Vojtova metoda - cviky

941
5.5.10 16:25

Vojtova metoda - cviky

Ahojte, neviete mi niekto poradit nejaky odkaz na cviky z Vojtovky? alebo nejaku literaturu, knihu?

Aby som vysvetlila, je nam skoro 9 mes a tento tyzden sme boli 1.x na rehabilitacii, ale pani nam ukazala jeden cvik, ktory neviem, ci tobime spravne, hlavne urcite je viac moznosti, aspon co som pocula od kamaratky s miminkom. Kontrolu mame za 3tyzdne a radi by sme sa pousunuli dalej… a boli si isty, ze to robime spravne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22045
5.5.10 16:34

Zkus pohledat tady, ale nevím, jak moc Ti to pomůže…
 http://www.volny.cz/…ka/vojta.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
5.5.10 16:44

Diky Bohunko, je tam kniha Dite ve Vojtove terapii, skusim sa po nej pozriet v knihkupectve. Na webe asi nic sikovne i s videom nie je… hladam a … nenachadzam. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22045
5.5.10 16:46

Já bych Ti ale stejně doporučila znovu kontaktovat tu fyzioterapeutku, ať tě případně zkontroluje…

Samostudium k ničemu není, knihy jsou spíš informativní než seznam cviků - Vojtovka je opravdu specifická a individuální metoda a vyžaduje zdravotní vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
5.5.10 16:56

… to suhlasim, zajtra sa ideme objednat a budem sa dozadovat niecoho viac. Snad to nebude problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
5.5.10 17:02

taky bych ti doporučila znovu navštívit terapeutku. Taky jsme si tím prošli a taky jsem tam jednou byla znovu na zkontrolování, že jsem si nebyla jistá, jestli to dělám správně. A vždycky mě varovali, že mám cvičit přesně to, co mi zadala naše rehabilitační a ne, co třeba poradí jiná maminka, která to „šak taky cvičila“. Každé dítě má individuální problém, tudíž individuální cvik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
5.5.10 17:24

Ahoj,

doporucuji, pokud mas kameru a terapeutka bude pristupna, si to natacet. My jsme dojizdeli kvuli Vojtovce cca 2 hodiny a bez zaznamu bych to nezvladla.

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
5.5.10 17:38

Dakujem holky, som rada, ze mate podobny nazor, nechcela som vysilovat sama … takto aspon viem, ze nie sme jediny, co si to zopaknu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
5.5.10 18:12

ahoj,
najit cviky nekde na netu je problem, Vojtova spolecnost si to docela hlida.
Urcite kontaktuj znova svoji fyzioterapeutku, je nutne, abys cviky delala spravne.
Ja jsem vzdycky maminkam a tatinkum kladla na srdce, aby se hned ozvali, kdyz si nebudou s cimkoliv jisti, meli i muj soukromy telefon.
Ta kniha Dite ve Vojtove terapii ti muze odpovedet na spoustu otazek, ale konkretni chyby v jednotlivych cvicich si podle ni tezko opravis. Ale kniha je to dobra.
Muzu se zeptat, kam chodis cvicit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4282
5.5.10 18:43

Holky zdravím,když jsem pročetla vaši diskusi,mám dvojčata narozená 29+5 a cvičíme Vojtovku od 5.měsíců.Nikde jsem žádné cviky pořádně nenašla a tak jsem si zavolala do rehab.střediska ,které mi doporučila neuroložka.Tam nám ukázala sestřička cvik,potom jsem ho předvedla já a ona mě kontrolovala.A kdybych něco nevěděla,nebo si myslela ,že to dělám špatně,mohu kdykoliv zavolat a přijet.S každým mimčem se tam cvičí úplně něco jiného,podle toho co napíše neurolog.Jinak nám to pomáhá a chce to vydržet. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
5.5.10 19:28

Ta knížka Dítě ve VOjtově terapii - my jí máme doma a byla to velmi zbytečná investice. Je všude sice psáno, že je to laicky popsáno, ale skutek utek. I rehab. sestra mi to potvrdila, že něčemu nerozumněla ani ona sama, natož rodiče. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
5.5.10 19:41
yvushka píše:
ahoj,
najit cviky nekde na netu je problem, Vojtova spolecnost si to docela hlida.
Urcite kontaktuj znova svoji fyzioterapeutku, je nutne, abys cviky delala spravne.
Ja jsem vzdycky maminkam a tatinkum kladla na srdce, aby se hned ozvali, kdyz si nebudou s cimkoliv jisti, meli i muj soukromy telefon.
Ta kniha Dite ve Vojtove terapii ti muze odpovedet na spoustu otazek, ale konkretni chyby v jednotlivych cvicich si podle ni tezko opravis. Ale kniha je to dobra.
Muzu se zeptat, kam chodis cvicit?

Ahoj yvuska, cvicit sme boli raz a to v Lipe na Butovicich. To, ze sme si cviky nevyskusali tam mi prislo divne az doma. Sestricka mi to teda ani neponukla a mne to nedocvaklo. Cloveku to tam pride v pohode a potom pridem domov a sup, maly place a ja sa bojim, ze to robim blbe. Ale sestricka bola velmi ochotna, radila mi i s kocarikom, aby som ho davala na brusko i tam, mame sportak, mam mu otvorit zadnu stranu, aby sa mohol divat a budeme sa vozit tak. Nieco zacala hovorit i o mici, ale potom sme sa k tomu nedostali. Dnes mi prave pani z plavania hovorila, ze oni cvicia i na mici, pride mi to dobre, posilovat brusne svaliky nie je urcite zbytocne. Potom i taky dobry cvik na konci postele a nozicky dole a mimi ich dviha hore. Ty si sestricka na Vojtovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
5.5.10 20:13

je urcite divny, ze te nenechala si ten cvik vyzkouset tam pred ni. To je prece hrozne dulezity!
Nevim, kvuli cemu cvicite, ale Vojtova metoda (delana spravne), vam urcite pomuze, i kdyz to nekdy muze byt trochu boj. Cviceni na mici a plavani je super jako doplnkova metoda. Rozumej, Vojtova metoda resi konkretni problem, kdezto plavani apod. rozviji svalstvo vseobecne. Urcite vam to neuskodi, ale Vojtovku nevzdavejte, bude to mit efekt.
Ja jsem fyzioterapeutka a pred nastupem na materskou jsem se venovala hlavne miminkum a cvicila Vojtovku (a i jine veci samozrejme).
Z Lipy nikoho neznam, takze nemuzu posoudit, ale kdybys potrebovala s necim pomoct, klidne napis. Jsem taky z Prahy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
5.5.10 20:59

No, proste tam musim zajst, problem mi to nerobi, len je to zase o objednani. Problem - nie je to nastastie nic vazne, chodime od 3 mes na neurologiu, mam trosku vacsieho chlapceka /v 8mes 75cm a 9.3kg/ a dvihanie hlavicky, lezkanie na brusku i samotne pretacanie mu trvalo. Vzdy to bolo tak s 2 mes oneskorenim. V sucasnosti sa zatial nezera na kolienka a tak nas neurologicka poslala na rehabilitaciu.

Viem, ze kazde miminko je svojske, som trosku vylakana, ale zase nic neuhanam a davam mu cas. Cvicenie som privolila, to mu predsa uskodit nemoze. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4282
6.5.10 08:04

Dobré ráno,všem.
Jayjay-jakou objednací dobu u Vás máte?My jedeme po 14 dnech a nebo i po týdnu.Odcvičíme a hned nás sestřička objedná na příští cvičení.Držím palečky :-)
Cipísek007-taky jsem to hledala po netu,knížky apod.Ale chtěla jsem to vidět.Byla jsem rozhodnutá i pro soukromé cvičení,ale nevyšlo to paní toho měla moc.A tak jsem ráda za rehab.stacionář v Příbrami a musím je pochválit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí