Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím 🙂 spíš jen tak pro zajímavost, kdy začly vašim dětem růst trvalé zuby? Syn měl v září 5 let a dneska za mnou přišel že má další zuby. Tak si v duchu říkám co to mele, ale koukla jsem mu do pusy a opravdu mu dole roste stolička a na druhé straně jsou vidět pod dásní výstupky stoličky. Tak mě to překvapilo, nějak jsem si myslela, že to bývá později 😀
EDIT: Synovi ještě žádný zub nevypadnul.
Příspěvek upraven 01.01.23 v 17:38
@Meggiska píše:
Zdravím 🙂 spíš jen tak pro zajímavost, kdy začly vašim dětem růst trvalé zuby? Syn měl v září 5 let a dneska za mnou přišel že má další zuby. Tak si v duchu říkám co to mele, ale koukla jsem mu do pusy a opravdu mu dole roste stolička a na druhé straně jsou vidět pod dásní výstupky stoličky. Tak mě to překvapilo, nějak jsem si myslela, že to bývá později 😀
dceři začaly také v 5 vypadávat zuby - horní jedničky, dolní jedničky, pak dvojky - některým dětem začínají vypadávat až v 6
@stinga píše:
dceři začaly také v 5 vypadávat zuby - horní jedničky, dolní jedničky, pak dvojky - některým dětem začínají vypadávat až v píše: Více
Ale mu žádný zub nevypadnul, teď mu rostou dolní šestky, takže má teď 21 zubů, až se objeví ta druhá stolička, tak bude mít 22 🙂
Starší ve čtyřech letech, to jí i vypadly první mléčný, mladší dva měsíce před pátým rokem.
@Meggiska píše:Šestky by měly růst mezi 5.-7.rokem.
Ale mu žádný zub nevypadnul, teď mu rostou dolní šestky, takže má teď 21 zubů, až se objeví ta druhá stolička, tak bude mít 22 🙂
Mému dítěti určitě až ve škole, i první mléčný vypadnul až v sedmi letech, ael je to strašně individuální.
@Janli píše:
Starší ve čtyřech letech, to jí i vypadly první mléčný, mladší dva měsíce před pátým rokem.
Já furt nějak žila v iluzi, že se to děje až ve škole, tak první, druhá třída 😀
@Meggiska píše:
aha, tak to nevím, to budu muset spočítat, jestli už má
@Meggiska píše:
Já furt nějak žila v iluzi, že se to děje až ve škole, tak první, druhá třída 😀
Jo, to většinou jo. Naši lékařku to taky poněkud rozhodilo…. ![]()
@Janli píše:
Jo, to většinou jo. Naši lékařku to taky poněkud rozhodilo….
Tak u vás to teda bylo extra brzo 😀 u mladšího syna očekávám, že mu asi přední vypadnou dřív..nedávno měl úraz že spadl na zuby, teď je to už nějaký ten týden a zuby mu začly šednout 😕
Staršímu vypadl první zub přesně týden po pátých narozeninách a pak to šlo hrozně rychle… mladšímu je pět a půl a zatím nic a ani nevypadá, že by se k tomu schylovalo ![]()
Teď po 6. roce jsou venku 3 mléčný, postupně. Dolní jedničky a jedna horní, druhá se viklá..šestky zatím nic..
@citlivaduse píše:
Teď po 6. roce jsou venku 3 mléčný, postupně. Dolní jedničky a jedna horní, druhá se viklá..šestky zatím nic..
Tak synovi rostou šestky ale nic mu nevypadlo zatím 😀
@Meggiska píše:
Tak synovi rostou šestky ale nic mu nevypadlo zatím 😀
tak dcera má dvě šestky dole už velké, měla je už v srpnu na preventivce jsem si vzpomněla, že to zubařka říkala - takže něco před 6. rokem, teď jí vyrůstá jedna horní šestka - něco po 6. roce,
takže tvůj syn má ty šestky fakt brzy