Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Tůmička no ja mela i nektere kousky i vic jak rok
, lip se v bazarku teda podle me kupuje na vetsi, na ty pidizviky to je buhvi proc dost zmolkaty, vytahany a olezly, ja teda nesehnala pekny body nebo puncosky. Zase abych dite oblekala do hadru to se mi fakt nechtelo, ale da se prave docela usetrit na multipacich, ja treba koupila 7ks nebo 5 body, novych next, asi za 120 kc - na MMB. To mi neprijde moc, a zdedi to i druhej. A levne se daji sehnat i jinde.
me treba hodne staly veci na noseni, jeden satek skoro 3000, manduca taky skoro 3, plus kapsa na zimu, navleky na zimu, ale bez toho bych se teda taky neobesla. Da se samo levneji, ale tady je treba koukat na kvalitu. To je pak treba dobre dat jako tip na darek.
@suik píše:
@Tůmička no ja mela i nektere kousky i vic jak rok, lip se v bazarku teda podle me kupuje na vetsi, na ty pidizviky to je buhvi proc dost zmolkaty, vytahany a olezly, ja teda nesehnala pekny body nebo puncosky. Zase abych dite oblekala do hadru to se mi fakt nechtelo, ale da se prave docela usetrit na multipacich, ja treba koupila 7ks nebo 5 body, novych next, asi za 120 kc - na MMB. To mi neprijde moc, a zdedi to i druhej. A levne se daji sehnat i jinde.me treba hodne staly veci na noseni, jeden satek skoro 3000, manduca taky skoro 3, plus kapsa na zimu, navleky na zimu, ale bez toho bych se teda taky neobesla. Da se samo levneji, ale tady je treba koukat na kvalitu. To je pak treba dobre dat jako tip na darek.
Nádherné a levné věcičky mají v Tescu, takže počítám, že něco třeba nakoupím tam´, něco na MMB a tak
ten šátek já mít nemůžu, protože mám nemocná záda a tahat mimčo (větší) pak už nebudu moct. Chtěli bychom mít mimi na léto (kdyby to vyšlo), tak shánění zímních věciček by pak přišlo časem až na většího prcka. Uvidíme. Teď musí zapracovat hlavně příroda a přítel ![]()
@Tůmička zase na druhou stranu je satek mensi zatez na zada, jak noseni na rukou…ja jsem taky chabrus na zada, ale takova ta klasika a ja jsem mela potiz unyst chvilku na rukou male mimco, satek byl zaklad, zatez se krasne rozlozi a male mimi skoro necitis. Musi se dobre navazat, to same manduca.
zalezi ale co s temi zady mas
Já jsem koupila postýlku přebalovák v ikee. Pár plen látkových a všechny oblečky v tesku. Plenky kupuji pamprsky když jsou ve slevě a výbavička mě určitě nestála víc jak 5000 tisíc
suik mám roštěp páteře na posledním obratli (nic závažného na tom posledním obratli). Ale věčně mě záda hrozně bolí a neměla bych nosit těžké věci, protže mi hrozí, že mi rupne plotýnka. Takže ani mimčo bych neměla dlouho nosit
takže doufám, že nebudu mít žádnýho křiklouna, co bude potřebovat v jednom kuse chovat ![]()
@Tůmička tak pak je docela dobre lehatko, to se da koupit levne z druhe ruky, nebo pak povesit takovou houpacku - hacku, tak deti spinkaji vetsinou jak dudci.
Deti jsou ruzne, ale i ty hodne, jako byla moje dcera, meli moc radi houpani, ze bych ji jen tak dala do postylky to fakt nehrozilo. Vetsina deti ma rado houpavy pohyb a malo prostoru kolem sebe.
hlavne mate na to dost casu, ono se to nejak vyvrbi. My jsme nejdriv meli s manzelem pronajaty byt v Praze, praci jen ja, ktera stacila sotva na najem, on jen stipko a penize z prekladu, takze nejdriv jsme si rkeli, ze se to proste nejak utrepe a zacli se snazit, dva mesice nic, pak jsme si rekli, ze jsme na tom fakt mizerne a bum ho, pocali jsme dcerku. Navic ja rychle skoncila na neschopnosti, ale dopadlo to dobre, manzel dostal nabidku do zahranici a bylo to dobry, ale hodne z vybavy jsem uz mela nakoupenou, tady se porizovaly jen ty vetsi veci.
suik máme po sestřence nějakou houpačku či co, tak pak uvidíme. Každopádně už se fakt moc těším. Ale nesmím se těšit moc
to pak není dobré..
@annaei a jak si to udělala, že ses vešla do 5tis.? kočárek, postýlka, kosmetika, oblečení??? to nepochopím (nemyslím to špatně
).
Kosmetiku mi bylo řečeno že neni moc potřeba( v porodnici mi řkli že ho krome zadku a hlavičky nemam ničim mazat). Tak že to má jenom jedno nějaký levný dětský mýdlo, olejíček a jedině jsem koupila mu dobrý krem na opruzeniny to mi přišlo důležitý. To stálo max 300 stovky. Postýlka s přebalovacím stolem za 2000.( přebalovací stůl podle mě ani neni důležitý)Kočárek mam po někom za 500 ( překvapive je dobrý). Max sedačka z druhý ruky za 800. A pak za oblečení to byla tak ta 1000( dávám mu i trochu větší abych toho nemusela mít v jedný velikosti tolik). Pleny jsem dokáala na začátku koupit ty 2 za 200 ( 1 mi přišli předražený tak to měl skoro
až ke krku
). A hračky jsem různě dostala.
@annaei a kdy si výbavičku řešila (myslím rok)? mě i tak ty ceny přijdou jak z jiného světa…mě třeba z kosmetiky stál jenom bepanthen 250Kč…
@eliskaj 2011 je pravda že bepathen jsem nekupovala nikdy jsem ho nepotřebovala. Na zadek mam sos krem od nivei za 60 korun a nekojila jsem. Pak mě napadá pár blbostí co jsem ještě dokupovala ale za víc jak další 500 to nebylo ale třeba s dudlíkem jsem počkala jstli mi ho nekdo nedá.
Já si právě taky říkám, že ty věci nechci bezpodmínečně kupovat sama. Však mám kolem sebe milion lidí, co se klepou, až budou moci nakupovat na přírůstek do rodiny ![]()
Já se třeba s každym z mého přibuzenstva kdo mi neco chtěla át dohodla co chci aby se mi nesešlo 20 dudlíku. Stjně jsem dostala tolik mýdla a dudlíků že nevim co s tim
Ja zase teda na bepanthen nedam dopustit, nic jineho nam nepomohlo, ani rybilka, ani sudocrem. Pak jeste byla dobra mast od welledy.
na cem bych teda moc nesetrila, je autosedacka, ty male nejsou jeste tak financne narocne, z bazaru bych urcite nekupovala, jestli z druhe ruky, tak proverenou od znamych, nebouranou a ne moc starou. A bud roemer, maxi cosi, nebo ted dobre vysel cybex aton I. nebo jeste lepe II.