Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
Vím, že je tu toho plno, ale mám takový dotaz. S přítelem se snažíme o mimi, měla jsem několikrát nechráněný styk během ovu, která proběhla. Teď mám 3 dny do MS a už tak 4 dny trpím nesnesitelnou únavou. Neustále cítím podbřišek, když třeba zakašlu. V noci špatně spim a mám hodně živé sny. Denně chodím několikrát na velkou, ale nevytlacim ze sebe nic
teď je to druhý den co cítím bolest hlavy. První těhotenství jsem musela ukončit, kvůli špatné genetice…. Teď jsou to 3 měsíce od chemické interrupce. Nikdy jsem PMS neměla, jen jsem cítila prsa a v den MS vaječník. Nevím jestli se mi zbláznily hormony a najednou PMS mám, nebo můžu být těhu?? První mimčo bylo na první pokus, teď to bylo taky poprvé od zákroku. Děkuji za rady a případné komentáře. Asi z toho zešílím, píšu sem hlavně kvůli té únavě, chodím si lehnout i během dne, protože jsem úplně nepoužitelná
prsa zatím necítím, ale to jsem necítila ani poprvé. Dnes jsem cítila jen malé škubání v bradavce, ale jen jednou
Kdykoliv, když jsme se snažili (čajíčky, sex dle kalendáře apod.), tak jsme si byla vždy 100% jistá, že jsem těhotná, měla jsem snad všechny příznaky. MS přišla na den přesně - vždy. Když jsem skutečně otěhotněla, nepozorovala jsem vůbec nic, vlastně jsem si byla jistá, že to nevyšlo. A vyšlo.
Když jsem otěhotněla naposledy (naprosto neplánovaně), zjistila jsem to až v 11tt. Příznaky jen špinění místo MS. Jako kdybych musela jó něco vypozorovat, tak jsem si přišla (mírně) unavenější a taky ehm, ehm… plynatost. Jinak vůbec nic. Nepomohla jsem asi ![]()
Došlo mi to až zpětně, ale opravdu první, co jsem zpozorovala, byly lesklé nehty - pěkné, lesklé a pevné nehty 🙂 Těhotenství jsem pak zjistila až o tři týdny později..
Ahoj, tezko rict, asi to bude u kazde z nas jine
ja sem mela ze zacatku negativni test, menstruaci o 15 dni pozdeji.. potom me zacali hrozne bolet prsa.. dalsi mesic uz jsem to nedostala vubec, a citila jsem se proste “jinak”
no a porad me bolelo v podbrisku jako kdybych to mela dostat…
nakonec mi to potvrdily 4 testy😂a pak gynekolog. Takze nebud nervozni, ja bych tomu nechala volny prubeh a vyckala jestli to dostanes a pak bych utikala pro test do lekarny ![]()
Počkej, pokud nedorazí MS, tak pak testuj. Chápu, že je to těžké, ale nech tomu volný průběh a nepozoruj se tolik ![]()
Byla jsem těhotná 4×. A pokaždý ty příznaky byly úplně jiný a dokonce i absolutně protichůdný. S jedním jsem cítila tělesný diskomfort a nepohodu prakticky hned, v jiným těhotenství naopak - nic mě nebolelo, žádný PMS-pocity - nebejt chybějící MS, tak nevím, že jsem těhotná. Zatímco v jednom jsem kvůli přímo smrtelné únavě musela odejít z práce dřív, než jsem původně měla v úmyslu, v dalším těhotenství jsem mohla skály lámat a klidně chodila na noční a jela přesčasy, kolik jsem měla energie.
Nemá podle mě smysl se tak hlídat a pozorovat.
@Kelliee jeeje, já když jsem otěhotněla neplánovaně, tak jsem to věděla pět dní před ms 🤣 jsem strašně citlivá na hormonální změny, měla jsem to tak i s prvním. Takže jsem zkusila test a už tam byla čárka 🤷♀️ doteď nechápu, jak je možné, že to tak mám, většina lidí je fakt bez příznaků a řeknou, že to není možné, ale já to tak fakt měla.
Dobrý den,14.kvetna proběhla MS, byla delší trvala asi 7 dní, ale teď mám menší špinění a proužek krve slabý. Ovulační ještě nejsem. Snažíme se o mimi, mám bolest podbřišku a toto špinění. K lékaři jdu v úterý, ale stejně mi to nedá a musím se zeptat zde. Mohla byste mi některá z vás poradit co to může být. Děkuji za odpověď
Ahoj holky, 19.6. jsem měla poslední menstruaci a dnes je 11.7. a už tak 5 dní mam slabé píchání v podbříšku a poslední 3 dny mám více výtoku. Taky se mi občas motá hlava. Myslíte že bych mohla být v tom? Mohla bych mít tak brzy příznaky? A nebo ty bolesti břicha jako příznaky nebývají i píchání ale jen křeče? Děkuju za odpovědi
A test jsem zkusila ten z dm, ale po tom, co jsem ho koupila jsem zjistila, že na něj jsou špatné recenze.. Tak asi koupím za pár dní od DR Max
Dneska mi vyšel negativní
@Barbora0101 Tak to příznaky spojené s těhotenstvím nejspíš nebyly, jinak by byl test pozitivní a to jakýkoliv…Za mě navíc tento test velice spolehlivý…
@Týnka Kikina už chodím ale častěji na malou a při čištění zubů mi dost krvácí dásně a i trochu bolí.. Tak třeba přece jenom a test to ukáže později
![]()
@MonaSun ahoj, vypadá to, že nejsem v tom, ale už jsem 43. DC a menstruace pořád nikde a nevím proč
Včerejší test negativní