Někdo se zkušenostmi s personalistikou?

1595
12.8.12 21:39

nekdo se zkusenostmi s personalistikou ?

Ahoj maminky, snazilky… chtela bych se zeptat, jestli je tu nejaka, ktera ma zkusenosti s personalistikou… jdu na pracovni pohovor a bude tam test z personalistiky… muj dotaz na zkusene holky zni, co by tam asi mohlo byt za otazky… pracuji leta jako admin. pracovnice ale s personalistikou zkusenosti mizive a na netu nic loudneho neni :( je tu nekdo ochotny mi pomoci, poradit? budu moc vdecna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23505
12.8.12 22:05

Třeba otázky, co je to personalistika, čeho se týká, co znamená pracovat jako personalista, jaké jsou vlastnosti, které mu pomůžou a naopak. Prostě od obecné personalistiky po to, aby pochopili, jestli víš, co to je nebo ne. Zkus si něco nastudovat nebo to riskni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
12.8.12 22:19

Kam jdes? do statniho nebo soukromeho?

otazek by mohlo byt plnooo:

• jak dlouha muze byt zkusebni doba, muze/nemuze byt prodlouzena?
  • na jak dlouho lze mit smlouvu na dobu urcitou
  • nalezitosti pracovni smlouvy
  • jaky narizeni upravuje dalsi osobni prekazky v praci
  • kolik dni si kdo muze vzit na svatbu, pohreb, na doprovod k porodu - je to placene/neplacene?
  • rozdil mezi DPP/DPC
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
12.8.12 22:19

Kazdopadne preji hodne stesti a dej vedet, na co se nakonec ptali :) :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baruna123456
12.8.12 23:11

To je straasne siroky pojem. Nabor, pece o zamestnance, motivacni system, interni prac. pravni predpisy, vzdelavani zamestnancu, benefity, zaklady mzdoveho ucetnictvi…Taky jinak se personalistika realizuje ve statni sprave a trochu jinak v soukr. podnicich. Ale prelouskat zakonik prace aspon v letu nebude skodit.

• Citovat
  • Upravit
1595
13.8.12 09:56

Wow… je to do soukrome stavebni firmy… no jelikoz to mam zitra, asem bez poradnyho netu a tiskarny, tak jsem asi namydlena :( napada vas jeste neco, co tu nebylo zmineno? to co uz, bylo si najdu a proctu. a moc vam dekuji za ochotu pomoct… pani rikala, ze pro ty co personalistiku delali, to je velmi jednoduche. ale kdo jiedelal, tak asi vedet nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
13.8.12 10:12

Asi jak to chodí ve firmě. Od pohovoru, přes nástupy, agenda, co ostatní mimo znalosti Zákoníku práce se ještě potřebuješ doučit. Možná příprava mezd pro mzdovku, evidence nemocenské, někde vede personalista i BOZP, dělá podklady pro ISO, řeší kontroly z úřadů, knihy jízd a evidenci k autům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
13.8.12 10:40

Hm tak to je asi bez sance se za den doucit, najit a nastudovat.. mel by tam byt jen nejaky zaklad, ale uz tu mam od vas tolik tipu, ze nevim co teda nastudovat prioritne, protoze cas uz nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
13.8.12 11:36

Zkus si aspoň projít ten Zákoník práce a základy mezd. Ideální by bylo projít si práci někoho, kdo tohle opravdu dělá, abys měla reálný postřehy. Nebo na férovku řekni, že tohle jsi nikdy nedělala, ale že se učíš rychle a jako důkaz by mělo být to, co se za dnešek naučíš a jak získáš informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
14.8.12 20:57

@katuska_m tak jak to dopadlo a na co se nakonec ptali? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
15.8.12 08:59

Nakonec tam jdu zitra. ma to byt lehky testik z personalistiky.. procetla jem si neco ze zakoniku prace a prdim na to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
16.8.12 19:15

Holky tak testik byl opravdu banalni…co musi byt v pracovni smlouve, kdy a proc je vyhodna DPP, jak lze ukoncit pracovni pohovor a posledni, coz jsem moc nepochopila, napiste pozvanku amestnancum na skoleni BOZP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
16.8.12 19:20

Tak to nebylo spatny, kdy maji dat vedet? ;-)a jestli to neni tajny, co to bylo firmu? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
16.8.12 21:24

Neni to tajny, Hrosi stavby olomouc :) test jsem jaks taks zvladla, ale myslim, ze jsem se nelibila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
5.9.12 19:25

Omlouvám se, že se takto cpu do tohoto příspěvku, ale při té příležitosti jsem se chtěla zeptat na něco, co se personalistiky také týká. Ráda bych v tomto oboru pracovala, ale vzhledem k tomu, že jsem studovala na vš obor podniková ekonomika (Bc. mám, nyní dělám navazující), kde jsem sice personální management měla, ale stejně přímo obor personalistiky to není. Proto bych se ráda zeptala, jestli mi někdo doporučíte nějakou literaturu, kde bych se vše mohla naučit, nějaké zákony, co jsou na to potřeba znát (vím akorát o zákoníku práce), atd. :) Moc děkuju těm, kdo si udělají chvilku času. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat