Psát do životopisu RD?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
18.8.12 16:00
@ynax píše:
a co když se nezeptají, nehledě na to, že oni ji pozvou na základě toho, že budou předpokládat, že má v kuse např. 10let praxi, ale ona má jen 4 a to je sakra velký rozdíl v některých oblastech zaměstnání

No tak jí holt vyhoděj ve zkušebce, když bude úplně mimo, ale proč by si měla snižovat šance předem? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
18.8.12 16:21

Mám pocit, že si nepomůžeš ničím..buď děti máš a tak se děsí, že budeš furt s nima nemocnýma doma nebo je nemáš a pak se děsí, že jim zdrhneš na mateřskou a budou ti muset držet místo a shánět za tebe dočasný záskok. prostě si nepomůžeš :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
18.8.12 17:40
@Gina108 píše:
No tak jí holt vyhoděj ve zkušebce, když bude úplně mimo, ale proč by si měla snižovat šance předem? :nevim:

no já být tím zaměstnavatelem, tak poté, co mi zájemce napsal do CV, že byl v pracovním poměru 10let a pak při pohovoru nebo až poté v práci zjistím, že měl mezi tím 6ti letou pauzu a byl na RD, tak bych ji buď nevzala nebo bych ji okamžitě vyhodila, protože pro mě by tato osoba ztratila důvěru. Jak můžu věřit někomu, kdo mi tvrdí, že má 10let praxe a přitom má pouze 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
18.8.12 18:19

Já teď aktualizovala CV a psala jsem to tam. Ani jsem se nad tím nepozastavila. Tak něják mi přijde normální nelhat ani do životopisu. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
18.8.12 18:33

Já bych to tam rozhodně nepsala, do toho jim vůbec nic není. to je jako říkat v práci předem, že se budeš snažit o dítě. férové, ale pěkná volovina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
18.8.12 18:36

Ale když tam budeš mít mezeru (nezahrneš to do let, kdy jsi byla v práci vedená), tak každý personalista je trénovaný v tom rozpoznat, co asi ten člověk v nezmapovaném období dělal. není to tak, že by si toho nevšímali, je to věc, kterou si projíždí prvně. za tou mezerou se vždycky skrývá něco jako mateřská dovolená, dlouhodobá nezaměstnanost (což je taky dost nežádoucí) atd. nakadíš si do bot, když tam budeš mít mezery. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
18.8.12 23:00
@momi33 píše:
no, podle zákona by se na to u pohovoru ptát neměli…na děti myslím.

no neměli… já RD v životopisu měla, neseděly by mi roky praxe, naopak si myslím, že by tam měl být a přitom první otázka na pohovoru začínala tímto stylem - já vím, neměl bych se ptát, nemusíte mi odpovídat, ale vidím, že jedno dítě už máte, kdypak plánujete druhé? 8o 8o :cert:

• Citovat
  • Upravit
25324
18.8.12 23:04
@madi píše:
no neměli… já RD v životopisu měla, neseděly by mi roky praxe, naopak si myslím, že by tam měl být a přitom první otázka na pohovoru začínala tímto stylem - já vím, neměl bych se ptát, nemusíte mi odpovídat, ale vidím, že jedno dítě už máte, kdypak plánujete druhé? 8o 8o :cert:

8o 8o 8o
to je normálně na žalobu 8o 8o 8o
pokud bys tu práci nedostala, tak máš oprávněný důvod je udat, a oni-zaměstnavatel- sami musí dokázat, že se neptali, ne ty.
Je to v té samé kategorii, jako kdyby se tě ptali, jestli seš na chlapy nebo na ženský.
Já vím, je to těžký, sama nevím, jak dopadnu v práci po návratu z RD, jestli taky nebudu muset hledat novou práci…ale toto, to je na :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
18.8.12 23:05

@momi33 jo je to hnus, dneska už to neřeším, práci nehledám, ale to jen tak pro zajímavost :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25324
18.8.12 23:06
@madi píše:
@momi33 jo je to hnus, dneska už to neřeším, práci nehledám, ale to jen tak pro zajímavost :mrgreen:

jj. zaměstnavatelé halt zkouší, co si mohou dovolit :? :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
18.8.12 23:08

@momi33 přitom jsou takovéhle otázky úplně zbytečné, přece nemůžou čekat, že se jim přiznám, že se o dítě snažíme :mrgreen: :mrgreen:
ale souhlasím tady s @ynax, já bych do životopisu RD přiznala, nepůsobí to věrohodně něco tajit

• Citovat
  • Upravit
113
19.8.12 10:00

:potlesk: :potlesk: :potlesk: Ano, můj případ :D Jinak já to tam teda neuvádím, je jím do toho více méně prdlajs… je fakt, že s negativním postojem jsem se setkala asi dvakrát, když se to provalilo, jinak jsem pak měla kliku na slušné jednání-neptali se mě na děti a tak…no a tam kde zítra nastupuju to vědí a zachovali se teda frajersky :) Tak přeju hodně zdaru i tobě :palec:

Pardon, chtěla jsem citovat:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
19.8.12 10:02
@Gina108 píše:
Tak nepiš a uvidíš ;) Když jsi byla furt zaměstnancem, taky jinak do životopisu nepíšeš, kdy jsi byla u móře a kdy na horách :mrgreen: Aspoň se dostaneš na ten pohovor a vyhoděj tě, až když se s tou RD prokecneš :mrgreen:

:potlesk: :potlesk: :potlesk: Ano, můj případ :D Jinak já to tam teda neuvádím, je jím do toho více méně prdlajs… je fakt, že s negativním postojem jsem se setkala asi dvakrát, když se to provalilo, jinak jsem pak měla kliku na slušné jednání-neptali se mě na děti a tak…no a tam kde zítra nastupuju to vědí a zachovali se teda frajersky :) Tak přeju hodně zdaru i tobě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.8.12 16:20

Já pracuji od r. 2002, od r. 2009 na RD. V posledním zaměstnání jsem evidována pořád, takže pořád zaměstnaná. Řekla bych, že praxi mám dostatečnou a už je jedno jestli tu samou práci (účetní) dělám 7 let nebo 10 let. RD mi končí v listopadu, chci si najít novou práci. Nejdřív jsem RD do životopisu uvedla, poslala to asi na 10 firem a odpověděla na 1 inzerát, kde požadovali přesně to, co jsem doposud dělala. Z poloviny firem se ozvali že neberou nové lidi, z poloviny se neozval nikdo. Z inzerátu se neozvali, na můj dotaz zda již proběhlo výběrové řízení odpověděli, že měli moc zájemců a všechny nezvali. Řekla bych, že první vyřadily uchazečky s dětmi. Podle čeho by jinak vybírali, když jsem x let dělala to, co požadovali?

Proto jsem se rozhodla to dát z životopisu pryč. Poslala jsem do dalších firem a z jedné se mi už ozvali. Takže podle mě to vliv má. Děti tajit nebudu, v rámci pohovoru řeknu že se vracím po RD ale dostatečně zdůrazním, že hlídání v době nemocí dětí mám zajištěné (2 babičky a dědečci, manžel má home office).

Tady jde o to, že když to do životopisu uvedu, ani nemám mnohdy možnost dostat se na pohovor. Tam ať se sami rozhodnou, jestli mě chtějí nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.8.12 16:26

A ještě jedna perlička, zaměstnavatel se na to ptát nesmí, ale mě si normálně pozvalo vedení (když první holka měla půl roku) a začali - my víme, že bysme se na to neměli ptát, ale potřebujeme udělat rozpočet, rozvrhnout pracovní síly atd atd a narovinu se zeptali, jestli ještě plánuju další dítě, kdy, kolik… Tak co na to říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat