Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@BohunkaP děkuji, já to slyším ráda
šmiknu jí to, aspon bude o strarost míň ![]()
@Verca1989 také děkuji… jen ofinku, ostatní jí je jedno
![]()
@Verca1989 píše:
Holky mám dotaz. Už nevím kdo mi říkal, že první vlásky by se měly „dát pryč“, aby pak rostly pevnější, když se prý neostříhají, jsou pak příliš jemné a lámou se. Je na tom něco pravdy? Malá bude mít rok a vlásky jí krásně narostly, tak nevím, pokud stříhat, tak jak moc?
Ne neni ![]()
Ahojte maminky, jen takový dotaz, dcerka bude mit v zime tri roky, začala chodit do školky…Presne pred rokem jsem ji ostrihala uplne na kratučko, protože má hodne jemné vlásky, navic ji na bokách u oušek temer nerosty…Tak jsem ostrihala a rekla si, že ted to poroste alespon stejnomerne. Jenomže rok se s rokem sešel, vlasky má ted jakoby na kratoučké mikádko, ale porad to má na bocich nedorostlé(no-od min. roku to poporostlo, ale nic moc) a má to jak pochc.nou slámu…nic ji nedrží, má to splihlé, nevypadá to pekne..Bohužel tenhle typ vlasu zdedila po svém tatinkovi, já mám vlasy naopak husté a rekla bych i kvalitní…Uvažuji, zda ji zase neostrihat plne na kluka…Dokud je maličká…Udelaly by jste to sve dceři? Mrzi me to, že má takové vlasky, ale ted opravdu vypadá neupraveně…
Ahoj, vzali byste 10 m kluka strojkem nebo se stříhá nůžkami?
@Eva.asdfghjkl Desetiměsíčního bych nestříhala vůbec, jsem trochu pověrčivá a do roka se dítě stříhat nemá
. Ale kdyby ne tak bych rači zašla ke kadeřnici, která má se stříháním malých dětí zkušenosti. Sama bych to nedělala, pochybuju, že bude nějak držet a měla bych strach, že nejenom skončí s hrozným účesem, ale i bez ucha ![]()
Střídali jsme v necelých 14 m ale jenom ofinu ve předu už mu hrozně lezla do očí a trochu kolem uši. A byl s námi u kadeřnice, je to známá tak ji i malý zna
Ja musela syna sttrihat uz od pul roku.. vzdy sem jen strihala ofinu a kolem usi a az jeden den po roce sel strojkem, ted je mu 18 mesicu a muzu strihat zas.. strihala jsem ho uz 4X
foto kdyz mu byl pul rok
@Eva.asdfghjkl tak to záleží na tobě, my chodíme normálně k holiči ![]()
Staršího jsem poprvé strihala nuzkama, protože se strojku bal. Mladšího v pohodě strojkem, je to mnohem jednodušší a výsledek zaručen. Oba kolem toho roku. Dceru jsem poprvé strihala ve 3 týdnech, podruhé v roce. Kadeřnici zatím žádný dítě ještě nevidělo a nejspíš ani dlouho neuvidí.
@Eva.asdfghjkl píše:
Ahoj, vzali byste 10 m kluka strojkem nebo se stříhá nůžkami?
stříhla bych jen to co leze do oči, a zatím neřešila.
@Tejami píše:
@Eva.asdfghjkl Desetiměsíčního bych nestříhala vůbec, jsem trochu pověrčivá a do roka se dítě stříhat nemá. Ale kdyby ne tak bych rači zašla ke kadeřnici, která má se stříháním malých dětí zkušenosti. Sama bych to nedělala, pochybuju, že bude nějak držet a měla bych strach, že nejenom skončí s hrozným účesem, ale i bez ucha
To je naprostá blbost - obe deti jsem musela strihat od puli roku, jinak by pres vlasy nevidely a kudrnky vzadu pri koupání se jim narovnaly az k lopatkam.
Ted jsou obe v puberte a maji husté krasne vlasy, ale je to genetikou po nas rodičích i prarodicich a ne pravidelným střihem…
@Anonymní píše:
Ahojte maminky, jen takový dotaz, dcerka bude mit v zime tri roky, začala chodit do školky…Presne pred rokem jsem ji ostrihala uplne na kratučko, protože má hodne jemné vlásky, navic ji na bokách u oušek temer nerosty…Tak jsem ostrihala a rekla si, že ted to poroste alespon stejnomerne. Jenomže rok se s rokem sešel, vlasky má ted jakoby na kratoučké mikádko, ale porad to má na bocich nedorostlé(no-od min. roku to poporostlo, ale nic moc) a má to jak pochc.nou slámu…nic ji nedrží, má to splihlé, nevypadá to pekne..Bohužel tenhle typ vlasu zdedila po svém tatinkovi, já mám vlasy naopak husté a rekla bych i kvalitní…Uvažuji, zda ji zase neostrihat plne na kluka…Dokud je maličká…Udelaly by jste to sve dceři? Mrzi me to, že má takové vlasky, ale ted opravdu vypadá neupraveně…
A ke kadeřnici ji dostaneš? Ty vlasy se jí během let určitě zlepší. Já pár chlupů na hlavě ještě v první třídě a nedávno jsem měla vlasy až na lopatky. Mrzet tě nic nemusí. Aspoň se dobře češe. Mnohem víc by ses trápila s vlasatou princeznou a každý den po školce hledala sponky.
@Hanka1 píše:
To je naprostá blbost - obe deti jsem musela strihat od puli roku, jinak by pres vlasy nevidely a kudrnky vzadu pri koupání se jim narovnaly az k lopatkam.
Ted jsou obe v puberte a maji husté krasne vlasy, ale je to genetikou po nas rodičích i prarodicich a ne pravidelným střihem…
Tak ta pověra, že stříháním vlasy zhoustnou, je opravdu mylná
Střih jim dodá opticky lepší tvar.
@Russet píše:
A ke kadeřnici ji dostaneš? Ty vlasy se jí během let určitě zlepší. Já pár chlupů na hlavě ještě v první třídě a nedávno jsem měla vlasy až na lopatky. Mrzet tě nic nemusí. Aspoň se dobře češe. Mnohem víc by ses trápila s vlasatou princeznou a každý den po školce hledala sponky.
Reagujes na ctyri roky stary dotaz.
Diskuse byla obnovena dnes rano a dotycna se ptala, zda desetimesicniho kluka ostříhat nuzkama nebo strojkem…
@Hanka1 píše:
Reagujes na ctyri roky stary dotaz.Diskuse byla obnovena dnes rano a dotycna se ptala, zda desetimesicniho kluka ostříhat nuzkama nebo strojkem…
Sorry, to jsem překoukla.