Prvotrimestrální screening krev

1342
5.8.12 18:06

prvotrimestrální screening krev

Ahoj, zítra jdu na krev v rámci testů na vývojové vady v 10. týdnu. Potřebovala bych vědět, jestli musím být na lačno? Předpokládám, že ne, neb tam mám být mezi 8 a 12 hodinou. A nevíte, kolik krve se bere? Když mi odeberou víc, dělá se mi špatně!
Moooc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Sylviii
5.8.12 18:09

@Lucista ahoy berou krev na jednu stříkačku a na lačno být nemusíš já nemusela :)

• Citovat
  • Upravit
7899
5.8.12 18:12

Na lačno být nemusíš, záleží jestli ti brali už krev i na obraz, hiv atd.. u mě to brali najednou tak toho bylo víc ale jinak jednu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
5.8.12 18:30

Já na lačno musela být, ale brali mi víc krve ještě na další vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
5.8.12 18:45

Díky. Mně ještě právě žádnou krev nebrali, tak nevím, jestli tedy na lačno nebo ne. Ale asi se trochu najím, jinak bych to nevydržela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
5.8.12 18:48

Zdravim. Ja byla nalacno. Rovnou delali i ostatni testy. 4 ampule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
5.8.12 18:49

Určitě se najez oni by ti řekli kdyby si na lačno musela být ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
5.8.12 18:56

Na tenhle odber lacna byt nemusis. Jediny odber, ktery jsem v tehotenstvi musela mit na lacno, byl na tehotenskou cukrovku… nastesti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
5.8.12 19:51

Nemusíš být na lačno.

Ať všechno klapne na jedničku :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.19 09:54

Ahojte,
před Vánoci jsem byla u svého gynekologa. Dělal mi ultrazvuk a miminko podle něj bylo o 4 dny menší než podle MS. Následně jsem se telefonicky objednávala na prvotrimestrální screening do nemocnice a tam po mně chtěli údaje z posledního ultrazvuku - ty jsem tedy nahlásila (i s tím dodatkem, že to o 4 dny nesedí podle ms). Objednali mě tak, že jsem měla jít na krev 12+0 a na ultrazvuk 12+2. Prý mají plno a dříve to nejde.
Dneska jsem byla opět u svého doktora, dělal další ultrazvuk a tentokrát bylo mimčo naopak o 1 den větší než podle MS. Takže teď to vychází tak, že mám mít krev 12+5 a ultrazvuk 13+0. Pan doktor říkal, že by jako směrodatný viděl ten dnešní ultrazvuk - měřil ho opravdu důkladně a pokaždé měl téměř stejnou hodnotu.

Ptám se, jestli to je problém, že půjdu až v tomto termínu. Mám tam kvůli tomu zavolat? Pochybuju, že mě přeobjednají, protože krev mám už teď v pondělí a ultrazvuk ve středu. :think:

• Citovat
  • Upravit
10.1.19 09:58
@Anonymní píše:
Ahojte,
před Vánoci jsem byla u svého gynekologa. Dělal mi ultrazvuk a miminko podle něj bylo o 4 dny menší než podle MS. Následně jsem se telefonicky objednávala na prvotrimestrální screening do nemocnice a tam po mně chtěli údaje z posledního ultrazvuku - ty jsem tedy nahlásila (i s tím dodatkem, že to o 4 dny nesedí podle ms). Objednali mě tak, že jsem měla jít na krev 12+0 a na ultrazvuk 12+2. Prý mají plno a dříve to nejde.
Dneska jsem byla opět u svého doktora, dělal další ultrazvuk a tentokrát bylo mimčo naopak o 1 den větší než podle MS. Takže teď to vychází tak, že mám mít krev 12+5 a ultrazvuk 13+0. Pan doktor říkal, že by jako směrodatný viděl ten dnešní ultrazvuk - měřil ho opravdu důkladně a pokaždé měl téměř stejnou hodnotu.Ptám se, jestli to je problém, že půjdu až v tomto termínu. Mám tam kvůli tomu zavolat? Pochybuju, že mě přeobjednají, protože krev mám už teď v pondělí a ultrazvuk ve středu. :think:

Utz se provádí do 13+6tt takže se v klidu vejdeš do rozmezí, neřešila bych to :) teď druhé těhotenství bylo před screeningem o 2 dny starší a od 20tt odpovídá termínu MS a nikdo to neřeší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
10.1.19 10:00

Já bych jeden den sem, jeden den tam nijak neřešila. Ten velký utz se dělá do 13tt, takže už to sice je na hraně, ale jeden den se nic tak razantně nezmění. Ono ty odhady nejsou úplně přesné, mě dr naměřila těhotenství mladší o 5 dní proti MS na genetice mi pak řekli že je to jenom o den, tady pak stačí ukliknout mm a hned je to zkreslené.
Edit :záleží jak kdo ty týdny počítá, když se nově počítají 13tr do 13+6 tak se vejdeš úplně v klidu ;)

Příspěvek upraven 10.01.19 v 10:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Kristyna.Vechtova Díky, snad to bude v pohodě. Spíš než ultrazvuk mě štve ta krev, protože jsem si teď přečetla, že se má provést odběr do ukončeného 11. tt a já už budu 12+5, čili dokonce 13. týden! Jsem těhotná poprvé, tak možná plaším… :oops: Nerada bych se pak dočkala nějakých falešně pozitivních výsledků a podobně.;)

• Citovat
  • Upravit
1908

Zavolej. Mam za sebou podobnou zkusenost, taky jsem si rikala, ze to nema cenu. Odmenou mi bylo vynadani od sestry. Nakonec mi to s nevrlosti udelali v jeden den, jen jsem tam stravila cele dopoledne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli

To je trochu přehnaný to takhle řešit. To se opravdu neřeší na den už jen proto, že embryo nejde změřit přesně. Jdi tak, jak jsi objednaná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky