Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, můžete mi napsat, jak se píše psací „O“. Jedná se mi o tahy a směr.
My se učili tu kličku nahoře jedním tahem (horem), dcera píše tak, že se vrací jakoby kousek zpátky dolu a pak dělá zobák. Prý se to tak učili, ale znáte to, že?
@smilestrawberry píše:
@Bertolina11 z pisanky
@smilestrawberry píše:
@Bertolina11 z pisanky
dík, to jsem našla, ale to je stará písanka, jejich „o“ vypadá jinak
.
Mně jde o ty tahy. Ona to očko napíše tak, že vypadá jako v v písance, ale manželovi se nepozdává, jakým způsobem k tomu dospěla ![]()
@daniccaa píše:
Mrkni do písanky, tam by měl být postupný nácvik psaní..
právě že neni - resp. je - bříško a pak bříško se zobáčkem, ale to připojení jak, tam není.
Dcera píše jedou očko, jednou se vrací, však je to ve finále jedno, ne?
Co mě dostalo, tak jejich psací z, udělají r, první hrot je oblý, druhý hrot je špičatý, jedou dolů a žádná klička, jak jsme se to učili my, ale vyjedou trochu nahoru a pak vlnka.
@Bertolina11 píše:
právě že neni - resp. je - bříško a pak bříško se zobáčkem, ale to připojení jak, tam není.
@Loll píše:
Dcera píše jedou očko, jednou se vrací, však je to ve finále jedno, ne?Co mě dostalo, tak jejich psací z, udělají r, první hrot je oblý, druhý hrot je špičatý, jedou dolů a žádná klička, jak jsme se to učili my, ale vyjedou trochu nahoru a pak vlnka.
@Loll píše:
Dcera píše jedou očko, jednou se vrací, však je to ve finále jedno, ne?Co mě dostalo, tak jejich psací z, udělají r, první hrot je oblý, druhý hrot je špičatý, jedou dolů a žádná klička, jak jsme se to učili my, ale vyjedou trochu nahoru a pak vlnka.
Takhle jsme to „z“ psávali ve škole i my ![]()
@Loll píše:
My se ho učili takto:
http://pisanka.cz/…4/psaciZ.png
To velké jsme psali stejně, malé bez kličky, dole se zaseknout až na lince a pak vlnku. Je to 15 let…