Živnostenský list, nebo DPČ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No, dělat asistentku na pobočce relitky na ŽL je švarcsystém jak vyšitý… a nově už můžeš dostat pokutu i ty nejenom zaměstnavatel.
A pokud mají pocit, že HPP je pro ně drahé, tak pochybuju, že kývnou na 25000,– na ŽL.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě, s tím švarcsystémem jsem se taky oháněla, a prý to tak je běžné atd. Mě je jasné, že chtějí ušetřit, žádné odvody a případně rychle nazdar. Ale zarazila mě ta představa DPČ, když musí vědět, že to bych za 4 hodiny nezvládla a je to pobočka s otevírací dobou, takže tam někdo sedět musí.
Takže dělat za 15tis. na ŽL by se nevyplatilo, že? Já totiž pochybuju, že by dali víc, to pak mohli dát 20.000 hrubýho na klasický PP a já tu 15ctku měla.
- Citovat
- Upravit
Tak ono nezapoměň, že pokud ti dají 20 hrubýho, tak je to stojí cca 26 a ještě máš nárok na dovolenou, je složitější výpověď a podobně… takže těch 25 na ŽL pro ně vyjde vlastně stejně, ale zas nemusí řešit dovolenou a podobně, ale i tak myslím, že jim to přijde moc, těžko říct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dosud mi odpověď nepřišla, takže to také o něčem svědčí. Při pohovoru vůbec o těchto variantách nemluvila při tom musela vědět jakou představu má…
A jde jistě o dovolenou, možnosti výpovědi atd. Ale při obsahu té práce si říkám, kdo jim za těch podmínek minimální mzdy toto vezme, když z toho moc plusů nevyplývá. Pro tu asistentku ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak jsem se musela smát, údajně počítali s dotacemi od ÚP, ale jelikož se žádá začátkem roku, tak v mém případě by dostali dotace jen na 2 měsíce. Tu asistentku, kterou bych měla vystřídat, mají zaměstnanou na ŽL na 4 hod. denně za 8000,–Kč. Ještě by teda nabízeli DPČ, ale to už jsem se nedozvěděla finanční ohodnocení, předpokládám že také max 8000,–
Takže toto dělat s tím, že za hrbem budu mít hrozbu pokuty za švarcsystém, za tyto peníze tak to ani omylem. A to mi bylo řečeno, že tu stávající asistentku chtějí vystřídat proto, že svou práci nezvládá - no za 4hod. by asi chtěli zázraky
- Citovat
- Upravit
Dobrý večer, prosím o radu,
byla jsem na pohovoru v realitní kanceláři na místo asistentky pobočky.
Měla jsem se vyjádřit jaký pracovní úvazek a plat by byl pro mě optimální. Samozřejmě preferuji plný úvazek na klasický pracovní poměr a plat 15 tis. čistého (mám kamarádku na jiné pobočce a toto je u nich běžný plat).
Ostatní podmínky jsem splňovala. Dnes mi došel email, že po vypočítání mzdových nákladů chce pobočka řešit pozici asistentky buď zkráceným úvazkem na dohodu o pracovní činnosti anebo živnostenským listem.
Reagovala jsem na email dotazem, jaké finanční ohodnocení za těchto podmínek nabízejí, a zatím čekám na odpověď.
Pracovat chci, jen nevím jakou variantu z oněch možností mám zvolit. Na DPČ mohu dělat polovinu týdenní doby tzn. 20hod. týdně - nebudu řešit, že tím pádem nemůžu zvládnou celou agendu dle toho jaká náplň mi byla popsána a případné přesčasy asi těžko budou proplaceny a zkrácený úvazek jistě znamená méně peněz. U ŽL zase musím platit sama sociální a zdravotní pojištění. Pokud by u ŽL akceptovali plat těch 15tis. čistého, vyplatí se to, když na nájmu, telefonu, pojistek a spoření dám cca 10.000,–Kč? Jaký na toto máte názor? Děkuji předem za reakce.