První trvalé zuby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2002
1.1.23 16:50

První trvalé zuby

Zdravím 🙂 spíš jen tak pro zajímavost, kdy začly vašim dětem růst trvalé zuby? Syn měl v září 5 let a dneska za mnou přišel že má další zuby. Tak si v duchu říkám co to mele, ale koukla jsem mu do pusy a opravdu mu dole roste stolička a na druhé straně jsou vidět pod dásní výstupky stoličky. Tak mě to překvapilo, nějak jsem si myslela, že to bývá později 😀
EDIT: Synovi ještě žádný zub nevypadnul.

Příspěvek upraven 01.01.23 v 17:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76199
1.1.23 16:55
@Meggiska píše:
Zdravím 🙂 spíš jen tak pro zajímavost, kdy začly vašim dětem růst trvalé zuby? Syn měl v září 5 let a dneska za mnou přišel že má další zuby. Tak si v duchu říkám co to mele, ale koukla jsem mu do pusy a opravdu mu dole roste stolička a na druhé straně jsou vidět pod dásní výstupky stoličky. Tak mě to překvapilo, nějak jsem si myslela, že to bývá později 😀

dceři začaly také v 5 vypadávat zuby - horní jedničky, dolní jedničky, pak dvojky - některým dětem začínají vypadávat až v 6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
1.1.23 17:00
@stinga píše:
dceři začaly také v 5 vypadávat zuby - horní jedničky, dolní jedničky, pak dvojky - některým dětem začínají vypadávat až v píše: Více

Ale mu žádný zub nevypadnul, teď mu rostou dolní šestky, takže má teď 21 zubů, až se objeví ta druhá stolička, tak bude mít 22 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.1.23 17:00

Starší ve čtyřech letech, to jí i vypadly první mléčný, mladší dva měsíce před pátým rokem.

• Citovat
  • Upravit
41826
1.1.23 17:02
@Meggiska píše:
Ale mu žádný zub nevypadnul, teď mu rostou dolní šestky, takže má teď 21 zubů, až se objeví ta druhá stolička, tak bude mít 22 🙂
Šestky by měly růst mezi 5.-7.rokem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68927
1.1.23 17:03

Mému dítěti určitě až ve škole, i první mléčný vypadnul až v sedmi letech, ael je to strašně individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
1.1.23 17:04
@Janli píše:
Starší ve čtyřech letech, to jí i vypadly první mléčný, mladší dva měsíce před pátým rokem.

Já furt nějak žila v iluzi, že se to děje až ve škole, tak první, druhá třída 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76199
1.1.23 17:11
@Meggiska píše:

aha, tak to nevím, to budu muset spočítat, jestli už má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.1.23 17:14
@Meggiska píše:
Já furt nějak žila v iluzi, že se to děje až ve škole, tak první, druhá třída 😀

Jo, to většinou jo. Naši lékařku to taky poněkud rozhodilo…. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2002
1.1.23 17:24
@Janli píše:
Jo, to většinou jo. Naši lékařku to taky poněkud rozhodilo…. :mrgreen:

Tak u vás to teda bylo extra brzo 😀 u mladšího syna očekávám, že mu asi přední vypadnou dřív..nedávno měl úraz že spadl na zuby, teď je to už nějaký ten týden a zuby mu začly šednout 😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4931
1.1.23 17:28

Staršímu vypadl první zub přesně týden po pátých narozeninách a pak to šlo hrozně rychle… mladšímu je pět a půl a zatím nic a ani nevypadá, že by se k tomu schylovalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10886
1.1.23 17:32

Teď po 6. roce jsou venku 3 mléčný, postupně. Dolní jedničky a jedna horní, druhá se viklá..šestky zatím nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
1.1.23 17:39
@citlivaduse píše:
Teď po 6. roce jsou venku 3 mléčný, postupně. Dolní jedničky a jedna horní, druhá se viklá..šestky zatím nic..

Tak synovi rostou šestky ale nic mu nevypadlo zatím 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10886
1.1.23 18:06

@Meggiska Má holt něco extra :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76199
1.1.23 19:16
@Meggiska píše:
Tak synovi rostou šestky ale nic mu nevypadlo zatím 😀

tak dcera má dvě šestky dole už velké, měla je už v srpnu na preventivce jsem si vzpomněla, že to zubařka říkala - takže něco před 6. rokem, teď jí vyrůstá jedna horní šestka - něco po 6. roce,
takže tvůj syn má ty šestky fakt brzy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.