Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@IsabellaRoss @Tůmička
holky nebojte se, my jsme zacinali a i ted mame stale hluboko do kapsy a vse da zvaldnout. Alespon zatim mam ten pocit.
Ahoj zakladatelko,
nečetla jsem všechny příspěvky, jen tak prolétla. Nás kompletní nová výbavička vyšla na cca 55 000 tis. včetně zařízení pokojíčku pro miminko.
Ale jsem si vědoma toho, že se to dá levněji, ne každý chce věci nové. Já bych použité nechtěla, takže částka pak stoupá ![]()
Pokud se rozhodneš používat jednorázové pleny, tak pak budou létat korunky oknem každý měsíc, sama jsem zvědavá, na kolik mě pak měsíčně plenky vyjdou ![]()
Hodně štěstí a brzké otěhotnění ![]()
Eliskaj nás plenky stojí cca 700-800,– měsíčně. Záleží jak trefíme na slevy. Pro malé miminko koupíš plenku i kolem 2,50 kus a na den potřebuješ okolo 10. Větší dítě jich spotřebuje méně, ale jsou dražší.
@eliskaj píše:
Ahoj zakladatelko,
nečetla jsem všechny příspěvky, jen tak prolétla. Nás kompletní nová výbavička vyšla na cca 55 000 tis. včetně zařízení pokojíčku pro miminko.
Ale jsem si vědoma toho, že se to dá levněji, ne každý chce věci nové. Já bych použité nechtěla, takže částka pak stoupá
Pokud se rozhodneš používat jednorázové pleny, tak pak budou létat korunky oknem každý měsíc, sama jsem zvědavá, na kolik mě pak měsíčně plenky vyjdouHodně štěstí a brzké otěhotnění
Děkuji. Snad nikde nebude problém
a všechno půjde samo. Co jsem počítala, tak plenky nevyjdou zas na tolik. Podle značky a spotřeby a ceny cca 1300.
@Tůmička No, výbavička je věc jedna a co stojí mimčo pak druhá. Já neměla to štěstí a kojila jen částečně, od 3M je na UM plně. Plenky stojí cca 1000,– (kupuju v akci, každou chvíli je nějaká - většinou pampers) UM je cca 1300-1500,– pak měl potíže s prdíkama, tak probiot. kapky BioGaia 650,–, sem tam nějaká mastička, voda na čištění nosu, každý měsíc větší oblečení..sem tam hračka atd. a je to cca 3,5-5tis. každý měsíc (ono se vždy něco najde - jeden měsíc dokoupené chuvičky, tento cestovní postýlka - to pak je ještě víc).
Tak my čekáme naše první. A už jsme se dostali na nějakých 30000,– A to si myslím, že nejsem náročná. Největší položka kočárek. Nějaké věci + 2 postýlky+ 1 cestovní jsem dostala od švagrové. Tak nám aspoň něco odpadlo. ![]()
@zancka píše:
Tak my čekáme naše první. A už jsme se dostali na nějakých 30000,– A to si myslím, že nejsem náročná. Největší položka kočárek. Nějaké věci + 2 postýlky+ 1 cestovní jsem dostala od švagrové. Tak nám aspoň něco odpadlo.
Já už jsem si napsala takový „seznam“ kde bez kočárku jsme na nějakých 10tis (spoustu věcí opravdu máme po našich malých holkách schovaných). A podle seznamů, co jsem tu kde četla, tak mám nejspíš tak nějak vše. Uvidíme. Teď se mi to povídá, ale sotva jdu do obchodu, tak už stojím u stojanů s mini oblečením a rozplývám se. Všechno bych koupila. ![]()
Ahoj výbavička mě zatím stála 5500kč a to už mám skoro všechno koupené včetně kočárku:-)už mi zbývají koupit jen věci na hygienu+lékarna a plíny:-) něco jsem koupila v bazarech hlavně na aukru (věci jsou jako nové) a něco jsem kupovala nového. tak myslím že do 10tis. se vejdu. ![]()
@buterflye píše:
Ahoj výbavička mě zatím stála 5500kč a to už mám skoro všechno koupené včetně kočárku:-)už mi zbývají koupit jen věci na hygienu+lékarna a plíny:-) něco jsem koupila v bazarech hlavně na aukru (věci jsou jako nové) a něco jsem kupovala nového. tak myslím že do 10tis. se vejdu.
Jééé, to je krása
tak doufám, že budu taky takové štěstí na věcičky jako ty. Já mám kočárek teda vybraný nový za 7tis., ale ten dostaneme darem, takže máme ušetřeno
a kdyby se nám zadařila holčička, tak nebudu muset kupovat nic minimálně do pěti let, protože kolem mě je holčiček jak smetí. Rodí se jedna za druhou. ![]()
Ahoj, tak nás výbavička pro miminko stála zhruba dvacet tisíc. Je fakt, že nejvíc stál kočárek, asi šest tisíc a to byl rok starý. No, potom postýlka a kosmetika pro miminko. Ale je fakt, že můžeš hodně peněz ušetřit, že nakoupíš některé věci z druhé ruky. Jsou taky moc hezké a nikdo to nepozná, že už byly použité. A je lepší do začátku koupit pro miminko jen pár věcí, protože třeba tu hromadu oblečků, co my jsme pro naši malou koupili, tak nikdy ani neunosila. ![]()
Jj zatím je to dobrý
kočárek mě vyšel jen na 1700kč je jako nový
když máš čas a štěstí tak se na aukru dají sehnat moc pěkný a levný věci
a nové věci co jsem kupovala tak byli v akci, takže i tam jsem ušetřila. je pravda že ze začátku je lepší koupit míň věcí, protože mimi rychle vyroste. vždy se dá něco dokoupit.
@mirink píše:
Ahoj, tak nás výbavička pro miminko stála zhruba dvacet tisíc. Je fakt, že nejvíc stál kočárek, asi šest tisíc a to byl rok starý. No, potom postýlka a kosmetika pro miminko. Ale je fakt, že můžeš hodně peněz ušetřit, že nakoupíš některé věci z druhé ruky. Jsou taky moc hezké a nikdo to nepozná, že už byly použité. A je lepší do začátku koupit pro miminko jen pár věcí, protože třeba tu hromadu oblečků, co my jsme pro naši malou koupili, tak nikdy ani neunosila.
Já vůbec nepotřebuju, aby mimi nosilo nové věci - stejně to upatlá, poblinká a tak
Za chvilku z toho vyroste. Pamatuju, že když byla segra maličká (jsme od sebe 11 let), tak mamina kupovala věci jedině na internetu (když byla větší - hned jsme neměli internet). A i do teď ji kupuje na mimibazaru, na aukru a po známých. A věci jsou nádherné. Dítko je na sebe vezme párkrát, protože z toho hned vyroste a skoro nepoužité putují dál.
@Tůmička píše:
Já už jsem si napsala takový „seznam“ kde bez kočárku jsme na nějakých 10tis (spoustu věcí opravdu máme po našich malých holkách schovaných). A podle seznamů, co jsem tu kde četla, tak mám nejspíš tak nějak vše. Uvidíme. Teď se mi to povídá, ale sotva jdu do obchodu, tak už stojím u stojanů s mini oblečením a rozplývám se. Všechno bych koupila.
Jo to mi povídej. Ono se to opravdu nezdá, ale to máš stovka sem stovka tam. A výdaje rostou. Ale co bych pro našeho andílka neudělala.
![]()
@Tůmička píše:
Já vůbec nepotřebuju, aby mimi nosilo nové věci - stejně to upatlá, poblinká a takZa chvilku z toho vyroste. Pamatuju, že když byla segra maličká (jsme od sebe 11 let), tak mamina kupovala věci jedině na internetu (když byla větší - hned jsme neměli internet). A i do teď ji kupuje na mimibazaru, na aukru a po známých. A věci jsou nádherné. Dítko je na sebe vezme párkrát, protože z toho hned vyroste a skoro nepoužité putují dál.
Taky hodně nakupuji na mimibazaru i pro sebe. Věci jako nové a za pár korunek.
![]()
@paola white neboj, my se taky nevesli, ja mela vse nove a na druhem diteti jsem taky extra neusetrila, ale to je muj problem, kocar jsem musela mit ten drazsi a novej ![]()
@Tůmička fakt bych se nebala, detskeho zbozi je ted po bazarcich hodne, jen treba nektere veci se shaneni hur. Detske obleceni jsem mela nakoupeno jen do 3 mesicu, ani ne vsechno, taky jsem hodne dokupovala potom - je to i lepsi, zjistis, ze radsi nez dupacky oblekas teplacky nebo polodubacky a body, nebo naopak.