Výbavička - peníze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
4.7.12 17:49

My jsme toho teda treba tolik nedostali, teda treba teta se dost snazila a treba nakoupila mi nejaky cepicky a hlavne zavinovacky…jinak se teda nikdo netrasl :nevim:

kdyz uz se teda rozhoupali, tak jsem mela vybavicku nakoupenou. Zbyl vlastne jen fusak.

kosmetiku jsem taky moc nekupovala, hlavne tech komercnich sragor se dostane dost v porodnici. Jeste to ani nemam sdelany.

nejlepsi byl kvalitni olej, jojobovy, nebo mandlovy, makadamiovy na masaz a pak jsem mela jedno neutralni nealergicky mydlo nebo olivovy a myla jsem jen obcas. Plus teda ten arsenal zadeckovejch kremu, z cehoz na druhe uz poridim jen tu welledu a bepanthen. A na masaz briska.

jinak hodne vychvalovana odsavacka na vysavac za 300 se da udelat z kousku plastu, kartonu, lepenky, vicka od jaru a obyc odsavacky za 30 kc z lekarny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5645
4.7.12 17:50

@suik přesně tak. já si moc nedokážu představit bezpečnost autosedačky za 800 a kočárku za 500 :-) ale každý na to má jiný pohled. na těhle dvou věcech jsem rozhodně nešetřila a investovala do prověřené kvality - tudíž maxi-cosi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.7.12 17:50

@suik to z tou autosedačkou souhlasim. Já mam z druhé ruky ale roemer a fakt nemuže sní být nic špatného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12680
4.7.12 17:52
@suik píše:
Ja zase teda na bepanthen nedam dopustit, nic jineho nam nepomohlo, ani rybilka, ani sudocrem. Pak jeste byla dobra mast od welledy.na cem bych teda moc nesetrila, je autosedacka, ty male nejsou jeste tak financne narocne, z bazaru bych urcite nekupovala, jestli z druhe ruky, tak proverenou od znamych, nebouranou a ne moc starou. A bud roemer, maxi cosi, nebo ted dobre vysel cybex aton I. nebo jeste lepe II.

A to vajíčko z kočárku (trojkombinace) není jako autosedačka? Mám kočárek vybraný Boneko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5645
4.7.12 17:55

@Tůmička to je ta autosedačka pro miminka. ale pozor, tyhle no name vajíčka ke kočárkům vychází v crash testech dost katastrofálně, většinou na hranici prodejnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.7.12 17:55

@eliskaj no ja jsem teda prvni autosedacku dost podcenila, jeste jsem se v tom tolik neorientovala :oops:, my teda nemame auto, ale kdyz se jelo, tak daleko a mela jsem darovany chicco :?, bohuzel jsem si nebyla moc jista starim. Druha byla uz romerka a ted na druhe jsem se na to vyprdla a koupila z vyprodeje prave ten cybex aton, teda jednicku…i kdyz ten si umim predstavit, ze za ten 800 treba nekomu prodam.

kocarek za 500 nemusel byt spatny, hodne zalezi co to je…

ale ja bych se do 5000 nevesla ani omylem, mela jsem par nadstandartnich veci, bez kterych bych se ale tezko obesla, treba ovci kozisek do kocarku, vyuzivam dodnes, merinozavinovacka za 600, taktez vyuzivam dodnes a druhe ji zdedi, nebo zminene satky a manduca a veci na noseni.

ted nam zerou rozpocet boticky 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.7.12 17:56

@eliskaj Kočárek byl fakt až divně levný ale kolečka má. Tam na tý bezpečnosti tak nezáleží. Ten kočárek má jednu nevýhodu je velký mam velký dítě tak že je super že se tam ještě vejde do maxi cosi už bych ho v pul roce dávno nenarvala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.7.12 17:59

@Tůmička je, ale v testech nevychazi nic moc extra, ja bych ji nepouzila, volila bych jednu z tech tri co jsem jmenovala… nebo hodit site po znamych, ale musi byt fakt nebourana a ne starsi jak 4 roky, overena znacka, (pocitam tam cca rok), kdy v ni bude jeste ted dite jezdit. Sedacky doporucuji vyrobci menit po 5/6 letech. Taky zalezi, jestli je furt v aute, nebo treba spis je doma a nesviti na ni slunce a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12680
4.7.12 17:59
@eliskaj píše:
@Tůmička to je ta autosedačka pro miminka. ale pozor, tyhle no name vajíčka ke kočárkům vychází v crash testech dost katastrofálně, většinou na hranici prodejnosti…

Aha. Zatím jsem to takhle dopodrobna moc nezkoumala, takže se jen ptám prozatím. Auto mám a jezdím dost, takže na tom šetřit nebudu, ale novou si také nebudeme moci dovolit, ale mám teď kolem sebe dost čerstvým maminek, co se budou za rok těchto sedaček zbavovat :) tak bych asi pak volila variantu z druhé ruky - ale ověřenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.7.12 18:00

Ted je taky bazarovejch kocarku celkem nadbytek, zalezi co kdo od neho ocekava…

ja teda chtela taky radsi novej, hlavne jsem si nemohla vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12680
4.7.12 18:02

Tak kočárek chci určitě nový, ale to je tak jediná věc, na které takto lpím. Jinak si myslím, že většina věcí se dá pořídit krásně po bazárkách a známých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.7.12 18:02

@Tůmička to si myslim, ze je dobre reseni, pac co pak s nimi…nemam teda predstavu, jak se takova sedacka pak prodava v bazaru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12680
4.7.12 18:05

Asi bych nešla do bazaru pro sedačku, zkusím nejdřív známé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12680
4.7.12 18:05

Nejdřív ale na miminko musíme zadělat, abychom měli na co kupovat sedačku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mlada mama
3.9.12 12:53

Prosím vyjádřete se k ...

Plánujeme s partnerem po 4leté známosti miminko, je mi 22let, jemu 36 let a chtěli bychom se i vzít, již od začátku vztahu jsme to neměli po fin. stránce růžové, on z mladické hlouposti dojel na lásku k ženě co byla na peníze, a z jeho 18ti tisícového platu mu nezbývalo nic, vše jsem dotovala já, pak se role obrátili, když jsem tehdy přišla o práci, a jen na černo dělala za pět tisíc v herně, někdy nebylo po zaplacení běžného provozu v domácnosti na jídlo atp. nyní mu z platu zůstává sedm tisíc a já mám časově náročnou práci již dva roky na ŽL mám cca průměr 17tis. čistého, chceme mímo, dá se to dle vašeho názoru a dle vašich skušeností zvládnout??? On bude platit ještě necelé dva roky pak bude mít svůj plný plat, já ale nevím, jestli mám nárok na rodičák mateřskou atp, pač si platím měsíčně jen povinné ZP A SP něco přez 3 a půl tis. Náklady na bydlení jsou 4850KČ nájem nehhradíme, byt je jeho babičky, která žije jinde. Prosím vaše skušenosti děkuji vám. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4