Výbavička - peníze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9578
4.9.12 14:56

@mlada mama no, velký prsa záruka kojení není..babička má asi E a nevymáčkla ze sebe nic. Já se snažila a taky se mi nedařilo - kojila jsem jen částečně do 3M a to jsem se fakt snažila, odsávala, přikládala, hodně pila, homeopatika zkusila, nahřívala a kde co a i psych. jsem byla v pohodě - neviděla jsem to jako selhání, že to nejde i když jsem chtěla a prostě mlíka bylo málo. Takže jak už jsem psala, spíš než s výbavičkou bych měla strach co pak. nehledě na to, že může mimču i něco být (nejedno má alergii na bílkovinu kravského mléka nebo ublinkává) a bude potřebovat speciální mlíko, což by bylo 2-3tis. jen za mlíko bez ničeho. Nestraším, jen si myslím, že i s tímto je dobré počítat. Z toho co píšeš, tak by mi připadalo rozumné rok počkat a pak kdyby se zadařilo hned, tak nějakou dobu si těhotná a než bys porodila, měl by přítel celý plat. Obvzlášť když máš vidinu toho, že za rok by bylo už líp, tak bych asi počkala. Mě chytla touha po mimču v cca 21letech, ale dělala jsem školu - zorumné to nebylo, pak alespoň nějaká praxe..no a je mi 26 a mám půlročního mrňouse a myslím, že bylo rozumné, že jsme počkali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
4.9.12 15:52

Mně třeba celkem draho vychází i těhotenství samotné, podstupovala jsem pár nadstandardních vyšetření v Pronatalu, ta jsme platili, musím brát femibion - to je přes 500 měsíčně, k tomu těhotenské čaje, gravimilk, potřebovala jsem i celkem dost nového oblečení, protože před těhotenstvím jsem měla vel. 36, teď už mám 11 kg nahoře :D Ale to je určitě individuální…
Taky bych asi chvíli počkala, přeci jen, proč si to těhotenství neužít i s výběrem výbavičky, hezkého kočárku. Ale možná to mám jinak, pro mě je to nejspíš poslední dítě, tak jsem to chtěla mít se vším všudy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mlada mama
4.9.12 15:58

@jowana Můžu se zeptat… kolik tě tak měsíčně vyjde jídlo pro tvou rodinu??? Koukala jsem tady na emiminu na diskuzi jedné paní, která měla 1500 na měsíc, a dost mě překvapilo, že se s tim dá pro tři lidi vyžít :think: Myslím, že umím být šetrná, v reštykách se nestravujeme, vařím doma, pokud nejsem v práci..tam mimochodem za hodinu odjíždím, ale za takovou malou částku se snad dneska nikdo řádně nenají.. myslím i s dítětem…

• Citovat
  • Upravit
mlada mama
4.9.12 16:02

@Danitschka S tím čekáním je to asi vhodnější.. to je pravda, přeci jen ale mě tochu děsí, že partner bude v létě 2013 slavit 37 narozeniny, já bych si dohromady do budoucna přála dvě dětičky, a zas bych byla nerada aby byl pak,,starý,, tatík… Můj otec má o dvacet let mladší partnerku, čekají mímo, a vidím na něm už tedko, jak je za chvíli unavenej, bolí ho tohle a tamto… víš jk to myslím… :roll:

• Citovat
  • Upravit
mlada mama
4.9.12 16:09

@Danitschka ještě jsem se tě chtěla zeptat.. jaks myslela, abych měla PPM jako na partnera… to jde nějak zařídit? Hlavně, kolik bych si tedy případně tu nepovin. nemocenskou měla zhruba platit, a bude to stačit, když to začnu platit až nyní?

• Citovat
  • Upravit
1748
4.9.12 16:26

@mlada mama včechno jde, když se chce ;) nebo „musí“ jak u nás - neplánované těhotenství v dost blbe situaci po všech stránkách

k dotazu - těhotenství a první rok nás „vyjde“ na cca 50.000,– dostali jsme nábytek (postýlka, přebalovák) a občas nějaké oblečení, hračka… ale jde to i za menší i za několikanásobně větší částku :D ostatní náklady sama víš kolik máte, příp. počítej s větší spotřebou vody a více můžete i protopit

na ppm nárok mít nebudeš, ale budeš moct volit délku pobírání rodičovského příspěvku podle platu přítele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mlada mama
4.9.12 16:37

@mati to si nějak zařídim na sociálce? Nebo? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1748
4.9.12 16:38

@mlada mama ppm na partnera nejde, jedině by musel na ni natoupi on :-)
ale to by zase nemohl peacovat :-) ale jde volit výši rodičovského příspěvku podle toho z rodičů, kdo má větší příjem (z kterého se odvádí nem. poj)

dobrovolné nem. poj. by sis musela platit alespoň 270 dní před nástupem na ppm (většinou 6-8týdnů před porodem a ppm bys měla vypočítanou z částky z ktere by sis platila toto dobrovolné nem. poj. a ptž by sis ho musela platit celých 270 dní tak by se ti to nevyplatilo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
4.9.12 16:39
@mlada mama píše:
@mati to si nějak zařídim na sociálce? Nebo? :nevim:

co myslíš? rp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mlada mama
4.9.12 16:42

Abych si mohla zvolit délku na rodičovské, takhle to bych měla tušim na 4roky a nemohla bych si vybrat

• Citovat
  • Upravit
mlada mama
4.9.12 16:43

Já letim… za deset min jedu do práce… nějak jsem se tady zdržela :D :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1748
4.9.12 16:49

@mlada mama od letoška je to jinak, počítá se rovnou i ten příjem otce

prostě bys po porodu zašla na soc. se žádostí o rp, potvrzeným příjem partnera atd. a zvolila si dělku podle sebe, max. výše by byla podle jeho příjmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
4.9.12 18:22

Jak už Ti tady holky radily, až po porodu bysis délku rodičáku zvolila na partnera s tím, že pokud vydělává víc než 16 500 (cca), měla bys nárok i na rodičák v nejvyšší částce. Tu nemocenskou bysis musela platit 270 dní před nástupem na mateřskou, dřív to šlo i doplatit, nevím jak teď… všechno Ti řeknou na sociálce.
A k věku tatínka - tos mě pobavila :) Mému muži je 38 a čekáme naše první, další zatím neplánuju. On se vyloženě těší, možná víc než já :) A myslím, že chlap v tomhle věku je většinou vyrovnanější a už by mohl vědět, co chce… takže to bych až tak neřešila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
4.9.12 19:35

@mlada mama tak malého jsem psala a jiné děti zatím nemáme. Kolik přesně nevím, ale řekla bych pro nás dva cca 6-8tis. (i s drogérií)-asi :nevim: je fakt, že se snažím brát hodně zeleniny, ovoce, jogurty Holandie, začala jsem si doma péct chleba ( celozrné mouky), Raději vemu 10dkg kvalitní šunky než 20dkg sajrajtu atd., vařím často..manžel má ještě 2× v týdnu jídlo v práci, ale to do toho nepočítám. Jako 1500,– na jídlo si neumim představit. Myslím, že kupuju tak nějak střed - nic super, ale náhražkám se obloukem vyhýbám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.9.12 20:09

@jowana Myslim že těch 6000-8000 je realných. Mín si pokud člověk nejí áhražky neumim předstvit. S těma pěnězma záleží kolik člověk má. Mě těhotenství nic kromě jedněch kalhot nestálo. Gravimilk a podobné věci nejsem ochotná pít. A chci co nejvíc ušetřit. Já mam neplánované détě v v17 a jsem strašně štastná myslim si, že čim dřív tim lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí