Práce při RP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Práce při RP
Ahojte maminky, chtěla bych se zeptat, zda se můžu nechat zaměstnat když pobírám RP. Myslím na HPP. A musím hlásit zaměstnavateli, že mám dítě a jak staré?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Můžeš jít normálně do práce, akorát nesmíš dát dítě do zřízení na víc než snad 56 hod (nejsem si jistá). Hlásit to podle mě nemusíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovat můžeš, klidně na HPP a dítě hlásit nemusíš, jen si na něj neuplatníš odpočet, resp. musela by sis pak daně udělat sama a odpočet uplatnit zpětně za celý rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markétka Š.V. píše:
Můžeš jít normálně do práce, akorát nesmíš dát dítě do zřízení na víc než snad 56 hod (nejsem si jistá). Hlásit to podle mě nemusíš.
Těch hodin je 46 do 2 let věku, pak neomezeně, platí to pro nové rodičáky.
Pro staré 5 dní v měsíci do 3 let a pak buď 5 dní v měsíci nebo 4 hodiny denně mezi 3 a 4 lety.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muzes klidne pracovat. Jde o to jestli mas hlidani nebo chces dat dite do statni nebo obecni skolky. Ja pracuju na HPP uz od 15 mesicu moji holcicky a ona je v soukromi skolce. Normalne pobiram RP a nikde jsem to nehlasila. Oni sami vidi ze platim odvody do socialni pojistovny. Jsem cizinka tak by po me urcite opet chteli potvrzeni ze jsem zamestnana (musela jsem dokladak kazdych 6 mesicu) ale ted nechtejji, protoze sami vidi ze platim odvody takze pracuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malého nikam umístit nemusím, za prvé má teprve měsíc a za druhé, muž má povolání, při kterém má sice 24hodinové směny, ale jen 10 za měsíc, takže ty dny, kdy by nemohl malého hlídat ani on, bude hlídat mamka, taťka nebo babička a daňové úlevy už uplatňuje přítel
Příspěvek upraven 13.08.12 v 18:28
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabulle píše:
Ahojte maminky, chtěla bych se zeptat, zda se můžu nechat zaměstnat když pobírám RP. Myslím na HPP. A musím hlásit zaměstnavateli, že mám dítě a jak staré?
zamestnavatel nevi zes byla na MD a RD? Nebo to je novy zamestnavatel?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabulle píše:
Malého nikam umístit nemusím, za prvé má teprve měsíc a za druhé, muž má povolání, při kterém má sice 24hodinové směny, ale jen 10 za měsíc, takže ty dny, kdy by nemohl malého hlídat ani on, bude hlídat mamka, taťka nebo babička a daňové úlevy už uplatňuje přítelPříspěvek upraven 13.08.12 v 18:28
Tak ty chces pracovat uz na MD. Muzes ale nesmi to byt u stejneho zamestnavatele na stejnem pracovnim miste. Muzes u stejneho ale na jine pozici. Tak si dej dohodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na dohodu to nejde, buď na HPP nebo nic, peníze jsou potřeba a bůhví kdy bych zase na něco narazila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky makam na HPP, a zaroven pobiram rodicak(na rok a pul jeste(synkovi je 16m) fakt dost dobre prachy celkem, hlida u nas jedna babicka, druha babicka, i tatinek-tocime se jak se da(ale ja mam dobre, ze mam kratky -dlouhy tyden.
ale dite na sebe nemam psane(myslim v praci, nechala sjem ho tatinkovi, u nej to vychazi lepe-kdyz ebre tu ulevu na dani
- Citovat
- Upravit
@Gabulle píše:
Na dohodu to nejde, buď na HPP nebo nic, peníze jsou potřeba a bůhví kdy bych zase na něco narazila
Klidně můžeš i na HPP, protože z toho co píšeš stejně na MD nejsi… a i kdybys byla, tak u jiného pracovat můžeš, akorát pozor na to, že na HPP můžeš pracovat až po ukončení šestinedělí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@finduska píše:
ale dite na sebe nemam psane(myslim v praci, nechala sjem ho tatinkovi, u nej to vychazi lepe-kdyz ebre tu ulevu na dani
Je úplně jedno, kdo odepisuje dítě, vychází to u obou naprosto stejně
pokud má tedy člověk alespoň polovinu minimální mzdy, ale to nějak tak předpokládám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nu my prave rikali, ze to ted nebudeme prepisovat, dokud mam rodicak jeste-ze si to prepisu az pak abych emla aspon o tech 1200navic pak, kdyz najednou sesupnu o 7600dolu
![]()
- Citovat
- Upravit
6tinedělí mi končí zítra a nastupovala bych až v září, tak díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit