Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Haninac píše:
Zaklad je mit dite do ceho oblict (hadry dle rocniho obdobi), aby melo v cem spat (do zacatku staci kos, pozdeji postylka +matrace, povlak na matraci, decka ci zavinovacka), vykoupat ho (staci lehatko do vany, nejakou myci emulzi, mazani je zbytecny). Nehty mu ostrihas i dospelackyma nuzkama, jsou stejne nejlepsi, doporucuji ve spanku. Pak potrebujes kocar s fusakem ci deckou dle rocniho obdobi… lahvicky a pod bych pripadne poslala koupit chlapa az kdyz bude nejhur, hodnekrat neni potreba. Mozna pro klid mit jednu domajeste se hodi cca 15ks latkovej plin pod hlavu, na utirani atd. Pleny.
prvnich hracek ti donese milion navsteva, zbytecny, mozna jedna dve pro radost.
Mě napadá akorát kosmetika a přebalovák. Cenově to nedokážu říct. Záleží jakou značku kosmetiky budeš kupovat. Kosmetika a kosmetické potřeby mi přišli asi na 1500 kč. Jo a pleny…:D
@Sfaticata To jsou třeba oboje věci bez kterých jsem se v podstatě obešla.
Jaký 2 věci máš na mysli? Kosmetiku, přebalovák, nebo pleny?
Přebalovák určitě není podstatný. Může balit na posteli. Kosmetiku…tak něco potřebovat bude. Já nevím. Nůžtičky na nehty, něco na opruzení…základy. Něčím mazat dítě taky bude muset. I kdyby to měl být obyčejný slunečnicový olej.
@Sfaticata My jsme nemazali ničim jednou olivovym olejem. Na zadek mam jeden krém, který máme doted plus bepathenol, když je náhodou víc opruzený. Na nehty používám svoje kleštičky. Dostala jsem jedno mýdlo, šampon a ten máme doted celkově to stálo asi 300.
Ahoj holky, obnovuji téma. Kolik Vás stala vybavicka pro miminko?
Je to ruzne…a byvaji kvuli tomu rozpre… Ja kupovala kocar maked lucky 7tis +-, autosedacka 2tis, pleny ze zacatku pampersky, kosmetika johnosn…obleceni a postylku mala po me (20let) zachovale a kvalitni. Je to fakt ruzne… S vekem se cena zveda. Cca to odhaduji do 15tis ![]()
Příspěvek upraven 12.05.16 v 21:43
@Anonymní píše:
A jak moc náročná jsi? Co do výbavy všechno počítáš? Kdybych počítala například i vybavení pokoje tak jsou náklady hodně jinde než když jen za oblečení, autosedačku, kočár atd. Nás stálo každé dítě kolem 300 tisíc. Děti ale nedědí po sobě.
Příspěvek upraven 12.05.16 v 21:50
Kočár trojkombinace 8500,–, postýlky 3000,–, oblečení 3000,–, pleny 2000,– (na první rok, podařilo se koupit super akci). Pak drobnosti, jako vanička, kosmetika, léky… pokoj budeme zařizovat, až kluci budou větší (teď to mají spíš jako hernu s postelemi, plánujeme patrové postele, atd).
@H8N2O4S záleží opravdu na té náročnosti. My jsme si udělali seznam toho co všechno do začátku koupíme a napsali jsme k tomu ceny podle heureky, toho co budeme kupovat. Částka nám vyšla 89 tisíc, ale může to být míň i víc.
@Anonymní píše:
Kocarek 21tis, prebalovak s postylkou a veci do postylky ikea 10 tis.,monitor cca 2300,–, chuvicka 1400,–, nejaky zavinovacky, veci do lekarnicky, plinky do zacatku, kosmetika cca taky do 10.tis.obleceni jsem koupila jen par tak za 2000tis zatim, hodne mame po pribuznych…ale jak rikaj holky. kocarek muzes koupit i za 7tis a tim hodne usetris. spousta veci muze byt z druhe ruky, zalezi na tvych fin. moznostech…je to hodne relativni. Ale v mem okoli-jsme prumerne vydelavajici lidi, jsme se shodli, ze tech 30-50 tis do zacatku zahuci…ja si setrila stranou na drazsi veci, uz od zacatku tehu
…
Mě stála asi 30 000 Kč a to jsem kočár, postýlku, autosedačku, chůvičky, lehátko a spoustu dalších věcí měla od sestry. Kdybych to musela kupovat tak jsem určitě na 50 000 Kč ne- li více a to nejsem náročná.
Ja čekám holčičku na konci června a uz jsem v tom tak za 80-90 tis. Ale je pravda, ze ja si to užívám a nešetřim. ![]()