Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Moreno81 píše:
@paola white
nestras me, staci, ze jsem vyrizena z hader![]()
a jestli čekáte kluka tak počkej co bude dělat chlap. manžel před týdnem rval do košíku v obchodě lego že ho Maty nutně potřebuje (synovi je 5 měsíců) ![]()
@paola white syn dostal v půl roce šlapací traktor, prý ho taky potřeboval
![]()
@paola white pritel si pral holcicku, klucik ho trochu zklamal, ale uz si taky zvykl a porad mu kupuje nejake hadry ![]()
@madi píše:
@paola white syn dostal v půl roce šlapací traktor, prý ho taky potřeboval![]()
mě se to lego podařilo narvat zpět do regálu ![]()
Ja uz si to moc nepamatuju, ale kocar stal asi sedm, tak tipuju tak 30. Postylku jsme dostali, autosedacku jsem mela pujcenou. Veci teda spis novy, az ted kupuju dceri veci z bazaru, ale fakt krasny, na male mimco jsem toho tolik z druhe ruky neshnala…
ted jsem pro druhe vyplazla peknou sumu za dvojkocar, ale pro nas je to fakt nutnost.
da se ale urcite hodne usetrit a do 10000 se vejit.
Nečetla jsem všechny příspěvky. Ale mě vyšla (nová výbavička) na 40 tisíc, pro druhé dítě asi na 30 tisíc a na dvojčátka asi na 45 tisíc.
Bazárková se dá pořídit +/- za 10-15 tisíc.
Polobazárková cca těch 15-20 tiscíc.
Nová /nákupy ve slevách/ cca těch 20-30 tisíc.
A celá nová těch 25-100 tisíc ![]()
Jde o to, jaká ta maminka je, jestli chce luxus, nebo luxus, ale bazárkový, jestli chce nové značkové oblečení (drahé, jak něco), nebo nové obyčejné oblečení, popřípadě z bazárku.
To samé platí o kočárku, autosedačce atd. Když se člověk poohlídne, zjistí, že jich je velký výběr za skvělou cenu (někdy i s autosedačkou za míň než 5000 Kč
)
Takže myslím, že se to zvládnout v pohodě dá. Navíc spoustu věcí (potřebných/nepotřebných
) dostaneš od známých, takže proč plašit ![]()
Presne si nepamatuji na kolik nas vysla vybavicka. Kocarek nam koupili rodice a to byla ta nejvetsi investice…jinak postylku a vanicku mam z aukra za par penez a obleceni jsem nakupovala prubezne celych 9 mesicu, tak mi to ani neprislo, ale ta prava vichrice v penezence nastala po porodu…stacilo jenom jit do lekarny, anebo drogerie
Maminky, slečny, dámy
všem moc děkuji za příspěvky. Některé povzbudily, jiné vyděsily, ale tak už to je. Každá maminka potřebuje něco jiného a já myslím, že náročná nejsem, takže si vystačím s tím základem, kočárek, postýlka…
uvidíme. Každopádně se moc těším, až se přidám ke skupině těhulky ![]()
Nás to vyšlo cca na 30 tisíc, jen za kočárek jsem dala přes 13 tisíc (prostě jsem ho musela mít a novej!!!). Kupovala jsem vše nové kromě oblečení, to jsem většinu koupila nošené od známé…
kdybych měla teď kupovat znovu výbavičku, tak už bych toho asi spoustu koupila z druhé ruky. ![]()
Jak už jsem říkala, máme spoustu věcí schovaných od známých, co teď mají maličké ratolesti, kočárek od maminy, rodinu jak hrom, takže nakonec budu ráda, když si něco budu moct koupit sama
rodina nadevše ![]()
Nás stála výbavička okolo 15000,– o to jsme měli vše nové (postýlku, kočárek s autosedačkou, vaničku), oblečky jsem kupovala průběžně dokud jsem ještě pracovala a většinou, když byly akce hlavně v Tescu. Pultík na přebalování mi vyrobil manžel a našrouboval na komodu po synovi. Oblečení je nejlepší koupit pár kousků v malé velikosti na první 2-3 měsíce a postupně pak dokupovat podle toho jak mimi roste a co nejvíc využiješ. Já třeba na malou kupuju hodně i v bazárku a co má malé zase prodám tak moc neutratím. Později jsou větší výdaj hlavně boty a další autosedačka.
Teda koukám že všichni ostatní se vešli do 20 tisíc. fakt nechápu proč nás to stálo tolik? ![]()
@Tůmička píše:
Maminky, slečny, dámyvšem moc děkuji za příspěvky. Některé povzbudily, jiné vyděsily, ale tak už to je. Každá maminka potřebuje něco jiného a já myslím, že náročná nejsem, takže si vystačím s tím základem, kočárek, postýlka…
uvidíme. Každopádně se moc těším, až se přidám ke skupině těhulky
Tůmičko s Tvým dovolením se přidám a taky všem maminám tady děkuju za rady a tipy
Jsem teprve na křehkém začátku, ale snad to dobře dopadne a tak se mi budou Vaše rady hodit
![]()
@IsabellaRoss píše:
Tůmičko s Tvým dovolením se přidám a taky všem maminám tady děkuju za rady a tipyJsem teprve na křehkém začátku, ale snad to dobře dopadne a tak se mi budou Vaše rady hodit
![]()
My jsme na úplném začátku. Zatím pouze teoretickém. Ale doufám, že tomu tak za chvíli nebude ![]()