca v jakém poměru? Funguje to? Nebo mu to dát nějak hodně rozředěný? Vodou, nebo tím mlíkem?
Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4989
23.11.10 19:55

ja bych urcite neprislazovala. co pridat k mrkvi brambory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.11.10 19:55

Co třeba jinou zeleninu? Né každý rád mrkev :wink:
U nás jela brokolice, tu měl moc rád a stále má. Nebo brambor, dýně byla hodně oblíbená, petržel též.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
23.11.10 19:56

Každé dítě se na příkrmy nevrhá, nevím jak jsi na to přišla.:-) Chce to čas a trpělivost, musí si zvyknout na jinou chuť, konzistenci. Rozhodně bych nepřislazovala. Pár dnů vynechala a zkusila něco jiného. A jen tak mimochodem, není pravda, že mrkev děti milují, stejně jako sladké. U nás teda mrkev byla a stále je dost neoblíbená a sladká jídla dvojnásob.:-))) A u spousty známých dětí taky.:-)
Některé děti ani nepreferují doma vařené jídlo, ale hodně oblíbená je tzv. První lžička třeba od Hami a pak až si dítě zvykne, postupně do ní zamíchavají doma dělané jídlo, až to kupované úplně změní na domácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
23.11.10 19:57

Mudra řekla tři dny mrkev, pak přidat bramboru, nebo dát jinou zeleninu, tak jsem myslela, že to mám dodržet :think: Tak mám zkusit zítra ukuchtit třeba tu brokolici? Nebo co miminkům obecně chutná?
A ta konzistence a la přesnídávka je ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.11.10 19:58

Počkej. Co kdyby jsi půl roku pila jen mlíčko, nic jiného neznala a najednou na tebe vyrukujou s mrkví?
Fakt to chce čas. Majda první mrkev vyblila, to jste na tom ještě dobře :mrgreen:
Když tak zkus trochu toho UM. Na celou porci oběda (okolo 200g) jsme se dostaly asi za měsíc. Není kam spěchat a vůbec se neznepokojuj po jednom neúspěchu…
Zítra buď nedej nic, nebo zas mrkev, kvůli reakci nějaké případně - i když nic pořádně nesnědl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
23.11.10 20:00
ZuzaM píše:
Každé dítě se na příkrmy nevrhá, nevím jak jsi na to přišla.:-) Chce to čas a trpělivost, musí si zvyknout na jinou chuť, konzistenci. Rozhodně bych nepřislazovala. Pár dnů vynechala a zkusila něco jiného. A jen tak mimochodem, není pravda, že mrkev děti milují, stejně jako sladké. U nás teda mrkev byla a stále je dost neoblíbená a sladká jídla dvojnásob.:-))) A u spousty známých dětí taky.:-)
Některé děti ani nepreferují doma vařené jídlo, ale hodně oblíbená je tzv. První lžička třeba od Hami a pak až si dítě zvykne, postupně do ní zamíchavají doma dělané jídlo, až to kupované úplně změní na domácí.

Mám kolem sebe asi 10 miminek a z nich 8 se na příkrmy vrhlo, tak asi tam jsem to vzala :lol: Dobrý nápad s těma skleničkama a pak nenápadně „zdomácnět“ - když se mi nepodaří ho do konce týdne přesvědčit, dám pár dní pauzu a zkusím skleničku. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
23.11.10 20:00

S Anežkou to bylo stejné. Trochu pomohlo přidat trochu odstříkaného MM (UM by taky šlo), ale víceméně do 9m byla jen na MM. Zkus něco jiného, kdyby ani to nemělo úspěch, tak pár dní počkej a zkus to znovu.

Mája je v tomhle ukázková, sní téměř vše, co jí dám. Začátky byly jednodušší než s Anežkou, ale taky to nešlo hned. Zabrala sklenička mrkev od Alnatury nebo Babylove (to si teď nepamatuju) z DMka. Mně to chutnalo (spíš nechutnalo) jako rajčatový protlak :lol: ale Mája toho snědla hned napoprvé půl skleničky (víc jsem jí nedala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
23.11.10 20:01

Můžeš mu zkusit hodně naředit vodou nebo i UM. U nás se jinak zelenina nechytla. Až když jsem dala dvoj až trojnásobné množství vody na množství zeleniny. Takže to vypadalo jako polívka s hodně drobně nakrájenou zeleninou a teprve potom to malý vzal na milost. Teď už jí krásně, ale trvalo mu to skoro měsíc. A nechtěl ani rozmixovanou zeleninu pokud to nebylo jak voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674

Jo a taky jsem slyšela (a u Anežky to platilo na 1000%), že některé děti potřebují novou chuť ochutnat třeba i desetkrát, než zjistí, že jim to vlastně chutná :mrgreen: .

Příspěvek upraven 23.11.10 v 20:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735

Mě radili do příkrmů přidat trochu UM nebo MM že to některým dětem hodně usnadní zvykání, ale jinak ti vložím odkaz na naši Eli co dělala u jídla, podotýkám, že jí nenatahovalo z jídla, ale prostě mi takhle naznačovala co to je za hnus. Malé je taky půl roku, jsou to první příkrmy. Jinak dej i jinou zeleninu nikde není psano že to musí být mrkev.

http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989

konzistenci bych nechala, zkus ten brambor, myslim, ze mrkev je chutove dost vyrazna- napoprve.
Ja tedy uplne po prve davala brambor s trochou mrkve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
Pipet píše:
Počkej. Co kdyby jsi půl roku pila jen mlíčko, nic jiného neznala a najednou na tebe vyrukujou s mrkví?
Fakt to chce čas. Majda první mrkev vyblila, to jste na tom ještě dobře :mrgreen:
Když tak zkus trochu toho UM. Na celou porci oběda (okolo 200g) jsme se dostaly asi za měsíc. Není kam spěchat a vůbec se neznepokojuj po jednom neúspěchu…
Zítra buď nedej nic, nebo zas mrkev, kvůli reakci nějaké případně - i když nic pořádně nesnědl.

Pipet - mám zkusit třeba 30ml UM smíchat s 30ml mrkve (jasně že to nesní, spíš jde o ten poměr :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
23.11.10 20:03
tezi píše:
Můžeš mu zkusit hodně naředit vodou nebo i UM. U nás se jinak zelenina nechytla. Až když jsem dala dvoj až trojnásobné množství vody na množství zeleniny. Takže to vypadalo jako polívka s hodně drobně nakrájenou zeleninou a teprve potom to malý vzal na milost. Teď už jí krásně, ale trvalo mu to skoro měsíc. A nechtěl ani rozmixovanou zeleninu pokud to nebylo jak voda.

A dávalas mu tu „polívku“ lžičkou nebo ve flašce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
23.11.10 20:05

Já dávala jako prvni cuketu (malá trpí na zacpu,proto ne mrkev) a přidala jsem ji k ni MM. Šlo to pomalu,ale šlo to. Děti jsou v tomhle konzervy a chtějí mít jistotu. A tou pro ne bylo vždycky mlicko;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí