Nechci jít na neschopenku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Jak by ses bránila, prostě na ní nechoď a je to. Nic ti není, neschopenka je pouze pro nemocné, to ty nejsi… případně můžeš argumentovat tím, že ti ji doktor nenapíše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rekla bych ze lekarka nenapise neschopenku kdyz k tomu neni duvod a hotovo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No asi jde jim asi o to, že si někoho už našli - ani nevím koho a najednou se jim asi nechcou platit dva platy, jinak nevím, vše je přede mnou takové tajné a zítra se mnou chcou jít na oběd, aby se se mnou domluvili a já se právě bojím, že na mě budou tlačit, abych šla na tu neschopenku, což prostě jít nechci a ví to od začátku, že když mi to zdravotní stav dovolí, tak prostě tady budu až do nástupu na mateřskou. Nechci se s nimi hádat, proto se toho zítřka už bojím teď ![]()
- Citovat
- Upravit
@MaWe píše:
To musí být bohatá firma, když jim nevadí zvýšené náklady
Evidentně vadí, ale to není problém zaměstnance ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bettybel Asi bych to fakt svedla na doktora… mám bezproblémové těhotenství, neschopenku nenapíše, jinak je skvělý, takže ho měnit nehodlám. Bude to pro tebe jednodušší a doktorovi to je fuk ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normálně řekni, že na neschopenku chodí jen nemocní a ty nejsi nemocná ale těhotná… ![]()
co ti můžou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MaWe píše:
To musí být bohatá firma, když jim nevadí zvýšené náklady
No je to taková zvláštní firma, už se docela těším, že odejdu. Pořád něco slibujou, ale pak skutek utek a žádné domluvy s nimi neplatí ![]()
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
Evidentně vadí, ale to není problém zaměstnance
To mě jen tak napadlo, je mi to jasné, že none od her business ![]()
Taky bych nešla, bych se doma zbláznila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oni mi dnes na poradě pořád říkali, že se se mnou musí domluvit a asi čekají, že jim na vše kývnu, ale to se spletli. Rozhodně neustoupím, jen potřebuji poradit, co na ně vytáhnout. Oni nemají právo po mě chtít, abych šla na neschopenku. Říkala jsem si, že se podívám snad i do zákoníku práce, jestli je tam něco, s čím bych na ně mohla vyrukovat. Myslela jsem si, že těch posledních pár měsíců proběhne v klidu, ale asi ne ![]()
- Citovat
- Upravit
@bettybel píše:
No je to taková zvláštní firma, už se docela těším, že odejdu. Pořád něco slibujou, ale pak skutek utek a žádné domluvy s nimi neplatí
Uvidíš, s jakým příběhem přijdou. Hlavně nezapomínej, že právně na Tebe nic mít nemůžou a stůj si za svým, zvládneš to - nejdou mi smajly, posílám kytičku a big hug!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MaWe píše:
Uvidíš, s jakým příběhem přijdou. Hlavně nezapomínej, že právně na Tebe nic mít nemůžou a stůj si za svým, zvládneš to - nejdou mi smajly, posílám kytičku a big hug!
Děkuji moc
![]()
- Citovat
- Upravit
To, jestli máš neschopenku, není tvoje rozhodnutí, ale rozhodnutí doktora, to by se museli domluvit přímo s ním
(A každej normální doktor je s takovým požadavkem samozřejmě pošle někam, nemůže řešit tvůj zdravotní stav s někým cizím.) Pokud jsou zvláštní, tak bych varovala doktora, že to na něj možná budou zkoušet a tohle bych jim řekla.
Nebo - když furt něco slibujou, tak jim to taky slib - slibem nezarmoutíš a budeš moct za to, že máš dokonalé těhotenství a doktor ti neschopenku nenapíše? Nebudeš! (Už to vidím, jak jim slibuji, že od příští kontroly určitě…
)
A jako on ten náhradník nebude potřebovat zaučit a takové věci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zákoník práce si určitě přečti, to je zajímavé čtení. A kdyby nějak tlačili, tak řekni, že máš známou na pracáku, tak že se s ní poradíš a dáš vědět. To je myslím taková hezká mantra na cokoliv. Hlavně se nenech dohnat k tomu, že se musíš rozhodnout okamžitě na té schůzce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, termín porodu mám na začátku ledna 2013, chtěla bych nastoupit na mateřskou dovolenou 8 týdnu před tímto termínem (vychází to na první týden v listopadu), zaměstnavateli jsem svoje těhotenství oznámila hned na začátku a tehdy jsme se i domluvili, jak to bude probíhat - že si pomalu začnou hledat náhradu, tam nastoupí od září a já ji budu dva měsíce zaučovat a pak půjdu na tu mateřskou, takto jsme od začátku byli domluvení. Nyní si už náhradu našli a chtějí na mě zkoušet, že bych šla na neschopenku, ale já na ni jít nechci, za prvé kvůli financím, pohoršila bych si o 4000 - 5000,– korun, nevím, co bych doma dělala tak dlouho a navíc na neschopence se píší vycházky na 6 hodin denně a proč bych měla sedět doma, když mi nic není
nevím, jak se mám bránit? Poradíte mi někdo, prosím