Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Potrat odsuzuji ale dítě s ním nechci ![]()
Mám obavu, že tohle je neřešitelné. Pokud máš udělanou školu, jsi soběstačná, máš své bydlení, tak bych se nebála si dítě nechat. Bude se ti líp žít. Ale pokud nestojíš pevně na nohou, tak teda nevím nevím jak to chceš řešit. Snad jen napiš si pro a proti a uvidíš, ale jednej hodně rychle.
Katka
Zaleží jestli tě rodina podpoří. Já osobně když otěhotněla byla rozhodnutá jít na potrat neviděla jsem smysl mít rodinu v 17 o 10 let staršim přítel kterého znám 2 měsíce. K žádosti o potrat jsem dostala fotku z ultrazvuku samozřejmě zalepenou doktor mi neukazal ultrazvuk když jsem to dítě nechtěla. Už cestou domu jsem to rozlepila a rozbrečela se zoufalstvim. Přítel to vzal a potpořil mě. Neznám důvody proč jede do Německa jestli by s tebou eventualně i v tom německu chtěl být jestli bys tam ty mohla být to jsou všechno věci které se musí zvážit. Myslim že je rozhodně fer mu to říct
Práci mám a po škole jsem taky jenže nemám praci tak dlouho abych mela narok na mateřskou a dělám těžkou práci kde tahám težke veci takze bych tam byt dlouho nemohla a on jede do nemecka protoze tam ma praci pochybuju ze by jsme spolu nekdy byly vim ze má pravo to vedet ale mám strach ze to nevezme ale nechci toho maleho tvorečka zabít
mděti miluju ale tohle bych si nikdy neodpustila jen si nejsem jista jestli bych to sama zvládla
Pokud potrat odsuzujes, ale dite s tim kamaradem nechces, pak me napada jedine dat miminko k adopci.. Jedine tak by se tve postoje nevylucovali..
No každopádně, pokud nechceš jít na potrat, myslím že jemu by si to říct měla… ať už se k tomu postaví jakkoliv, měl by to vědět…
byl to sice nějaký asi nezavazný sexík, ale to otěhotnění si na něj nijak „neušila“ tak nemyslíš že by možná chtěl vědět že má někde dítě?
už nerozhoduješ jen o sobě, ale taky o tom malinkatém drobečkovi…
„Potrat odsuzuji ale dítě s ním nechci“ na tudle hlášku si asi měla myslet dřív
… Já bych ho s toudle situací seznámila ![]()
Neboj třeba tě překvapí jak zareaguje. Mě se ukázalo že spoustu lidí co jsem mslela že mě nepodrží mě zachránili že jsem si dítě mohla nechat a spousta lidí mě zase podkoplo nohy. Taky se mi na potrat nechtělo ale dítě jsem mít nechtěla. Je duležité jednat rychle
@annaei píše:
Neboj třeba tě překvapí jak zareaguje. Mě se ukázalo že spoustu lidí co jsem mslela že mě nepodrží mě zachránili že jsem si dítě mohla nechat a spousta lidí mě zase podkoplo nohy. Taky se mi na potrat nechtělo ale dítě jsem mít nechtěla. Je duležité jednat rychle
On by treba prekvapil ale ONA nechce dite s nim, to je trosku jina situace:-(
Rozhodně bych to řekal otci dítěte má právo to vědět a říct svůj návrh stejně jako ty. ![]()
Dítě je dar, a nebyla by jsi ani první ani poslední matka bez partnera. K potratům za těchto okolností se nebudu vyjadřovat ![]()
To dítě za nic nemůže a měli bychom umět nést za své chování následky a věř mi, mám doma malou dcerku že tohle je ten nejkrásnější následek který tě v životě potkal ![]()
Zas pokud bys chtěla v práci jako těhotná vytrvat, je zaměstnavatel díky našim zákonům nahranej. On tě ze zákona musí přeřadit na práci, která odpovídá tvému stavu a nesmí ti ani snížit plat a nesmí tě vyhodit, pokud nejsi ve zkušebce. Tak si spočítej, jestli by ti top vyšlo, musíš mít odpracováno 270 dnů v předchozích 2 letech ode dne nástupu na MD. Nastoupit můžeš 6-8 týdnů před termínem porodu.
Ohl. sporů se zaměstnavateli je tu milion diskuzí, téměř vždy to těhule vyhrála, když si dupla a hodně holek se tu v tom vyzná
Podporu bys zde jistě našla.
Otci bych to řekla, ale pokud to není ten pravý, nikde není psáno, že s ním musíš prožít zbytek života ![]()
Rozhodnutí je na tobě, v tom ti asi nikdo neporadí… Já měla chlapa, který chtěl mimi hodně a pak se se mnou ve 3. měs. rozešel… takže jsem před porodem, sama se synem.. měla jsem čas 2 týdny jít na potrat a zavrhla jsem to hned..
nevidim důvod, proč bych to neměla zvládnout..
Jediné co ti můžu poradit je, že pokud máš ukončené vzdělání po kterém si nastoupila do zaměstnání, tak se ti započítává také do hodin potřebných pro nárok na MD, takže třeba nárok máš, zeptej se přímo na OSSZ, je to individuální
a pokud ne, tak se řešení odvíjí od tvého zaměstnání - smlouva na neurčito je ok, na určito by jsi nastoupila v ochranné lhůtě po rozvázání prac. poměru na nemocenskou a do nástupu na MD, popřípadě až RD bys byla na nemocenské… z finančí stránky řešení vždy je ![]()
Držim palce!!! ![]()
Jedine vychodisko je asi adopce
nebo mu nic nereknes a mimco si nechas… ![]()
Ahojky, kolik je ti let? A ten důvod, že nechceš s tím mužem dítě je jeho povaha nebo vzhled? No určitě není snadné být na dítě sama, je potřeba, abys měla kolem sebe lidi, kteří ti aspoň občas s péčí pomůžou, jinak je to na zbláznění.. Kolikrát nevyspaná, nemáš na sebe vůbec čas, ani na koníčky, stereotyp, ponorka.. Takže tohle je potřeba si uvědomit.. Navíc je tu otázka financí.. Dítě je dost nákladné..
Já jsem taky z Brna, jestli si chceš psát SZ, můžem.. ![]()
Ahojky tak právě jsem zjistila že jsem těhotná na jednu stranu se citím strašně šťastá ale na druhou stranu nevim co mám dělat muže mi nekdo poradit? děti miluju a strašně si dítě přeji jen v teto situaci si nejsem jista vyspala jsem se s jedním kamarádem kterej ode me bydlí 150 km bydlí v mém rodném městě ale na konci srpna se stehuje do nemecka a nejak se bojim mu to rict protoze vim ze spolu nikdy nebudem já bydlím v Brne a nas vztah by nemel budoucnost co mám dělat potrat odsuzuji ale dítě s ním nechci