Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@NatalieS
Měli jsme našetřené peníze na svatbu, protože to vypadalo, že se mimi jen tak nepovede.. Řekli jsme si, že to buď dáme za výbavičku, nebo se v létě vezmeme. V březnu se překvapivě objevily 2 čárky a bylo vyřešeno
Takže půlka těch peněz už je v trapu, co zbyde, dáme mimi na účet na školu… My si krom té postýlky od nikoho nic nevzali, chtěli jsme si pořídit všechno sami a spíš nové. Ale mám i poděděné oblečky. Teď mám skoro 15 kg nahoře, takže oblečení neřeším, boty jsou v zásobě, byt máme nový, tak proč dítěti nedopřát? Docela mě mrzí, že to někdo takhle odsoudí. Mně je jedno, jestli má někdo matraci do postýlky po 5 dětech, nevím, proč bych to měla řešit… stejně tak by asi nemělo lidi udivovat, že si někdo koupí vibrační lehátko
To bych se lidí v Kauflandu mohla ptát, proč si kupujou colu, když je to zbytečnost ![]()
@xpisk03
Bpanthen je na zadeček a ten plus na bradavky
ale mažu s nim i strie, když svědí
ty kapičky jsou na bříško, přirozený probitika, ale slyšela jsem, že jsou koupit i levněji v Německu, každý si je hodně chválí. Tak uvidíme ![]()
@xpisk03
Máme bezdotykový Microlife, ale stál necelých osm, koukala jsem teď do našeho „výdajového lístku“. Taky bych koupila levnější, ale byl pro něj chlap…
@Danitschka píše:
@NatalieS
Měli jsme našetřené peníze na svatbu, protože to vypadalo, že se mimi jen tak nepovede.. Řekli jsme si, že to buď dáme za výbavičku, nebo se v létě vezmeme. V březnu se překvapivě objevily 2 čárky a bylo vyřešenoTakže půlka těch peněz už je v trapu, co zbyde, dáme mimi na účet na školu… My si krom té postýlky od nikoho nic nevzali, chtěli jsme si pořídit všechno sami a spíš nové. Ale mám i poděděné oblečky. Teď mám skoro 15 kg nahoře, takže oblečení neřeším, boty jsou v zásobě, byt máme nový, tak proč dítěti nedopřát? Docela mě mrzí, že to někdo takhle odsoudí. Mně je jedno, jestli má někdo matraci do postýlky po 5 dětech, nevím, proč bych to měla řešit… stejně tak by asi nemělo lidi udivovat, že si někdo koupí vibrační lehátko
To bych se lidí v Kauflandu mohla ptát, proč si kupujou colu, když je to zbytečnost
Nemohu nic, jen souhlasit s každou větou. Přesně tak je to i u nás.
Každý považuje za důležité něco jiného.
Jinak z vibračního lehátka mám velkou radost, chytla jsem ho za super cenu a jelikož denně v kuchyni trávím dost času, tak myslím, že ho při vaření využiju dost. Malé bude pořád u mě ![]()
@NatalieS
To mě těší, už si tady totiž připadám skoro jako blázen a nemravná rozhazovačka
My máme vybraný bright starts snuggle duckling, nebo kashmir, ještě uvidíme
Taky jsem pořád u sporáku, nebojím se, že bych ho nevyužila a takhle na zimu mi přijde divný, že bych třeba měla mimi na zemi na hrací dece, zas tak horko tady nemáme. Ještě je teda otázka, jestli v něm bude chtít být
Jako druhou variantu máme hacu pro děti, dovezli jsme si ji z Mexica, ještě než jsme vůbec děti plánovali
Ale tamní děti v tom byly v podstatě od narození a vypadaly dost spokojeně. Je to obyč houpací síť s vložkou, dali jsme za ni asi 50 dolarů (tehdy byl dolar za 16), při nakupování výbavičky jsem koukala, že už se dá sehnat i tady, ale za docela strašný peníze. Máme podkroví a přiznaný trámy v kuchyni, tak ji tady napneme a uvidíme, jak se tam mimi bude líbit ![]()
@Danitschka Tak já měla normální lehátko a chápu, že bez něčeho jako je lehátka se podle mě přežít skoro nedá. Pokud si teda člověk nechce dát novorozeně na kachlíčky v kuchyni. První 3 měsíce v tom spokojeně vydržel věčnost. Já přesto, že výbavičku měla velmi skromnou a malou víc jak 5000-10000 tisíc do toh nešlo záleží, co se do toho počítá všechno tak zjistila, že spousta věcí byla zbytečná. Tak, že tenhle pocit je pak asi normální.
Tak kolik aktuálně jste dali za výbavičku
? něco aktuálnějšího? ![]()
@Safiye kolem 25 tisíc cca, z toho bylo 10 na kočár, postýlku jsem už měla a skoro všechny ostatní věci z druhé ruky… ![]()
Cca 15 tisíc (kočár a autosedačku jsem sehnala za tisíc z druhé ruky, zbytek jsou nové věci)
@Tůmička Nedá mi to, ale oba pracujete a máte jenom 25tis. příjem
To je šílený.
My aktuálně dali za výbavičku 12000, dokoupim ještě pár drobností za cca.5000 a plus 10000 za kočárek ![]()
65 tis. Z toho 40 za kocar s kvalitni autosedackou
a to teda jeste nemam zadny obleceni
ale tak je to nase prvni ![]()
@Anne86 píše:
65 tis. Z toho 40 za kocar s kvalitni autosedackoua to teda jeste nemam zadny obleceni
ale tak je to nase prvni
pripominas mi mna.. ![]()
Ja to na 70 prestala pocitat..