Výbavička - peníze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12921
3.9.12 15:10

@mlada mama Já si myslim anechápu moderní názor, že aby lidi mohli mít dítě musí mít spoustu penez. Pokud budete mít vše z druhé ruky, nebudete kpova sto blbostí. Výbavička bude hodně levná. Pak v prvním roce života dítě stojí hlavně pleny, které se dají sehnat ve slevě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mlada mama
3.9.12 16:02

pro annaei

Ja nerikam, ze chci mit kupu penez, myslim, že je normální, když se člověk dopředu zajímá o to, jak to pak bude šlapat… jenže ženy na ŽL to maj snad prej jinak jak zaměstnankyně… abych pak vůbec něco měla…dělám většinou 12odin denně, a často i více, jezdím daleko za prací, kde se pro mě zrovna vyskytuje…a další věcí je, že se k této práci pak nemohu vrátit… neumím si to ani představit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2834
3.9.12 18:40

Pokud pracuješ jako osvč a neplatíš si nepovinné nemocenské, tak nemáš nárok na PPM, pak až po porodu na rodičák. Pokud přítel splňuje podmínky, mohla by sis rodičák, resp. jeho délku, volit na něj. Nejlepší by bylo, začít si to nemocenské platit, mohla bysis klidně přijít i na nejvyšší mateřskou, určitě se na to zeptej na ossz.
A vůbec se ti nedivím, že chceš být do začátku zajištěná. Když jsme začali o mimi uvažovat, začali jsme i šetřit. Teď mám 10 týdnů do porodu, výbavička už se rýsuje, zatím na ní padlo skoro 40 tisíc, na zbytek počítám ještě tak 10. Ale my máme opravdu všechno nové, až na pár věciček, chtěla jsem si první a asi poslední mimi prostě užít. Tak jsem halt rok počkala, než jsme se ustálili s příjmem a nemuseli počítat každou korunu. Do toho ještě doděláváme bydlení. Muž během mého těhotenství spadl s platem téměř o 10 tisíc a vzhledem k tomu, že máme hypotéku, úspory se opravdu hodily. Nikdy nevíš, co se stane…
Jinak náklady na bydlení máme podobné jako vy, příjem dohromady (než jsem šla na rizikáč) byl asi 45 tisíc, z toho hypo a povinné placení nějakých 16 tisíc, za jídlo a drogerii dáme nejmíň 10 tisíc, pár tisíc sežere kultura, oblečení boty… min 7000 ale šetříme. Teď teda máme o nějakých skoro 7 tisíc míň, tak trochu šetříme, ale od října jsem na PPM, tak to zas bude trochu lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
3.9.12 19:54

@mlada mama Spíš ne vždy si to člověk naplánuje. Mě výbavička přišla na 5000 kč a to je vše. Nemyslim si, že dítě je chudák. Tim spíš narážim na řeči, které vedou kamarádi mého přítele. Jim je 28 a nikdo z nich nemá dítě, protože se chtějí zabezpečit, pracují a tak. A nemají odvahu, že by to utáhli kdyby jeden plat vypadnul. Na druhou stranu dítě chtějí a hrozně nám závidí, že jsme si troufli a že přes počáteční nepříznivé podmínky to dítě máme
@Danitschka ¨7000 tisíc na kulturu oblečení to je docela dost závidim, že tolik máte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
3.9.12 19:59

Nene, aspoň sedmičku šetříme, za tu kulturu a oblečení dáme tak 3000,–, podle toho, co potřebujeme. Až bude prcek a rodičák, bude hůř, chci mít rezervu, protože kdyby muž onemocněl a vypadl jeho plat, nemám ani na hypotéku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
3.9.12 20:11

@Danitschka Tak to chápu promin ít rezervu je dobrý bohužel ne vžY to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
3.9.12 20:32

To vím sama, loni touhle dobou jsme tady seděli a jedli na zemi a neměli ani lustry :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
3.9.12 21:34

@Danitschka nšjak jsme na tom mi. Ted am notbuk na krabici. K tomu teda máme dítě tak je to zajmavý. Lusetry vůbec neřešim zatim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12680
3.9.12 21:40

@Danitschka tak tyhle příjmy vám celkem závidím. My máme dohromady 24 tis. a šetříme 2000 tis. měsíčně. Já mít tolik co vy, tak ušetřím víc, ale my zas nedáme tolik za jídlo a tak :) ono to nejde takhle porovnávat. Kdo má 50 tis. měsíčně, utrácí jinak než ten co má 30 :) to vůbec nemyslím zle. Jen s penězma roste chuť a tím pádem i nutnosti mít jisté věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12680
3.9.12 21:41

@Danitschka ale nemáme hypku zatím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
3.9.12 22:19

Až budu na PPM, tak taky budeme mít míň a bude se to muset nějak udělat. Obávám se ale, že jídlo stáhnout nedokážu, jsme vegetariáni a to se celkem prodraží :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12680
4.9.12 07:31

@Danitschka Jo, tak to určitě. My jíme „všechno“ takže dáme za jídlo hygienu max 4 tis. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
4.9.12 07:44

Tam my dali za výbavičku asi tak 5000 (kočárek, vanička, autosedačka a postýlka) všechno od rodiny + oblečky jsme dostali darem a dostáváme furt jasně že se musí něco koupit jako na oslavy nebo do města ale na zahradu máme věcí hodně a budou ještě v pohodě i pro druhé mimi ale kočárek už budem kupovat nový (starší) uvidíme jaký seženem ale ten co máme ted by asi nevydržel a riskovat to nechci :) :mavam: hodně štěstí s plánováním i když plány jsou většinou jiné než to co doopravdy bude :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
4.9.12 10:55

@mlada mama no, jak už holky psaly-výbavička se dá sehnat celkem levno, ale spíš bych přemýšlela co pak. To že mimčo skoro nic nestojí bych netvrdila. Pokud nebudeš kojit, tak jen za mléko a plínky dávám měsíčně cca 2,5-3tis. Te´d už teda jsou i příkrmy, dost vařím (hlavně kvůli skožení-dost skleniček se mi nezamlouvá), ale kupuju přesnídávky..do toho mimčo roste, takže je potřeba obměňovat šatník. Jako mimčo trpěl na prdíky, tak probiot. kapky a Baby calm a prostě každou chvilku něco. Myslím, že tak 3tis. měsíčně je minimum a u nás je to tak 3-5tis. měsíčně a to nekupuju nic závratného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mlada mama
4.9.12 14:35

@jowana
Tak nějak jsem si myslela, že bych se s výbavou vešla do desítky, počítám i s drobnými dárečky… s tim kojenim, to mě upřímně nějak nenapadlo… tak snad ty svý prsa alespon v něčem uplatnim :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4