Těhotná a bez přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2616
5.8.12 00:03

Ahojky, kolik je ti let? A ten důvod, že nechceš s tím mužem dítě je jeho povaha nebo vzhled? No určitě není snadné být na dítě sama, je potřeba, abys měla kolem sebe lidi, kteří ti aspoň občas s péčí pomůžou, jinak je to na zbláznění.. Kolikrát nevyspaná, nemáš na sebe vůbec čas, ani na koníčky, stereotyp, ponorka.. Takže tohle je potřeba si uvědomit.. Navíc je tu otázka financí.. Dítě je dost nákladné..
Já jsem taky z Brna, jestli si chceš psát SZ, můžem.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43043
5.8.12 07:10
@Anonymní píše:
nemel budoucnost co mám dělat potrat odsuzuji ale dítě s ním nechci :(

ale prdlajz, to se vzajemne nevylucuje - copak nekdo, kdo odsuzuje potraty musi chcit mit dite s kymkoli?

situace blba, jedine vyuzit pristich par mesicu k hledani hodneho nahradniho tatky, ktery by vas zabezpecil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43043
5.8.12 07:11
@panenka87 píše:
Adopce?

bingo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
5.8.12 08:12

@Ivullka jestli už teď víš, že by sis to nikdy neodpustila, tak to nedělej. Pro mě to byl nejhorší zážitek v životě - ale my mimčo chceme, takže je to jiné. :nevim: Jen jsem chtěla říct, že špatně provedený zákrok a možnost nemít děti je pro mě děsný strašák a málem jsem tak dopadla, aniž bych šla dobrovolně :nevim: takže jak se říká, že v dnešní době to nic není a bla bla… není to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
5.8.12 08:23

Ja bych to rekla otci a podle toho bych se pak rozhodla. ;)

• Citovat
  • Upravit
15290
5.8.12 09:22

Ahoj,

holky mají pravdu! musíš se rozhodnout sama! myslím, že vše se dá zvládnout, zkus si promluvit i s rodiči, zda by ti nějak pomohli (hlídání apod.) pokud máš dobrý vztah s mámou, tak se poraď s ní!

určitě bych stroze informovala otce dítěte… uvidíš, ajk zareaguje, rozhodně bych se ale podle něj neřídila!!!

adopce je varianta, ale pokud děti máš ráda a chceš je, tak mám obavu, že porodit miminko a dát ho pryč je horší varianta než potrat… já bych teda na to neměla, ale možná jsi tak silná!

v tvé situaci bylo spousta holek, hodně jich to zvládlo, hodně šlo na potrat… je to na tobě, sama zvaž, jak to zvládneš, ale nenech se ovlivňovat!

držím palce, ať už uděláš jakékoliv rozhodnutí, aby sis za ním stála a bylo pro tebe to pravé!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.16 01:56

Adopce

Ahoj holky,
Jsem ve 34tt a přítel mě opustil hned, když jsem mu to řekla, jelikož jsem to zijstila až ve 24tt..A na rodinu se spolehnout nemůžu. Ale ted se k tomu přidali další problémy, bohužel celkem dost vážný. Takže jsem přemýšlela jestli by pro malýho nebylo lepší kdybych ho dala do přímé adopce, jelikož si nejsem jistá jestli to zvládnu.
Chtěla jsem se zeptat co je podle vás lepší řešení. Myslet

• Citovat
  • Upravit
15.7.16 02:09
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Jsem ve 34tt a přítel mě opustil hned, když jsem mu to řekla, jelikož jsem to zijstila až ve 24tt..A na rodinu se spolehnout nemůžu. Ale ted se k tomu přidali další problémy, bohužel celkem dost vážný. Takže jsem přemýšlela jestli by pro malýho nebylo lepší kdybych ho dala do přímé adopce, jelikož si nejsem jistá jestli to zvládnu.
Chtěla jsem se zeptat co je podle vás lepší řešení. Myslet

Přímá adopce je moc dobré řešení. Uděláš šťastnou rodinu, která po něm marně dlouho touží, dítě nebude poškozené kojeneckým ústavem a dlouhým čekáním na adoptivní rodinu, než proběhne oficiální řízení a ty budeš mít dobrý pocit, že jsi ho zabezpečila, jak jsi nejlépe uměla.
Pokud máš opravdu závažné důvody a nelze si ho nechat, tak tu adopci zvládneš. Pokud nejsi schopná ho zabezpečit a postarat se o něj a hrozilo by, že by skončilo stejně v dětském domově, pak je pro něj nejlepší být adoptováno hned a ne ho tímto poškodit.
Jestli nevíš, uvidíš během těhotenství, jestli se to vylepší a kdykoliv máš možnost si to ještě rozmyslet a nechat si ho.
Jestli chceš řešit ty další problémy, které se k tomu přidaly, tak je musíš popsat a můžeme hledat řešení. Jestli víš, že to řešení nemá a brání ti to být dobrou matkou dítěti, tak asi jiné řešení ani není, jen normální nebo přímá adopce.
Ostatně, je tu několik diskuzí na téma přímé adopce, např. tato https://www.emimino.cz/…dopce-78028/ - můžeš se tam připojit, pokud se ti bude chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
15.7.16 03:03
@Swami Harashimi píše:
Přímá adopce je moc dobré řešení. Uděláš šťastnou rodinu, která po něm marně dlouho touží, dítě nebude poškozené kojeneckým ústavem a dlouhým čekáním na adoptivní rodinu, než proběhne oficiální řízení a ty budeš mít dobrý pocit, že jsi ho zabezpečila, jak jsi nejlépe uměla.
Pokud máš opravdu závažné důvody a nelze si ho nechat, tak tu adopci zvládneš. Pokud nejsi schopná ho zabezpečit a postarat se o něj a hrozilo by, že by skončilo stejně v dětském domově, pak je pro něj nejlepší být adoptováno hned a ne ho tímto poškodit.
Jestli nevíš, uvidíš během těhotenství, jestli se to vylepší a kdykoliv máš možnost si to ještě rozmyslet a nechat si ho.
Jestli chceš řešit ty další problémy, které se k tomu přidaly, tak je musíš popsat a můžeme hledat řešení. Jestli víš, že to řešení nemá a brání ti to být dobrou matkou dítěti, tak asi jiné řešení ani není, jen normální nebo přímá adopce.
Ostatně, je tu několik diskuzí na téma přímé adopce, např. tato https://www.emimino.cz/…dopce-78028/ - můžeš se tam připojit, pokud se ti bude chtít.

Souhlasim ve vsem s timhle prispevkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
15.7.16 03:13

můj názor

Já bych tedy dítě pryč nedala, snažila bych se najít jiné možnosti - příspěvky, pomoc rodiny alespoň částečnou nebo minimální, jakoukoli pomoc přátel nebo hodných lidí (věnování věcí, zapůjčení, apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
15.7.16 06:52
@Keltka píše:
Já bych tedy dítě pryč nedala, snažila bych se najít jiné možnosti - příspěvky, pomoc rodiny alespoň částečnou nebo minimální, jakoukoli pomoc přátel nebo hodných lidí (věnování věcí, zapůjčení, apod.).

Ono mít dítě není jen o tom materiálním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
15.7.16 08:21

Podle mě je adopce rozhodnutí, které obdivuji, protože je tou nejlepší variantou pro dítě. Neznám vaší situaci, ale podle toho, co píšete, bych to také vážně zvažovala. A nejde jen o zivot ditete, ale i o ten vas. Bude to těžké…držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
15.7.16 08:33

Pestounska pece

Anonymni adopce:. Jeste je moznost do pestounske pece az budes moct a budes se citit muzes si ho vzit zpet. Pokud i po porodu treba do pul roku budes jista ze ho nechces muzes dat kdykoliv souhlas k adopci. Urcite ho nedavej k adopci ihned mohla by jsi toho litovat az budes mit moznosti se o dite postarat sama. Pozjistuj si to jak je to kdyz se ted o nej nemuzes postarat ale nejses si jista ze by jsi ho nechtela.Nebo vis ze ho nechces na 100pro? Pak neni co resit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.16 08:51

@musinek Tato varianta je pro dítě nejhorší, když půjde z ruky do ruky, speciálně s novými trendy pěstounské péče, se kterými nesouhlasím, kdy se pěstouni mají střídat, aby k nim dítě nepřilnulo ap., když jsou s ním potíže, vrací se do DD, pěstounských rodin je zoufale málo a další a další potíže. Než dítě držet jako pojistku, jestli si to náhodou nerozmyslím jen ze svých sobeckých důvodů, takových dětí jsou plné DD, které nejsou volné k adopci a starší už je nebude nikdo chtít.
Moji spolužačku takhle rodiče drželi v DD až do 14, kdy se na ni zajeli podívat, protože ji chtěli zaměstnat jako dětskou prostitutku. Podívali se na ni mezi dveřmi a pronesli: „Fuj, ta je hnusná!“ a odjeli a už je nikdy neviděla. Děvče bylo velmi chytré a laskavé, vystudovalo VŠ, ale mělo takové psychické potíže, kterých se celý život nezbavilo. Již ve 25 letech mělo půl hlavy šedivou.
Zodpovědná láska není někdy někoho k sobě připoutat za každou cenu, ale naopak nechat jít, když mu nemohu dát to, co potřebuje.
Udělejte si čas a podívejte se na to, o čem mluvím, abyste měla trochu představu, jací „odborníci“ o tom rozhodují a jak to vnímají. Je to zoufalé. https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí