Výpověď - nesplnění kvalifikace
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A to se pro tebe ta práce tak změnila po dobu mateřský? pokud bys nesplňovala kvalifikaci, tak by to muselo být někde jasně psáno a dáno, ne?
jinak si takovouhle „výmluvu“ můžou strčit za klobouk…
ale jinak bohužel neporadim, ale sem zvědavá, co ti tu kdo řekne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, holka, když budou chtít, půjdeš
U nás kolegyně dostala vytýkací dopisy tři během měsíce, po obdržení toho třetího dostala od vedení nabídku, že buď půjde na vlastní žádost (kdy také na odstupné nárok nemáš) nebo na základě těch vytýkacích dopisů s nějakým hrozivým paragrafem, jak píšeš.
Hledej jinou práci
Mě by docela zajímalo, jak se v případě těch třeba neoprávněných vytýkacích dopisů bránit, nevíte někdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já nevim, ale proškolení při nástupu je snad normální záležitost a pokud se ti ho nedostane, tak se prostě bránit, to je jako propiska nebo počítač, něco, co potřebuješ k práci.
Na všechny písemné výtky odpovídat doporučeným dopisem, já bych se rvala jak pes, v nejhoršim bych se obrátila na úřad práce nebo nevim kam
Ony ani ty vytýkací dopisy nejsou jen tak, zaměstnavatel je musí mít něčím podložený, to nejde jen tak, prostě nemůže jenom napsat: „Milá paní Y, neplníte povinnosti, nashledanou“, něco plácnout do větru.
Braň se, nenech se zastrašit, nenech si sr. t na hlavu. Ale jestli máš možnost, jdi jinam
Jen ty víš, za co ti to stojí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj názor - bojovat, už jen z principu! Pracovala jsem jako personalistka, mzdová účetní a mám i vlastní zkušenost. Opravdu není tak snadné někoho vyhodit (bez vážného a relevantního důvodu) Šéfové rádi straší a vyhrožují, není divu - výpovědní doba + odstupné, ale ani s vytýkacíma dopisama, či nesplnění kvalifikace nemají všechny trumfy v ruce. Jak už někdo psal, všechno musí být podložené, pokud není šéf či majitel úplný b…c, tak do okamžitého zrušení pracovního poměru nepůjde. Pokud se vracíš po mateřské a nastaly v tvé práci nějaké změny (vzhledem k tomu, že jsi účetní, tak těch změn bylo víc než dost) měl by tě poslat na nějaké školení či poskytnout materiály k doplnění znalostí. Pokud bude dál prudit a vyhrožovat obrátila bych se na úřad práce kde je bezplatná právní poradna a taky bych kontaktovala oblastní inspektorát práce. Osobně jsem řešila něco podobného - dotáhla jsem to až k žalobě a za 3 měsíce po podání žaloby jsem dostala nárokované peníze. Odcházela bych jen v případě, že máš jinou práci. Přijít v dnešní době o místo není moc příjemné. Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě, že je to v místě bydliště a jinak bych měla problém s dojížděním vyzvedávat děti ze školky, školy
Teď se celý prázdniny šrotím, ale opravdu bez dobrý vůle to nepůjde.
Jinak původně mi řekli, že prostě mě školit nebudou. Prostě musím příjít a začít dělat. Už teď mám problém usínat, jak se bojím, co bude.
- Citovat
- Upravit
Hnusná situace! Ovšem nechápu, za co ti chce napařit § 52? Předpokládám, že máš vzdělání „v oboru“ když jsi byla schopna tu práci vykonávat před mateřskou, takže o nedostatečné kvalifikaci nemůže být řeč. A pracovní výsledky přece nelze posoudit během jednoho dne či týdne??? Každopádně je připraven s tebou bojovat, ale je to blb, když ti to říká předem. Netrápila bych se předem, dokud tam nebudeš, tak nevíš jak to bude. Třeba tě chce jen zastrašit, abys to vzdala předem a bez boje. Žádná kaše se nejí tak horká. Pokus se hodit do klidu a uvidíš až nastoupíš. Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den.
Mám se v září vrátit po RD do zaměstnání. Původně práci neměli a chtěli mi dát nadbytečnost. Teď změnili taktiku, že mám nastoupit a potom mi dají 52-f) nesplňování kvalifikace nebo neuspokojivé pracovní výsledky. Chci napsat, že o práci stojím a hlavně se snažím dovzdělat, ale bez pomoci a ukázky v praxi nemám šanci.
Přečetla jsem, že tím pádem nemám nárok na odstupné (proto to dělají).
Nárok na úřad práce bez krácení mám nebo ne? A je tu ještě potom 2 měsíční výpovědní lhůta? A jak za jak dlouho mi mohou dát výpověď, někde píšou o vytýkacím dopise a jinde zase ne, tak tomu nerozumim.
Děkuji za každou radu.