Kolik stojí první výbava pro miminko?

267
5.7.12 16:57

První výbava pro miminko

Ahoj,
chtěla bych se vás prosím zeptat na kolik tak vyjde celá výbava pro miminko? malé se nám narodí až okolo ledna. Jsme s přítelem mladí, kočárek už máme.. sedačku, postýlku, oblečení, hračky.. a tak bych se chtěla zeptat co bude ještě tak potřebné, máme v tom strašná zmatek, protože na trhu je toho moc. A popř. na kolik by to ještě vyšlo :) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1021
5.7.12 17:06

Cenove ti neporadim, bydlime v USA, ale zalezi na tom, kde kupujes, jestli nove, nebo z druhe ruky… Jinak budes potrebovat vanicku a vsechno k umyvani (zinky, rucniky, kosmetiku, hrebinek, nuzticky), dudliky (pro jistotu), flasticky, krabici UM a kojeneckou vodu (i kdyz chces kojit, nikdy nevis, mne treba trvalo tyden po porodu, nez se mi zacalo delat mliko, do ty doby byl malej na UM), pro jistotu taky neco na boleni briska (nejake kapicky, je jich na vyber spousta, neco na nahrivani briska…), taky detsky teplomer, odsavacku nudli, neco proti teplote pro miminka. To jsou takove dulezite drobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
5.7.12 17:06

Ahojky, dost taky záleží, jestli miminko čekáte teď v létě, nebo na zimu a pod.,ale co se dovybavení týká, koukla bych an nějaký seznam na netu a tam bych to zredukovala na to, co se vám bude hodit..Já třeba dala na rady pár známých a vyhodila kvanta peněz za něco, co jsem použila jen jednou(třeba klokanku a babyvak).Na co jsem ale nedala dopustit, byla zavinovačka, opravdu kvalitní kosmetika, pokud můžete koupit něco navíc, tak třeba vibrační lehátko, přebalovací pult, na zimu fusak do kočárku a pod. Já dala za celou kompletní výbavu pro první mimčo i s kočárkem necelých 20.tisíc, ale podotýkám, že oblečení měl GAP, NEXT a pod. a to bylo taky zbytečný, takže co můžete, kupte z druhý ruky, ušetříte spoustu, spoustu peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
5.7.12 17:13

Ahoj @skrudzz

tady je supr seznam a „průvodce“ pro nakupování první výbavičky :lol:

https://www.emimino.cz/…iminko-5325/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970

@IsabellaRoss :lol: :lol: :lol: Stejný nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
5.7.12 17:25

Myslím, že většinu už teda máte :) Na první miminko si vždycky kupuje více věcí, jak na druhé, protože zjistíš, že všechno ani nepotřebuješ..Umělé mléko bych třeba nekupovala, pokud budeš kojit. :think: Určitě budeš potřebovat třeba krém nazadeček, nůžtičky na nehtíky, ty rostou ze začátku miminkům strašně rychle, Hračky ze začátku téměř vůbec, až třeba ve 2.měsíci bych koupila nějaké kousátko.
Oblečení bych už nové nepořizovala, miminko má velikost 56 a to nosí opravdu jen měsís, ty děti strašně rychle rostou. Můj syn má 5 měsíců a je to maxi dítě, už mu dávám velikost 74.Většinu věcí jsme ani nenosily, ještěže to nebylo nové :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
5.7.12 17:30

Děkuji všem za odpovědi :) odsávačku máme, vaničku také. Oblečení máme od 56 cca po vel. 74, a máme pytlů že to malé snad ani nevystřídá :D nejvíc mám problém s kosmetikou, je toho hodně.
Slyšela jsem o kosmetice Bushman, kterou si chválí hodně maminek. Ale stejně v tom mám zmatek :D přece jen, ještě nejsou žádné zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
5.7.12 17:32

Celá výbava na miminko může stát v rozmezí od 10tis do třeba 200tis. Záleží kolik chce do toho kdo vrazit. Miminko doopravdy potřebuje jen to nejnutnější, jako oblečení, vaničku, nebo jen podložku do vany, kočárek, postýlku, autosedačku, látkové plenky pod hlavičku, nějakou tu zavinovačku, popř fusak do kočáru. Ostatní věci už jsou nadbytečné. Věci jako lahvičky, dudlík, to se dá koupit až podle toho jestli to bude potřeba. Kolik já mám lahviček a dudlíků a nic z toho nevzala mladá nikdy do pusy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
5.7.12 17:34
@skrudzz píše:
Děkuji všem za odpovědi :) odsávačku máme, vaničku také. Oblečení máme od 56 cca po vel. 74, a máme pytlů že to malé snad ani nevystřídá :D nejvíc mám problém s kosmetikou, je toho hodně.
Slyšela jsem o kosmetice Bushman, kterou si chválí hodně maminek. Ale stejně v tom mám zmatek :D přece jen, ještě nejsou žádné zkušenosti.

nemáš na mysli Bubchen? O kosmetice Bushman jsem neslyšela :think: Za mě je nejlepší Weleda. Je přírodní, tím se nic nezkazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
5.7.12 17:35
@Vera111 píše:
nemáš na mysli Bubchen? O kosmetice Bushman jsem neslyšela :think: Za mě je nejlepší Weleda. Je přírodní, tím se nic nezkazí

byl to překlep :D ano myslím:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
5.7.12 17:36

Ja bych rekla jeste taky deky, monitor zvuku popripadne dechu, teplomer, hygiena,
ja ted taky nakupuju koupila jsem i digitalni teplomer co ukazuje teplotu pokoje, protoze moje mimi se ma narodit v listopadu, teplota pokoje by nikdy nemela byt moc vysoka ani mco nizka tak okolo 18-20 C
Dale:
zavinovacka
prebalovaci podlozka
lehatko
lahve alespon kdyby jsi je nahodou potrebovala dobre je mit nachystane, casem je stejne pouzijes
ja kupuju sterilizator
prosteradla a povleceni a hodne dek

ai se fakt zorientuj podle nejakyho seznamu :mrgreen: me to vypadava z hlavy :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
5.7.12 17:40

Já bych ještě doporučila přebalovací lehátko. Jde buď namontovat na pult nebo položit kamkoli je potřeba. Má zvýšené okraje, je omyvatelné a je-li na pultíku, tak mám v přihrádkách vše po ruce, plínky, krémy, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
5.7.12 17:40

@Peettaa já jsem ty lahvičky právě nikdy nepotřebovala. Jestli i druhou budu kojit, tak poletí do koše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.7.12 17:41

Kosmetina na zacatku moc potreba neni, dulezite je asi jen neco na zadek, kazdemu se osvedcilo jineho, u nas bepanthen a od welledy krem. Pak neco na myti, je lepsi miminko moc nemydlit, ja jednou za cas omyla dceru kvaltinim olivovym mydlem, nebo jsem mela neutralni nealergicke mydlo bez vsech prisad, tou jsem myla i hlavicku, a pak jsem dceru masirovala, takze je dobre mit kvalitni olej, me se osvedcil jojobovy, dobry je taky mandlovy, makadamiovy, makovy (to pak dite voni, jak makova buchta). Slunecnicovy pri delsim pouzivani docela vysusuje, tak bych ho treba namichala s jinym, nebo stridala.

pak neco na masaz briska

kosmetiku bych urcite volila prirodni, bez ropy a chemie, radsi zadny hippy, nivey a johnsony.

taky neni spatna kosmetika s krteckem od manufaktury, ja mam nejakou myci emulzi a tim taky myju vsechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí