Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Svistice
Ty si tiez matka sporiva..som Ta mala poznat skorej..:-)
@Anonymní píše:
@Tůmička Nedá mi to, ale oba pracujete a máte jenom 25tis. příjem![]()
![]()
To je šílený.
ano, jen 25. A to nejsme uklízečky, ale administrativní pracovníci na magistrátě. Jsem rada, ze vzbec nějakou práci máme. Ja už jsem teda pul roku na mateřské.
@miisenka Jsem hlavně matka praktická. Takže mi jde především o funkci a tudíž mi nevadí mít doma dítě v dupačkách po mně, vyvařovat dudlíky v hrnci na plotně a mít miminkovský nábytek z druhé ruky.
Ale přiznávám, že jsem i homo economicus.
Ahoj, jsem v 15 týdnu těhotenství ale chci začít postupně nakupovat věci pro miminko.
Dá se někde najít seznam, co vše pořídit?
O děti jsem se do teď nezajímala, takže je to pro mě španělská vesnice a za každou radu budu vděčná. Díky
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem v 15 týdnu těhotenství ale chci začít postupně nakupovat věci pro miminko.
Dá se někde najít seznam, co vše pořídit?
O děti jsem se do teď nezajímala, takže je to pro mě španělská vesnice a za každou radu budu vděčná. Díky
Zkus konzultovat strýčka googla. Seznamů jsou mraky, chce to jen trochu snahy. ![]()
Ahoj holky můžu vám doporučit tento E-shop www.muj-smisek.cz najdete tam všechno pro mimča, těhule i po porodu a vybírat můžete z různých cenových kategorii ![]()
Jinak co se týká mě tak u prvního dítka v roce 2004 mě výbavička stála asi 15tis. Při druhém jsem jen koupila kočárek a pár pěknejch kousků co se mi líbilo zbytek jsem měla po prvním. U třetího 2012 jsem jela od začátku, protože jsem netušila, že ještě bude třetí. A výbavyčka mě vyšla na 35tis. No a teď čekám 4,tak jsem taky zvědavá, protože doufám, že budu mít konečně holčičku a to šetřit opravdu nebudu ![]()
@Aletheia vždyď to není moc nebo jo?
Jsem kupovala úplně vše od lahvičky po matraci a postýlku. Jsem ještě hoodně škrtala a šetřila kde se dalo.
@marguaret píše:
@Aletheia vždyď to není moc nebo jo?
@Aletheia No ono je to o tom co spíš chceme koupit a mít pro to naše maličké milované než o tom co potřebuje
Protože kdyby to bylo o potřebě tak jsou ty částky o poznání nižší ![]()
@marguaret píše:
@Aletheia No ono je to o tom co spíš chceme koupit a mít pro to naše maličké milované než o tom co potřebujeProtože kdyby to bylo o potřebě tak jsou ty částky o poznání nižší
tak o tom žádná
jen jsem byla fakt překvapená, ale je fakt že kdybych chtěla tak taky 30 utratím, a možná i 100
ale jako normu bych to úplně neuváděla ![]()
Mě vyšla výbavička na 25tis. kč. Mám pouze dvoje nové povlečení do postýlky, matraci a kočárek. Jinak vše ostatní z druhé ruky. Bohužel nemáme finanční podporu ani z mojí strany rodiny a už vůbec ne od přítelových rodičích. Musela jsem prodat motorku, abych měla na výbavičku. Stejně bych už nejezdila ![]()
Tak u nás se to nějak rozdělilo, naši koupili pinďovi postýlku a přítelovo rodiče kočárek…ostatní jsme nakoupili sami…nábytek z ikey vyšel asi na 5 tisíc, přebalovák, nějaké hadříky a hrací deka s kolotočem…plenky přilítli od ostatních členů naší velké rodiny…takže jsme dali kolem 10 tisíc…jinak oblečky malému kujupu jak nové, tak mám i oblíbený bazárek, kde mají skvělé kousky, nijak nezničené a skvělé prodavačky…prostě super…
@Anne86 Já to mám dost podobně, necelých 40 (asi 38 tis) je jen za kočárek, autosedačku a příslušenství ke kočárku - fusak, starter kit, winter kit atd., cca 2 tis zatím za oblečení a mám sepsané věci (nábytek, lehátko, kolotoč, hygiena atd.) za dalších asi 10 tisíc, plus k tomu budou muset přibýt ještě pleny (normální i jednorázové), zbylé oblečení, chůvička a bůhvíco ještě, takže to předpokládám bude dalších 5 tisíc minimálně. Bohužel (nebo bohudík) kupuju všechno nové a nemálo věcí se mi líbí v té nejdražší variantě (třeba kočárek
), tak asi proto se to vyšplhá na takových 60 tisíc.