Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj maminky, s přítelem bychom chtěli miminko (zatím jsme ve fázi uvažování). Nejtěžší otázka je ta, jestli na to máme. Já vím, není dobré nad tím takhle přemýšlet, ale oba jsme úředníci na městském úřadě (s platem dohromady 25000,). Téměř bez splátek, pronajatý být od města, takže také žádná velká pálka. Když jsem se pokoušela počítat, na kolik tak miminko vyjde, tak měsíčně bychom neměli mít problém, ale ta výbavička
nad žádnou dávkou ani nepřemýšlím (na nic nárok nemáme). Tak by mě zajímalo, na kolik vás vyšla výbavička. Nechci žádný luxus, prostě věci, co miminko a maminka opravdu potřebuje. Máme velkou oporu v rodinách, jak z mé strany, tak ze strany přítele. Rodiny máme veliké a vím, že nám určitě hodně pomohou, ale přeci jen nás to bude něco stát, tak tedy kolik..?
děkuji předem všem za odpovědi.
Tak ja pri prvnim diteti se vsim vsudy, vcetne kocarku a postylky asi 40tisic, druhe dite asi tri tisice ![]()
Kazdopadne dneska si myslim ze kdyz budes setrit a koupis treba kocarek z druhe ruky, tak cca 10tis?
Ahoj, myslim, ze takovy prumer je kolem tech 20 tisic, ale urcite se da vejit i do 10 tis, pokud poridis jen zakladni veci treba z druhe ruky ![]()
Mě zatím stálo miminko cca 80 tisíc, ale výbava se dá pořídit i levněji.
@Tůmička To je krásné, krásně se to čte, supér…jste na tom moc dobře, jak finančně, tak ze strany rodičů obou, no já myslím, že zvládnete nakrásně a věcičky nakoupíte do výbavy taky nakrásně
![]()
Výbavička tě může stát sto tisíc nebo pár tisícovek, záleží na tom, jak moc jsi náročná
Já bych to asi nijak zvlášť neřešila, pokud plánujete a máš z toho strach, můžeš už teď odkládat každý měsíc něco a ono se to pak bude hodit.
U prvního dítěte jsme se vešli určitě do 10 tis. a to jsme měli ty větší věci nové, jen jsme dostali pár hadříků od švagrové. U někdy budoucího druhého jen dokoupíme pár sezónních věcí, co bude chybět, takže počítám tak max 500 Kč ![]()
Tak kočárek mám slíbený od rodičů, takže tím mám hodně ušetřeno a rodině máme teď 3 malé dětičky, spousta kamarádek má teď dítka, tak jsem taky tak počítala, že bych se mohla vejít do těch 10 tis.
Záleží na tom, jestli nutně budeš chtít pro mimčo všechno nové. My máme třeba postýlku ještě po příteli, jen jsme koupili matraci, kočárek z bazárku, ale vypadá jako nový a nic mu není a stál nás jen 2000,–, autosedačku máme půjčenou od švagrové, oblečky mám teda skoro všechny nové, něco podarovala švagrová a hlavně se mi vyplatilo nakupovat v eshopech pro miminka, jsou tam často slevy a nejrůznější akce, nějaká ta kosmetika a věci na kupkání a plenky na první měsíc no suma sumárum něco kolem 10-15.tis, ale když se to rozloží do několika měsíců, není to skoro poznat, že by finance nějak moc mizely
Základní výbavička mě stála pod 10 tisíc. Během prvních měsíců jsem ještě dokoupila několik potřebných věcí, které mě předtím nenapadly nebo mi přišly zbytečné. To bylo asi dalších 5 tisíc.
@Tůmička
To je skvělé, kočárek máte taky vyřešený, tak já myslím, že zpočátku možná se do těch 10 tisíc vlezete akorát a ještě i zbyde, pokud chcete na první dítko všechno nové…jinak se dají pořídit věci i mnohem levněji a hezké, jako nové, děti rychle rostou, nevynosí to, no uvidíte sami ![]()
Ja mam vlastne vse z druhe ruky a nakupovala jsem postupne…mam obleceni tak do roka a utratila jsem max 10tisic…
@Vanesanka píše:
@paola white![]()
Juva, juva, až tolik?
![]()
jj ale my kupovali třeba hodně drahé autosedačky, protože hodně jezdíme. mám druhý kočárek atd. ono to naskáče…
@Tůmička
ale pokud by člověk trochu šetřil tak si myslím že do 15000 se dá vejít pokud kočárek dostanete…
@Tůmička
tak ja jsem se vesla do deseti tisic myslim krasne, nemam jedinou novou vec, vse z bazaru a pres internet pocinaje oblecenim a kocarkem konce a troufam si rict, ze veci mam krasne…:) chce to jen hledat a hledat a da se najit spousta krasnych veci…a za par korun a taky je to o tom, co se ti zda a nebo nezda potrebne a jake mas ty sama naroky, ja treba nepotrebuju prebalovaci pult a podobne a predpokladam, ze po narozeni miminka se naklady o trosku zvysi, pleny apod. a legrace to pri nasich prijemch nebude. Tak hodne stesti
![]()
@Tůmička s trochou šetrnosti jsem to spočítala na 10tis… postýlku jsem podědila ještě po mně - obrousím ji a natřu, kočárek koupím od známého jetý nebo levný, šetřit nebudeme na autosedačce a matraci do postýlky. když někde peníze zbydou, ráda mimču přilepším, ale i takhle budeme mít oba, co potřebujeme ![]()