Výbavička - peníze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2834
4.9.12 20:30

Jenže je to i o tom, že nikdy člověk neví, jestli těhotenství nebude probíhat nějak patologicky, a to už potom nějaká ta kačka navíc padne. Nedokážu normálně štěpit listovku, proto si musím kupovat femibion. Jsem silný anemik, proto musím a chci pít gravimilk, abych pak někde na sále nevykrvácela. Tohle jsou věci, které jsem dřív nevěděla, ač jsem chodila pravidelně na krevní obraz. Je dobrý počítat i s nenadálou komplikací… Je mi 24, takže taky nejsem stará matka, ale chtěla jsem něco mít, dodělat vejšku, najít si práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mlada mama
5.9.12 10:48

:kytka: holky díky za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
xpisk03
6.9.12 19:23

Nás vyjde výbavička asi tak na 40 000,– chtěla jsem to zkusit spočítat přesně, ale prostě se v tom už ztrácím a nedá se ohlídat každá koruna, která na mimčo padne - sem tam si nějakou blbůstku nezapíšu a tak, ale myslim, že do 40 se vejdem. měli jsme ale štěstí, že jsme se v červenci brali a všem jsme řekli, že budem vybírat „na kořárek“, nakonec jsme vybrali 39 000,–, za 10 000,– jsme byli na svatební cestě, těch 29 000,– je utracenejch, něco navíc jsme už potřebovali a něco asi ještě potřebovat budem, ale už nic hroznýho.

• Citovat
  • Upravit
5
20.9.12 15:13

Ahoj holky, právě finišuji a už mi zbývá posledních pár týdnů do porodu. Zrovna jsem sčítala vše, co jsme dali do výbavičky a jsme těsně pod 50.000,–Kč. Zírala jsem na to s otevřenou pusou, protože kolikrát to byly stokorunové částky. Vše jsme teda kupovali nové, ale troufám si říct, že jsem si hlídala ceny a nekupovala zbytečně drahé věci. Třeba spoustu oblečků mám koupených v různých akcích. Jen v oblečcích je 12.000,–Kč, a to mám celou velikost 56,62 a 68 částečně. Kočárek nás vychází na 17.000,–Kč. Zbytek jsou postýlky (cestovní, normální), matrace, přebalovací podložky, zavinovačky, povlečení, chůvičky, hrací deka, vanička, vibrační lehátko, kolotoč nad postel, prostě vše ostatní.

Takže tak u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
20.9.12 20:23

@janulas84 8o 8o 8o tak nás zatím vyšli nejdráž plínku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
21.9.12 13:18

S těmi 50 000 souhlasím, taky se na to dostaneme - už nám teda zbývá jen monitor s chůvičkami, vibrační lehátko a koupací pult, ale to je dohromady skoro 10 tisíc. Akce jsem taky hlídala, ale třeba jen věci z lékárny nás stály 1700,–. A to jsme postýlku dostali jako dárek, takže ta v tom ani neni zahrnuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
21.9.12 13:25

@Danitschka na co proboha vibrační lehátko?

• Citovat
  • Upravit
12921
21.9.12 13:37

Já nechapu ani jednu z tech věcí co řikáš k čemu bych jí měla mít. Možná chuvičky, když má člověk větší byt. Věci z lékarny taky nechápu moc, co všechno si koupila vložky, bepanthenol, voda na vyčištění nosu, lih na pupik a to je tak vše co mě napadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
21.9.12 13:41

@annaei někdo má to štěstí, že se koupe v penězích a neřeší. my problémy s penězi taky úplně nemáme, ale že bych musela mít vibrační lehátko, na to kašlu, zbytečnosti nekupuju!

• Citovat
  • Upravit
93
21.9.12 13:49

Jak už tady bylo psáno, záleží na náročnosti. My čekáme první miminko a chtěla jsem vše nové, vyšlo nás to do 40.000,–. Hodně nám pomohli rodiče. A přiznám se, že máme i věci, bez kterých bychom se mohli obejít (vibrační lehátko atd.)
Ale myslím, že určitě se vlezete i do menší částky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
21.9.12 13:53

Třeba proto, že je to moje první a poslední dítě, proto bych pro něj chtěla mít i nepotřebný věci? Třeba jsou to zbytečnosti, ale máme velký byt a mimi nebude s námi v ložnici, takže ho chci mít na monitoru a rodičovskou jednotku budu mít v ložnici. Když budu vařit, chci mít mimi u sebe, tak bude v kuchyni v lehátku, popř. v hamace. Vím, že tohle někdo řeší autosedačkou, ale nechci mu kazit záda. My doma neměli ani teploměr, ten nás vyšel skoro na tisícovku, vložky, vložky do popdprsenky, plenky s výřezem na pupík (do porodnice musím mít vše svoje, nic nedávají), přebalovací podložky, bepantheny, baby vac, bio gaia kapičky, olej medvídek a perlička ubrousky místo vlhčených - ono se to nastřádá… my se taky netopíme v penězích, ale myslím, že tohle je každého věc. Dřív jsem si kupovala každý měsíc nové boty, tak teď každý měsíc kupuju miminku. Když peníze nebudou, nebudu kupovat „nepotřebný věci“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
21.9.12 13:56

Tak uvidíš, třeba se ti to všechno bude hodit a zdát jako potřebný, každá to máme jinak ;) ještě mi prosimtě řekni, co máte za teploměr za 1000,–?já kupovala v lékárně digitální za 155,– a myslim, že je vyhovující.

• Citovat
  • Upravit
93
21.9.12 14:00
@Danitschka píše:
Třeba proto, že je to moje první a poslední dítě, proto bych pro něj chtěla mít i nepotřebný věci? Třeba jsou to zbytečnosti, ale máme velký byt a mimi nebude s námi v ložnici, takže ho chci mít na monitoru a rodičovskou jednotku budu mít v ložnici. Když budu vařit, chci mít mimi u sebe, tak bude v kuchyni v lehátku, popř. v hamace. Vím, že tohle někdo řeší autosedačkou, ale nechci mu kazit záda. My doma neměli ani teploměr, ten nás vyšel skoro na tisícovku, vložky, vložky do popdprsenky, plenky s výřezem na pupík (do porodnice musím mít vše svoje, nic nedávají), přebalovací podložky, bepantheny, baby vac, bio gaia kapičky, olej medvídek a perlička ubrousky místo vlhčených - ono se to nastřádá… my se taky netopíme v penězích, ale myslím, že tohle je každého věc. Dřív jsem si kupovala každý měsíc nové boty, tak teď každý měsíc kupuju miminku. Když peníze nebudou, nebudu kupovat „nepotřebný věci“.

Tu lékarnu úplně chápu, já tam vlezla a vylezla o 2.000,– lehčí. To je hned. Taky se netopíme v penězích, ale chceme dopřát vše co bude v našich silách. Takže jak jsi psala o nových botách, mám to tak samo, ubírám ze svých nároků a dávám teď peníze do miminkovských věcí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
21.9.12 14:01
@annaei píše:
Já nechapu ani jednu z tech věcí co řikáš k čemu bych jí měla mít. Možná chuvičky, když má člověk větší byt. Věci z lékarny taky nechápu moc, co všechno si koupila vložky, bepanthenol, voda na vyčištění nosu, lih na pupik a to je tak vše co mě napadá.

Bepanthen 100g - 284 kč, bepanthen plus - 135 Kč, baby vac - 302 kč, 2 krát porodnické vložky - 70 kč, plenky bella hápy - 223 Kč, buničité čtverečky - 40 kč, jednorázové podložky - 110 Kč, bio gaia kapky - 663 Kč, vložky do podprsenky 120 Kč, vatové tyčinky - 30 Kč, jednorázové kalhotky - 60 Kč, teploměr teda mimo (chápu, že většina lidí ho vlastní) - Microlife 739 Kč. Jinak koupací pult mít musíme, nemáme vanu a že bych koupala ve vaničce na kuchyńským stole, to zas radši ty tři tisíce oželím a budu mít vše po ruce v koupelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
21.9.12 14:04

@Danitschka už jsem an to koukala v lékárně a nepochopila jsem to, jakej je prosím rozdíl mezi Bepanthen a Bepanthen plus? děkuji :) jo a co jsou to ty bio gaia kapky?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4